tekst

Hoe kathodische beschermingssystemen uw activa beschermen en soepel laten werken

27 februari 2024

Leer hoe kathodische beschermingssystemen corrosie voorkomen, hoe ze werken en waarom u Dreiym Engineering nodig heeft om ze voor u te ontwerpen, installeren en onderhouden.

Corrosie is een natuurlijk en onvermijdelijk proces dat invloed heeft op elke metalen structuur die aan de omgeving wordt blootgesteld. Corrosie kan ernstige schade veroorzaken aan uw bedrijfsmiddelen, zoals pijpleidingen, tanks, bruggen, schepen, offshore-platforms en nog veel meer. Corrosie kan leiden tot lekken, scheuren, defecten en zelfs ongelukken die mensen en het milieu kunnen schaden. Daarom hebt u een betrouwbare en effectieve manier nodig om corrosie te voorkomen en uw bedrijfsmiddelen tegen de schadelijke effecten ervan te beschermen. Dat is waar kathodische beschermingssystemen van pas komen.

Kathodische beschermingssystemen zijn een beproefde en veelgebruikte corrosiepreventiemethode waarbij elektrische stromen worden gebruikt om een beschermende laag op het metaaloppervlak aan te brengen. Kathodische beschermingssystemen kunnen de levensduur van uw bedrijfsmiddelen verlengen, de onderhoudskosten verlagen en de veiligheid en prestaties verbeteren. Maar hoe werken ze en hoe kunt u ervoor zorgen dat ze goed werken? In deze blogpost beantwoorden we deze vragen en laten we u zien waarom u Dreiym Engineering nodig heeft als uw vertrouwde partner voor kathodische beschermingsdiensten.

Hoe kathodische beschermingssystemen werken

Kathodische beschermingssystemen werken door van de metalen structuur de kathode, of negatieve elektrode, van een elektrochemische cel te maken. Dit betekent dat de metalen structuur elektronen ontvangt van een externe bron, zoals een opofferingsanode of een geïmponeerd stroomsysteem. Deze elektronen neutraliseren de positieve ionen die op het metaaloppervlak gevormd worden als gevolg van corrosie. Hierdoor voorkomen kathodische beschermingssystemen dat het metaal elektronen verliest en corrodeert. Kathodische beschermingssystemen creëren ook een beschermende film van metaaloxiden of hydroxiden op het metaaloppervlak, wat corrosie verder tegengaat.

Er zijn twee hoofdtypen kathodische beschermingssystemen: opofferingsanode-systemen en geïmponeerde stroomsystemen. Opofferanodensystemen maken gebruik van metalen anoden, zoals zink, magnesium of aluminium, die reactiever zijn dan de metalen structuur. Deze anoden worden aan de metalen structuur bevestigd en corroderen in plaats van de structuur, waardoor een constante stroom van elektronen ontstaat. Opofferanode-systemen zijn eenvoudig, goedkoop en zelfregulerend, maar ze hebben een beperkte levensduur en leveren mogelijk niet genoeg stroom voor grote of complexe structuren.

Systemen met geïmponeerde stroom gebruiken een externe stroombron, zoals een transformator-gelijkrichter, om een gecontroleerde en instelbare stroom aan de metalen structuur te leveren. De stroom wordt geleverd via inerte anoden, zoals grafiet, titanium of platina, die niet corroderen. Onder stroom staande systemen zijn complexer, duurder en vereisen regelmatige controle en onderhoud, maar ze kunnen een hoger en gelijkmatiger beschermingsniveau bieden voor grote of complexe constructies.

Hoe kathodische beschermingssystemen onderhouden

Kathodische beschermingssystemen zijn geen eenmalige oplossing. Ze moeten regelmatig worden geïnspecteerd, getest en onderhouden om ervoor te zorgen dat ze effectief en efficiënt werken. Enkele factoren die de prestaties van kathodische beschermingssystemen kunnen beïnvloeden zijn:

  • Veranderingen in de omgeving, zoals bodemvochtigheid, zoutgehalte, temperatuur of pH
  • Schade aan de coating, isolatie of bedrading van de metalen structuur of het kathodisch beschermingssysteem
  • Storing van andere elektrische bronnen, zoals elektriciteitsleidingen, pijpleidingen of spoorwegen
  • Veroudering of uitputting van de anodes of de stroombron

Naar kathodische beschermingssystemen onderhoudenmoet u periodieke metingen uitvoeren van de elektrische potentiaal, stroom en weerstand van de metalen structuur en het kathodische beschermingssysteem. Deze metingen kunnen u helpen om te bepalen of het kathodische beschermingssysteem voldoende bescherming biedt, of er problemen of defecten zijn en of er aanpassingen of reparaties nodig zijn. U moet ook de fysieke toestand van de metalen structuur en het kathodische beschermingssysteem inspecteren en eventuele versleten of beschadigde onderdelen vervangen.

Het onderhouden van kathodische beschermingssystemen kan een uitdagende en tijdrovende taak zijn, vooral als u meerdere of grootschalige bedrijfsmiddelen hebt. Daarom heeft u een professionele en ervaren dienstverlener nodig die alle aspecten van het onderhoud van kathodische bescherming voor u kan uitvoeren. Daarom heeft u Dreiym Engineering nodig.

Waarom u Dreiym Engineering nodig heeft voor kathodische beschermingsdiensten

Dreiym Engineering is een toonaangevende leverancier van kathodische beschermingsdiensten in Texas, Louisiana, Oklahoma en New Mexico. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen, installeren, testen en onderhouden van kathodische beschermingssystemen voor verschillende industrieën, zoals olie en gas, water en afvalwater, transport en scheepvaart. Wij hebben een team van gekwalificeerde en gecertificeerde ingenieurs, technici en inspecteurs die elk kathodische beschermingsproject aankunnen, groot of klein. Wij gebruiken de nieuwste technologie en apparatuur om ervoor te zorgen dat uw kathodische beschermingssystemen optimaal werken en voldoen aan alle relevante normen en voorschriften.

Bij Dreiym Engineering bieden we een volledig assortiment kathodische beschermingsdiensten, waaronder:

  • Ontwerp en engineering van kathodische bescherming
  • Installatie en inbedrijfstelling van kathodische bescherming
  • Probleemoplossing en reparatie van kathodische bescherming
  • Testen en bewaken van kathodische bescherming
  • Training en advies op het gebied van kathodische bescherming

Wij bieden ook andere corrosiegerelateerde diensten, zoals coatinginspectie, integriteitsbeheer van pijpleidingen, beperking van zwerfstromen en nog veel meer. Wij zetten ons in om hoogwaardige en kosteneffectieve oplossingen te bieden die voldoen aan uw specifieke behoeften en verwachtingen. Wij zijn 24/7 beschikbaar om te reageren op noodgevallen of verzoeken. Wij zijn uw one-stop-shop voor al uw behoeften op het gebied van kathodische bescherming en corrosie.

Als u uw bedrijfsmiddelen wilt beschermen tegen corrosie en hun levensduur wilt verlengen, hebt u kathodische beschermingssystemen nodig. En als u kathodische beschermingssystemen nodig heeft, dan heeft u Dreiym Engineering nodig. Neem contact met ons op vandaag nog voor een gratis offerte of meer informatie over onze kathodische beschermingsdiensten. We horen graag van u en werken graag met u samen.

Dit artikel delen

Gerelateerd nieuws

Meld u aan voor onze

NewsLetter