teksti

Tapoja ennaltaehkäisevästi ehkäistä putkisto-ongelmia

Angela
helmikuu 15, 2021

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin, jos sinulla on korroosio-, sähkö- tai rikosteknisiä kysymyksiä.

Putkistot ovat välttämättömiä useimpien ihmisten jokapäiväisessä elämässä, vaikka he eivät sitä itse tajua. Kaasu liikkuu putkistoissa, jotta jakeluprosessi olisi turvallisempi, nopeampi ja helpompi pitkien matkojen yli. Putkistot vaativat jatkuvaa kunnossapitoa ja ennaltaehkäisevää huoltoa, jotta ne pysyvät turvallisina ja toimivina. Suunnittelemalla etukäteen yleisimmät ongelmat, joita putkistot kohtaavat, voidaan varmistaa niiden turvallisuus ja pitkäikäisyys. Tutustu näihin tapoihin ehkäistä putkisto-ongelmia ennakoivasti, jotta putkistosi on suojattu ja mahdollisimman toimiva.

Kysymys: Vuodot

Ilmeisin ja potentiaalisesti tuhoisin ongelma, joka putkistoissa voi ilmetä, ovat vuodot. Vuodot ovat eriasteisia, ja niiden seuraukset ja puhdistustoimenpiteet vaihtelevat huomattavasti sen mukaan, mitä rakenne kuljettaa. Vuodon välttäminen ulkoisista tekijöistä riippumatta on kuitenkin paras toimintatapa.

Vuodot voivat johtua monista syistä, mutta yleisimmin ne johtuvat yleensä korroosiosta, joka syö metallirakennetta ajan myötä. Tapauksia lukuun ottamatta paras tapa korjata vuotoja on tunnistaa vuoto mahdollisimman pian - mieluiten ennen sen syntymistä. Jos se on jo muodostunut, ihanteellista on heti sen muodostumisen jälkeen.

Kun vuotoja ei korjata, tulokset voivat olla haitallisia ympäröivälle ympäristölle ja yhteisöille. Vuodot voivat pilata vesivarastot, vahingoittaa kotoperäistä kasvistoa ja eläimistöä ja johtaa putkistojen sulkemiseen. Sulkemiset ovat kalliita yritykselle, ja vuodot voivat lopulta aiheuttaa melkoisen laskun.

Ratkaisu: Säännöllinen putkistotutkimus

Kun vuodot aiheuttavat huolta tai ovat aktiivinen ongelma, paras tapa käsitellä niitä on investoida säännöllisiin putkistotutkimuksiin. Kun vuoto muodostuu, on aloitettava kallis puhdistamis- ja korjausprosessi. Vuodon havaitseminen ennen sen muodostumista on ihanteellinen tapa suojella putkistoa ennakoivasti.

Sertifioitujen rakennesuunnittelijoiden olisi suoritettava asianmukainen putkiston eheyden konsultointi ja tutkimukset. Nämä tutkimukset auttavat tunnistamaan rakenteessa olevat erityisen haavoittuvat alueet. Se auttaa myös kehittämällä suunnitelman, jolla puututaan riskialttiisiin ja riskialttiisiin alueisiin, jotta vältetään putkiston täydellinen vikaantuminen, jonka seuraukset voivat joissakin tapauksissa olla tuhoisia. Putkistotutkimuksilla voidaan tunnistaa:

  • Mitkä rakenteen osat ovat suurimmassa vaarassa ruostua?
  • Maaperän resistiivisyys
  • Paras toimintatapa jatkossa
  • Alueet, jotka ovat jo rappeutuneet ja tarvitsevat huomiota.

Kysymys: Vanhat putkistot

Vaikka putkilinjoja on pelkästään Yhdysvalloissa miljoonia kilometrejä ja paljon enemmän ympäri maailmaa, uusia rakenteita ei rakenneta kovinkaan paljon. Suurin osa Yhdysvaltojen putkistoista on vuosikymmeniä vanhoja. Iän myötä tulee erilaisia ongelmia, ja tarvittavat päivitykset ja ennaltaehkäisevä kunnossapito ovat välttämättömiä rakenteiden ja niitä ympäröivien yhteisöjen hyvinvoinnin ja turvallisuuden kannalta.

Putkiston iän tunnistaminen voi auttaa ennaltaehkäisevässä hoidossa. Kun rakenteet vanhenevat, niillä on taipumus rapistua tai ne menettävät osan entisestä eheydestään. Putkistojen korvaaminen ja korjaaminen niiden ikääntyessä ja ennen kuin ne rappeutuvat tai menettävät rakenteellisen eheytensä, on elintärkeää putkiston pitkäikäisyydelle kokonaisuutena.

