tekst

Korrosiooni ühised struktuurimõjud

Angela
veebruar 6, 2020

Pöörduge Dreiym Engineeringi poole, kui teil on küsimusi korrosiooni, elektri või kohtuekspertiisi kohta.

Korrosioon on enamikus valdkondades silmatorkavalt levinud probleem. Kuigi korrosioon võib tähendada kõike, alates kergest auto väliskülje roostest kuni suurte, eluohtlike struktuuriprobleemideni, on oluline teada, kuidas see tavaliselt asju mõjutab. Arutame korrosiooni kõige tavalisemaid struktuurimõjusid.

Nõrgenenud struktuurid

Korrodeerunud konstruktsioonid võivad kergesti kaotada oma tugevuse ja seega ka terviklikkuse. Nõrkunud konstruktsioonid ähvardavad praguneda, painduda, kukkuda või isegi täielikult kahjustada konstruktsiooni. Sõltuvalt konstruktsiooni tüübist võib see korrosiooniprobleem põhjustada vigastusi või isegi surmajuhtumeid. Selliseid struktuure nagu sillad, hooned ja torustikud tuleks regulaarselt kontrollida, et vältida korrosiooni ilmnemist ja selle kahjustamist. Järgmised korrosiooni poolt nõrgestatud struktuurid on vastuvõtlikumad nende probleemide tekkeks:

 • Väsimus
 • Vähendatud sideme tugevus
 • Vähenenud plastilisus
 • Madalam üldvõimsus

Praod, purunemised ja augud

Kui konstruktsioon korrodeerub, võib korrosioon põhjustada konstruktsioonis pragusid, purunemisi või auke. Eluautode puhul tähendab see lihtsalt roosteauku, kuid torustike puhul võib see tähendada katastroofi. Kuidas saada gaasijuhtme katoodilise kaitse süsteem on oluline kõigi suuremate gaasijuhtmete jaoks, sest torustike suure korrosiooni tagajärjed võivad hävitada ettevõtte rahaliselt ja sotsiaalselt. Mõned teised konstruktsioonid, kus tavaliselt esineb ohtlikke pragusid, purunemisi ja auke, on järgmised:

 • Sillad
 • Hooned
 • Ehitusseadmed
 • Torustikud
 • Betoonkonstruktsioonid
 • Metallkonstruktsioonid
 • Tugipalgid

Korrosioon on ohtlik keemiline reaktsioon, millel võivad olla drastilised tagajärjed, mis mõjutavad nii ettevõtteid kui ka tarbijaid. Oluline on regulaarselt kontrollida kõiki potentsiaalselt korrodeerunud alasid ja konstruktsioone, et vältida kahjustusi, vigastusi ja tarbetuid kulusid. Tugevuse kadu võib kiiresti muutuda kahjustatud või rikutud konstruktsiooniks. Kõige parem on probleemid varakult ära tabada, kasutades regulaarseid kontrolle ja ennetusmeetodeid. Dreiym Engineering aitab teie struktuuri säilitada, kasutades meie andekaid insenere, et hinnata kõiki võimalikke ohte, mida teie struktuurid võivad kogeda.

Jagage seda artiklit

Seotud uudised

Registreeru meie

NewsLetter