tekst

Manieren om problemen met pijpleidingen proactief te voorkomen

Angela
15 februari 2021

Neem contact op met Dreiym Engineering voor vragen over corrosie, elektriciteit of forensisch onderzoek.

Pijpleidingen zijn essentieel voor het dagelijks leven van de meeste mensen, zelfs als ze zich dat niet realiseren. Gas wordt door pijpleidingen vervoerd om het distributieproces over lange afstanden veiliger, sneller en gemakkelijker te maken. Pijpleidingen hebben voortdurend onderhoud en preventief onderhoud nodig om ze veilig en functioneel te houden. Door vooruit te plannen op veelvoorkomende problemen waar de meeste pijpleidingen mee te maken krijgen, kunt u ervoor zorgen dat ze veilig zijn en lang meegaan. Bekijk deze manieren om proactief problemen met pijpleidingen te voorkomen, zodat uw pijpleiding beschermd is en zo goed mogelijk blijft functioneren.

Probleem: Lekken

Het meest duidelijke en mogelijk verwoestende probleem waarmee pijpleidingen te maken kunnen krijgen, zijn lekkages. Er zijn verschillende soorten lekkages, en de gevolgen en het opruimen verschillen aanzienlijk afhankelijk van wat de structuur vervoert. Toch is het voorkomen van lekken, ongeacht externe factoren, de beste manier van handelen.

Lekkages kunnen door veel dingen worden veroorzaakt, maar de meest voorkomende zijn corrosie die na verloop van tijd de metalen structuur aantast. Afgezien van deze gevallen is de beste manier om lekken te repareren om het lek zo snel mogelijk op te sporen - het liefst voordat het zich vormt. Als het zich al gevormd heeft, dan is direct na de vorming ideaal.

Wanneer lekken niet worden verholpen, kunnen de resultaten schadelijk zijn voor het omringende milieu en gemeenschappen. Lekken kunnen de watervoorraden ruïneren, schade toebrengen aan de inheemse flora en fauna en leiden tot afsluitingen van pijpleidingen. Stilleggingen zijn duur voor het bedrijf en lekken kunnen de rekening behoorlijk oplopen.

Oplossing: Regelmatig onderzoek van pijpleidingen

Wanneer lekken een punt van zorg of een actief probleem zijn, kunt u het beste investeren in regelmatige inspecties van pijpleidingen. Zodra er een lek ontstaat, moet het kostbare proces van opruimen en repareren beginnen. Een lek opvangen voordat het zich vormt, is de ideale manier om uw pijpleiding proactief te beschermen.

Gecertificeerde bouwkundige ingenieurs moeten de integriteit van pijpleidingen op de juiste manier onderzoeken. Deze onderzoeken helpen bij het identificeren van de gebieden die bijzonder kwetsbaar zijn op een constructie. Het helpt ook bij het ontwikkelen van een plan om gebieden met een hoog risico en grote gevolgen aan te pakken om een volledige uitval van de pijpleiding te voorkomen, waarvan de resultaten soms verwoestend kunnen zijn. Onderzoeken van pijpleidingen kunnen het volgende identificeren:

  • Welke delen van de constructie lopen het grootste risico op corrosie
  • De weerstand van de bodem
  • De beste koers voor de toekomst
  • Gebieden die al rot zijn en aandacht nodig hebben

Uitgave: Oude pijpleidingen

Hoewel pijpleidingen alleen al in de Verenigde Staten miljoenen kilometers afleggen en nog veel meer in de wereld, worden er niet zoveel nieuwe constructies gebouwd. De meeste pijpleidingen in de Verenigde Staten zijn tientallen jaren oud. Met de ouderdom komen verschillende problemen en noodzakelijke updates en preventief onderhoud zijn essentieel voor het welzijn en de veiligheid van de constructies en de omringende gemeenschappen.

Vaststellen hoe oud een pijpleiding is, kan helpen bij preventief onderhoud. Wanneer constructies verouderen, hebben ze de neiging om te rotten of iets van de integriteit te verliezen die ze ooit hadden. Het vervangen en repareren van pijpleidingen naarmate ze ouder worden en voordat ze verslechteren of hun structurele integriteit verliezen, is van vitaal belang voor de levensduur van de pijpleiding als geheel.

Oplossing: Analyse van structurele integriteit

Prioriteit geven aan de structurele integriteit van uw pijpleiding is een cruciale investering in het welzijn en de functionaliteit ervan op lange termijn. Bij een analyse van de structurele integriteit berekenen gecertificeerde ingenieurs de resterende sterkte en ontwerplevensduur van uw activa. Het is essentieel om deze niveaus te kennen om te bepalen wat de beste manier is om de maximale bedrijfsdruk in gebieden met een hoger risico te verlagen.

Eigenaars van pijpleidingen moeten regelmatig een analyse van de structurele integriteit uitvoeren. Ze moeten ook een plan helpen ontwikkelen om te voorkomen dat delen van de pijpleiding het begeven. De kosten vooraf kunnen onnodig lijken als de pijpleiding veilig en structureel gezond wordt geacht. Deze onderzoeken kunnen echter dreigende problemen die onder de oppervlakte liggen, zoals corrosie, identificeren en preventief opsporen.

Probleem: Corrosie

Corrosie is het meest voorkomende probleem waar pijpleidingen mee te maken hebben. Corrosie tast alle metalen constructies aan, maar vormt een unieke bedreiging voor pijpleidingen. Veel verschillende vormen van corrosie kunnen deze aantasten en lekkages en breuken veroorzaken en de structurele integriteit aantasten.

Corrosie is de grootste bedreiging voor de structurele integriteit en functionaliteit van de pijpleiding. Corrosie kan onder het oppervlak sluimeren of onzichtbaar blijven totdat het te laat is en de hele constructie aandacht nodig heeft. Als het om corrosie gaat, is het het beste om het in een vroeg stadium te ontdekken en in preventieve methoden te investeren.

Oplossing: Kathodische bescherming

Kathodische bescherming is de meest effectieve methode om corrosie te voorkomen. Hoewel er andere methoden zijn, zoals opofferingscoatings, biedt kathodische bescherming de hoogste mate van bescherming.

Het werkt door het verschil in potentiaal tussen anodes en kathodes te minimaliseren door een elektrische stroom op de structuur of pijpleiding aan te brengen. Voor de beste resultaten moeten gecertificeerde professionals dit proces uitvoeren. Kathodische bescherming beschermt metalen tegen de volgende soorten corrosie:

  • Pitting-type corrosie
  • Messa aanval corrosie
  • Uniforme corrosie
  • Corrosie aanbrengen
  • Stapsgewijze scheurcorrosie
  • Microbiologisch geïnduceerde corrosie

Al deze vormen kunnen een pijpleiding aantasten. Er zijn ook andere factoren waar u op moet letten als u uw constructie tegen corrosie wilt beschermen, zoals de corrosiviteit van de bodem. Pijpleidingen in de bodem zullen eerder corrosie ontwikkelen wanneer de corrosiviteit van de bodem hoog is. Het testen van de bodem en investeren in corrosiebeperking, preventie en regelmatige controle van de constructie zelf en de bodem is van vitaal belang om in te investeren.

Pijpleidingen zijn van vitaal belang voor de juiste distributie van noodzakelijke vloeistoffen en gassen zoals olie, petroleum en gas. Veiligheid is een topprioriteit voor gemeenschappen, en pijpleidingen kunnen zeer veilig zijn als er goed voor gezorgd wordt. Als u een pijpleiding, tank of andere aanverwante structuur exploiteert, bezit of beheert, is investeren in de zorg en het preventieve onderhoud die de structuur nodig heeft een must. Investeren in de bescherming van uw pijpleiding helpt u om aan de overheidsvoorschriften te voldoen en uw bedrijf veilig te laten floreren.

Neem vandaag nog contact op met Dreiym Engineering voor meer informatie over onze diensten, zoals een onderzoek kathodische bescherming pijpleiding of andere essentiële beoordelingen, zoals corrosietests, het ontwerp van kathodische beschermingssystemen en het testen van de integriteit van pijpleidingen. Onze deskundige ingenieurs zijn opgeleid om het beste advies en de beste diensten voor u en uw pijpleiding te leveren. Ons doel is om eventuele dreigende problemen met uw bestaande structuur te identificeren, een plan te ontwikkelen om die problemen op te lossen en problemen in de toekomst te voorkomen. Wij kennen de beste manieren om problemen met pijpleidingen proactief te voorkomen, zodat uw constructie veilig kan functioneren.

Manieren om problemen met pijpleidingen proactief te voorkomen

Dit artikel delen

Gerelateerd nieuws

Meld u aan voor onze

NewsLetter