Ratkaisu: Rakenteellisen eheyden analyysi

Putkiston rakenteellisen eheyden asettaminen etusijalle on ratkaiseva investointi putkiston pitkän aikavälin hyvinvointiin ja toimivuuteen. Rakenteellisen eheyden analyysiin kuuluu sertifioituja insinöörejä, jotka laskevat omaisuutesi jäljellä olevan lujuuden ja suunnitellun käyttöiän. Näiden tasojen tunteminen on tärkeää, jotta voidaan määrittää paras toimintatapa maksimikäyttöpaineen alentamiseksi riskialttiimmilla alueilla.

Putkistojen omistajien olisi suoritettava rakenteellinen eheysanalyysi säännöllisesti. Heidän olisi myös autettava kehittämään suunnitelma, jolla estetään putkiston osien vikaantuminen. Alustavat kustannukset voivat tuntua tarpeettomilta, jos putkiston uskotaan olevan turvallinen ja rakenteellisesti vankka. Näillä tutkimuksilla voidaan kuitenkin havaita ja ennaltaehkäisevästi tarttua pinnan alla oleviin uhkaaviin ongelmiin, kuten korroosioon.

Kysymys: Korroosio

Korroosio on yleisin ongelma, joka putkistoja yleensä vaivaa. Korroosio vaikuttaa kaikkiin metallirakenteisiin, mutta putkistoihin se on erityinen uhka. Monet eri korroosiomuodot voivat vaikuttaa niihin ja aiheuttaa vuotoja, rikkoutumisia ja heikentää niiden rakenteellista eheyttä.

Korroosio on suurin uhka putkiston rakenteelliselle eheydelle ja toimivuudelle. Se voi piillä pinnan alla tai jäädä huomaamatta, kunnes on liian myöhäistä ja koko rakenne tarvitsee huomiota. Korroosio kannattaa havaita ajoissa ja panostaa ennaltaehkäiseviin menetelmiin.

Ratkaisu: Katodinen suojaus

Katodinen suojaus on tehokkain korroosionestomenetelmä. Vaikka on olemassa muitakin menetelmiä, kuten uhrautuvat pinnoitteet, katodinen suojaus tarjoaa parhaan mahdollisen suojan.

Se toimii minimoimalla anodien ja katodien välisen potentiaalieron soveltamalla sähkövirtaa rakenteeseen tai putkistoon. Sertifioitujen ammattilaisten tulisi suorittaa tämä prosessi parhaiden tulosten saavuttamiseksi. Katodinen suojaus suojaa metalleja kaikilta seuraavilta korroosiotyypeiltä:

  • Pitting-tyyppinen korroosio
  • Messa hyökkäys korroosio
  • Tasainen korroosio
  • Korroosion lisääminen
  • Vaiheittainen halkeilukorroosio
  • Mikrobiologisesti indusoitu korroosio

Kaikki nämä muodot voivat mahdollisesti vaikuttaa putkistoon. On myös muita tekijöitä, kuten maaperän syövyttävyys, jotka on otettava huomioon, kun halutaan suojata rakennetta korroosiolta. Maaperässä oleviin putkistoihin kehittyy todennäköisemmin korroosiota, kun maaperän syövyttävyys on korkea. Maaperän testaaminen ja investoiminen korroosion lieventämiseen, ehkäisyyn ja itse rakenteen ja maaperän säännölliseen seurantaan on elintärkeää.

Putkistot ovat elintärkeitä välttämättömien nesteiden ja kaasujen, kuten öljyn, petrolin ja kaasun, asianmukaisen jakelun kannalta. Turvallisuus on yhteisöjen ensisijainen tavoite, ja putkistot voivat olla erittäin turvallisia, kun niistä huolehditaan asianmukaisesti. Jos käytät, omistat tai hallinnoit putkilinjaa, säiliötä tai muuta siihen liittyvää rakennetta, investoiminen rakenteen tarvitsemaan hoitoon ja ennaltaehkäisevään huoltoon on välttämätöntä. Investoimalla putkiston suojaamiseen voit noudattaa viranomaismääräyksiä ja pitää liiketoimintasi turvallisesti kukoistavana.

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin jo tänään saadaksesi lisätietoja palveluistamme, kuten esim. putkiston katodisuojauksen tutkimus tai muita elintärkeitä arviointeja, kuten korroosiotestauspalveluja, katodisuojausjärjestelmien suunnittelua ja putkistojen eheyden testausta. Asiantuntevat insinöörimme on koulutettu tarjoamaan sinulle ja putkistollesi parhaat neuvot ja palvelut. Tavoitteenamme on tunnistaa olemassa olevaan rakenteeseen liittyvät uhkaavat ongelmat, laatia suunnitelma niiden korjaamiseksi ja estää ongelmien syntyminen tulevaisuudessa. Tiedämme parhaat tavat ehkäistä putkistoon liittyviä ongelmia ennakoivasti, jotta rakenteesi voi toimia turvallisesti.

Tapoja ennaltaehkäisevästi ehkäistä putkisto-ongelmia

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter