tekst

Seos pinnase vastupidavuse ja korrosiooni vahel

Angela
juuli 30, 2021

Pöörduge Dreiym Engineeringi poole, kui teil on küsimusi korrosiooni, elektri või kohtuekspertiisi kohta.

Teie ettevõtte infrastruktuur on aja jooksul vastuvõtlik korrosioonile. Teie hoone korrodeerumist mõjutavad paljud täiendavad tegurid. Mõistes, kuidas erinevad tegurid teie infrastruktuuri seisundis rolli mängivad, saate täiustada oma ettevõtte kaitsemeetmete valikut, tagades, et need tõepoolest aitavad tugevdada hoone ohutust ja terviklikkust. Dreiym Engineering uurib seost pinnase vastupidavuse ja korrosiooni vahel ning muid tegureid, mis mõjutavad mõlemat elementi.

Mis on pinnase vastupidavus?

Pinnase eritakistus mõõdab, kuidas pinnas juhib või takistab elektrivoolu. Pinnase eritakistuse mõõtmisi väljendatakse oomimeetrites või oomtsentimeetrites.

Pinnase eritakistus on elektrilise maanduse projekteerimisel oluline element. Pinnase eritakistuse hindamine on oluline, et määrata kindlaks maksimaalne turvalisus elektrivigade, äikese ja korrosiooni eest.

Pinnase vastupidavust mõjutavad tegurid

Pinnase eritakistuse määravad paljud tegurid. Kuna need ei ole asukohast sõltumata, on pinnase eritakistuse mõõtmised olulisel määral varieeruvad. Nende tegurite hulka kuuluvad:

 • Niiskus
 • Temperatuur
 • Keemiline sisaldus
 • Pinnase tüüp
 • Mineraalainete sisaldus
 • Saasteained

Korrosiooni mõjutavad tegurid

Mitmed tegurid mõjutavad teie infrastruktuuri korrosioonitundlikkust. Korrosiooni kiirust mõjutavad järgmised elemendid:

 • Diffusioon
 • Temperatuur
 • pH väärtus
 • Metalli tüüp
 • Pinnase eritakistus

Vaatame lähemalt, kuidas pinnase eritakistus ja korrosioon on omavahel seotud ja miks pinnase eritakistuse tundmine võib mõjutada teie infrastruktuuri seisundi säilitamist.

Nende kahe vaheline suhe

Infrastruktuuri planeerimisel tasub tähele panna seoseid pinnase eritakistuse ja korrosiooni vahel. Pinnase eritakistus võib olla ehitusplatsi pinnase korrosioonilisuse indikaatoriks. Pinnase korrosiivsuse tundmine võib aidata teil määrata kindlaks sobivad kaitsemeetodid teie infrastruktuuri jaoks.

Pinnase eritakistus ja korrosioon on põhimõtteliselt pöördvõrdelises seoses. Mida madalam on pinnase eritakistus, seda suurem on korrosiivsus; vastupidi, mida kõrgem on pinnase eritakistus, seda madalam on korrosiivsus.

Teie infrastruktuuri seisundi tagamiseks

Dreiym Engineering pakub põhjalikku CP uuringud hinnata teie hoone kvaliteeti ja ohutust. Meie usaldusväärne professionaalsete inseneride ja katoodilise kaitse ekspertide meeskond kasutab katoodilise kaitse analüüsimisel otsest ja lihtsat lähenemisviisi. Võtke meiega juba täna ühendust, et saada rohkem teavet teie infrastruktuuri seisundi ja parimate ennetavate meetmete kohta, et tagada selle ohutus ja pikaealisus.

Jagage seda artiklit

Seotud uudised

Registreeru meie

NewsLetter