teksti

Korkean lämpötilan korroosion opas

Angela
joulukuu 9, 2020

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin, jos sinulla on korroosio-, sähkö- tai rikosteknisiä kysymyksiä.

On olemassa monia erilaisia korroosiotyyppejä, joista laitosten ja muiden metallisovellusten parissa työskentelevien tulisi olla tietoisia. Useimmat näistä korroosiotyypeistä edellyttävät nesteen läsnäoloa. Monille tuntematon neste ei ole edellytys korroosion muodostumiselle. Yleisintä korroosiomuotoa kutsutaan galvaaniseksi korroosioksi. Galvaaninen korroosio muodostuu pitkäaikaisesta altistumisesta kosteudelle. Tämä voi olla mitä tahansa nestettä, kuten vettä, kosteaa ilmaa, syövyttäviä materiaaleja ja muuta. On myös olemassa korroosion muotoja, jotka hyökkäävät metalleihin myös ilman nesteitä. Tällaista korroosiota kutsutaan korkealämpötilakorroosioksi. Korroosiota esiintyy monissa muodoissa ja sillä on monia syitä. Tutustu tähän korkean lämpötilan korroosiota käsittelevään oppaaseen, josta saat lisätietoja korroosion muodoista, rakenteiden suojaamisesta ja muusta.

Korkean lämpötilan korroosio: Korroosio: Perusteet

Korkean lämpötilan korroosio johtuu kaasujen, suolojen ja sulan metallin aiheuttamasta kemiallisesta hyökkäyksestä. Korkean lämpötilan korroosio on nestemäinen korroosiohyökkäys, joka voi vaikuttaa suuresti joihinkin metallisovelluksiin. Korkeiksi lämpötiloiksi katsotaan 400 celsiusastetta ja sitä korkeammat lämpötilat.

Yksi turhauttavimmista korkean lämpötilan korroosiohyökkäyksen aiheuttamista vaaroista on se, että se voi puolestaan aiheuttaa märkäkorroosiohyökkäyksen. Tämä sykli voi olla haitallinen monille metallisovelluksille. Alla on muutamia esimerkkejä yleisimmistä korkean lämpötilan korroosiotyypeistä.

Hapettuminen

Hapettuminen on reaktio, joka tapahtuu hapen ja metallin välillä. Kun oksidia muodostuu jatkuvasti ja se onnistuu erottamaan seoksen ilmakehästä, se voi olla positiivinen asia. Kun se ei onnistu erottamaan seosta ja ilmakehää, se voi aiheuttaa korroosiota.

Karburointi

Karburoituminen tapahtuu, kun hiili sitoutuu kromiin. Tämä tapahtuu usein raerajoilla, mikä aiheuttaa korroosiota ja tekee metallipinnoista hauraampia. Se myös vähentää metallin hapettumiskestävyyttä, mikä tasoittaa tietä lisäkorroosiolle.

Nitridointi

Metallit, jotka altistuvat ammoniakille tai typpitäytteisille ympäristöille korkeissa lämpötiloissa, ovat suuressa vaarassa nitridoitua. Se aiheuttaa kovan, hauraan metallin muodostumisen. Tämä korroosio voidaan estää lisäämällä nikkeliä metallin seosaineena.

Sulanut suola

Sulaneita suoloja käytetään usein lämpökäsittelylaitoksissa, ydinvoimalaitoksissa ja joskus myös keskittyneissä aurinkovoimaloissa. Kun metalli joutuu kosketuksiin sulan suolan kanssa korkeissa lämpötiloissa, se voi nopeasti aiheuttaa korroosiota. Sulat suolat poistavat oksidipeitteen metallipinnoilta, jolloin metalli ohenee, kuoppaantuu tai siihen syntyy rakeiden välinen hyökkäys.

Sulfidointi

Sulfidoituminen johtuu rikin läsnäolosta. Rikkiä on usein epäpuhtaassa raakaöljyssä, mikä lisää putkistojen riskiä. Sulfidoituminen aiheuttaa putkiston seinämien ohenemista ja voi jopa johtaa putkiston rikkoutumiseen, mikä aiheuttaa vuotoja, vuotoja ja uusia rikkoutumisia.

Sulanut metalli

Kun nestemäisiä metalleja käytetään lämmönsiirtoon, epäpuhtaudet voivat joutua kosketuksiin sulan metallin kanssa ja aiheuttaa korroosiota. Ainoa todellinen tapa estää tämä korroosio on syvällinen tietämys siitä, miten sulatetut metallit reagoivat tiettyjen suojarakennuksen materiaalien kanssa.

Halogeeni

Halogeenikorroosiosta on kyse, kun metallit reagoivat halogeenikaasun kanssa korkeissa lämpötiloissa. Se voi aiheuttaa haihtuvien metallihalogenidien muodostumista metallin pinnalle. Tämä voi aiheuttaa vakavia ongelmia monille metalleille, mutta ruostumaton teräs on erityisen altis tälle korroosiolle.

Korkean lämpötilan korroosion ehkäisymenetelmät

Jos metallien altistumislämpötiloja ei voida hallita, korkean lämpötilan korroosion muodostumista on vaikea estää. Kullakin korkean lämpötilan korroosiotyypillä on lämpötilojen lisäksi erilaisia syitä, mikä vaikeuttaa kattavan ratkaisun löytämistä.

Tiedä, mitkä metallit kestävät ja mitkä eivät kestä korkeita kuumuuksia, ja mukauta suunnitelmat sen mukaisesti. Kun esimerkiksi tiedetään, miten herkkä ruostumaton teräs on halogeenikorroosiolle, on parasta välttää ruostumattoman teräksen käyttöä alueilla tai niiden läheisyydessä, joissa se voi mahdollisesti altistua halogeenikaasulle.

Paras tapa ehkäistä kaikenlaista korroosiota on käyttää asiantuntijoita ja tarkastuttaa laitoksesi säännöllisesti korroosion ehkäisyn parantamiseksi ja ongelmakohtien tunnistamiseksi, jotta niihin voidaan puuttua ennen kuin niistä tulee laajamittaisia ongelmia. Alla on lueteltu muutamia palveluita, joihin kannattaa panostaa.

Katodinen suojaus

Katodinen suojaus on yksi parhaista tavoista ehkäistä korroosiota lähes kaikissa sovelluksissa. Voit valita muutaman katodisuojauspalvelun.

Järjestelmän suunnittelu

Katodisuojausjärjestelmän suunnittelu tarjoaa täydellisen järjestelmäsuunnittelun, järjestelmän rakentamisen valvonnan ja tilatut testit, jotka noudattavat NACE:n (National Association of Corrosion Engineers) parhaita käytäntöjä.

Käynnistys ja käyttöönotto

Katodisuojauksen käynnistyksen ja käyttöönoton ansiosta voit keskittyä liiketoimintaan huoletta, kun NACEn sertifioidut insinöörit suorittavat kenttärakentamisen valvonnan. He varmistavat, että järjestelmä on suunniteltu ja rakennettu alan standardien mukaisesti, ja tunnistavat mahdolliset huomiotta jätetyt järjestelmät.

Häiriöanalyysi

Katodisuojauksen häiriöanalyysissä tehdään erilaisia kenttäarviointeja, joiden avulla määritetään nykyisen järjestelmän terveys ja hyvinvointi.

Kyselyt

Katodisuojatutkimukset ovat olemassa olevien tutkimusten jatkuvia tutkimuksia, jotka tehdään parhaiden mahdollisten korroosionestomenetelmien löytämiseksi. Kokeneet korroosioinsinöörit auttavat tunnistamaan toimenpiteet, joita tarvitaan suurten metallisovellusten suojaamiseksi.

Putkistojen ja säiliöiden analysointi ja arviointi

Putki- ja säiliöanalyysit ja -arvioinnit auttavat tunnistamaan, milloin on aika investoida uuteen infrastruktuuriin. Arvioinnilla saadaan tietoa kaikkien omaisuuserien jäljellä olevasta lujuudesta ja käyttöiästä. Se auttaa myös saamaan tietoa rakenteista tai alueista, jotka ovat riskialttiita ja joihin on puututtava pikaisesti.

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin jo tänään ja kysy mitä tahansa edellä mainituista palveluista ja muista. Käytämme asiantuntijoita korroosiotekniikan konsultit jotka pyrkivät tarjoamaan sinulle parasta mahdollista palvelua, jotta sovelluksesi ja rakenteesi pysyvät turvassa korroosiovaurioilta. Olivatpa ongelmasi sitten korkean lämpötilan korroosion, galvaanisen korroosion tai jonkin muun korroosion muodon aiheuttamia, voimme auttaa estämään korroosion jatkumisen ja antaa suosituksia korroosion kohteena olevaa rakennetta varten.

Pidä tämä korkean lämpötilan korroosiota koskeva opas mielessäsi, kun suunnittelet alueitasi ja sovelluksiasi. Ota huomioon lämpötilat, joille metallisi altistuvat, sekä muut materiaalit, jotka voivat muodostaa kemiallisen hyökkäyskorroosion tai korkean lämpötilan korroosion. Jos haluat lisätietoja ja asianmukaisia ehkäisymenetelmiä, ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin jo tänään.

Korkean lämpötilan korroosio

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter