tekst

Diepe Bodem Systemen: Wat ze zijn & waarom ze van belang zijn

Angela
16 mei 2022

Neem contact op met Dreiym Engineering voor vragen over corrosie, elektriciteit of forensisch onderzoek.

Volgens een studerenDe kosten van corrosie voor bedrijven wereldwijd kunnen oplopen tot 2,5 biljoen dollar. Deze kosten omvatten aspecten zoals vervangingskosten en schade aan producten en het milieu veroorzaakt door corroderende leidingen en andere structuren.

Daarom hebben bedrijven in verschillende sectoren lang gezocht naar een manier om corrosie te voorkomen. Hoewel niet-corrosieve metalen en corrosiebestendige coatings een populaire keuze blijven, is een andere geweldige optie voor ondergronds metaal diepe grondbedsystemen. Wat ze zijn en waarom ze belangrijk zijn, is het onderwerp dat we hier behandelen.

Een inleiding tot kathodische bescherming

Om diepe grondsystemen te begrijpen, is het nodig om kathodische bescherming te begrijpen en hoe deze bescherming tegen corrosie kan beschermen. Kathodische bescherming houdt in dat er een kleine elektrische stroom op een stalen oppervlak wordt gezet, waardoor dat oppervlak in een kathode of een negatief geladen elektrode verandert.

De pijp is ook bevestigd aan een ander metalen oppervlak, de anode, een positief geladen oppervlak. Dit systeem beschermt de kathode tegen erosie, terwijl de meeste effecten naar de anode worden overgebracht.

Wat is een grondbedsysteem?

In sommige omstandigheden zal het simpelweg begraven van de anodes in de grond niet werken. Bijvoorbeeld in gebieden waar de bodem van een systeem niet erg geleidend is, kan dit de doeltreffendheid van een kathodisch beschermingssysteem beïnvloeden. Daarom installeren bedrijven in sommige gevallen een grondbedsysteem.

Een grondbedsysteem plaatst de anode en andere belangrijke onderdelen in wat een "deep well anode" wordt genoemd. Deze put maakt het mogelijk om de anode dieper in de grond te plaatsen in een omhulsel dat omgeven is door een koolstofvulling die cokesgruis wordt genoemd.

Het belang van een diep grondbedsysteem

Kathodische beschermingssystemen stoppen corrosie voordat het begint, en helpen zo de dure gevolgen te beperken. Metalen leidingen die met dit soort systemen zijn uitgerust, kunnen tot 20 jaar langer meegaan dan leidingen die niet met dit soort systemen zijn uitgerust. Met een diep grondbedsysteem kunnen bedrijven in een breder scala aan omstandigheden profiteren van kathodische bescherming.

Begrijpen wat grondbedsystemen zijn en waarom ze belangrijk zijn, is de eerste stap om er voordeel uit te halen. De volgende stap is contact opnemen met de professionals van Dreiym Engineering. Wij kunnen diensten leveren zoals analyse van elektrische belasting en ontwerpen voor grondbedsystemen om de infrastructuur van uw bedrijf te helpen beschermen.

Dit artikel delen

Gerelateerd nieuws

Meld u aan voor onze

NewsLetter