teksti

Syvät maapohjajärjestelmät: Mitä ne ovat ja miksi niillä on merkitystä

Angela
toukokuu 16, 2022

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin, jos sinulla on korroosio-, sähkö- tai rikosteknisiä kysymyksiä.

Erään mukaan tutkimuskorroosion kustannukset yrityksille maailmanlaajuisesti voivat olla jopa 2,5 biljoonaa dollaria. Nämä kustannukset kattavat muun muassa korvauskustannukset sekä putkien ja muiden rakenteiden syöpymisen tuotteille ja ympäristölle aiheuttamat vahingot.

Tämän vuoksi eri alojen yritykset ovat jo pitkään etsineet keinoja korroosion estämiseksi. Vaikka korroosionkestävät metallit ja korroosionkestävät pinnoitteet ovat edelleen suosittuja valintoja, toinen hyvä vaihtoehto maanalaiselle metallille ovat syvälle ulottuvat maapohjajärjestelmät. Mitä ne ovat ja miksi niillä on merkitystä, on aihe, jota käsittelemme.

Johdatus katodisuojaukseen

Syvällä sijaitsevien pohjarakenteiden ymmärtämiseksi on välttämätöntä ymmärtää katodisuojaus ja se, miten se suojaa korroosiolta. Katodisuojauksessa teräspintaan johdetaan pieni sähkövirta, joka muuttaa pinnan katodiksi eli negatiivisesti varautuneeksi elektrodiksi.

Putki on myös kiinnitetty toiseen metallipintaan, jota kutsutaan anodiksi, positiivisesti varautuneeksi pinnaksi. Tämä järjestelmä suojaa katodia eroosiolta, kun taas suurin osa vaikutuksista siirtyy anodiin.

Mikä on maapohjajärjestelmä?

Joissakin tapauksissa anodien hautaaminen maahan ei riitä. Esimerkiksi alueilla, joilla järjestelmän maaperä ei ole kovin johtava, se voi vaikuttaa katodisuojausjärjestelmän tehokkuuteen. Siksi yritykset asentavat joissakin tapauksissa sen sijaan maadoitusjärjestelmän.

Maapohjajärjestelmässä anodi ja muut tärkeät komponentit sijoitetaan niin sanottuun "syvän kaivon anodiin". Tämän kaivon ansiosta anodi voidaan sijoittaa syvemmälle maahan koteloon, jota ympäröi hiilipitoinen taustatäyttö, jota kutsutaan koksisuluksi.

Syvän maapohjajärjestelmän merkitys

Katodisuojausjärjestelmät pysäyttävät korroosion ennen sen alkamista ja auttavat lieventämään sen kalliita vaikutuksia. Tällaisilla järjestelmillä varustetut metalliputkistot voivat kestää jopa 20 vuotta pidempään kuin putket, joita ei ole varustettu tällaisilla järjestelmillä. Syväpohjaisen järjestelmän ansiosta yritykset voivat hyötyä katodisuojauksesta useammissa eri olosuhteissa.

Ensimmäinen askel kohti niiden hyödyntämistä on ymmärtää, mitä maapohjajärjestelmät ovat ja miksi niillä on merkitystä. Seuraava askel on ottaa yhteyttä Dreiym Engineeringin ammattilaisiin. Voimme tarjota seuraavia palveluja sähköisen kuormituksen analyysi ja suunnitelmat maavallijärjestelmille, jotka auttavat suojaamaan yrityksesi infrastruktuuria.

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter