tekst

Mis määrab, kui söövitav on teie pinnas?

Angela
november 18, 2021

Pöörduge Dreiym Engineeringi poole, kui teil on küsimusi korrosiooni, elektri või kohtuekspertiisi kohta.

Suurem osa sellest, mida me ehitame, on ehitatud meie jalge all olevale pinnasele või selle sees. Hea pinnas hoiab konstruktsioonid, nagu vundamendid ja torustik, maas, kuid halb pinnas võib olla nende hukatus. Mõned pinnased on väga söövitavad ja võivad järk-järgult konstruktsioone ära süüa, nõrgestades nende terviklikkust ja põhjustades hiljem probleeme.

Soovite teada, mis määrab, kui söövitav on teie pinnas? Järgnevalt on esitatud tegurid, mida korrosioonieksperdid uurivad pinnase söövitavuse kontrollimisel.

Õhutamine

Õhutamine viitab mullaosakeste sisse suletud õhukogusele. Mullad, millel on suur poorsus (parem õhustatus), on vähem söövitavad kui madala poorsusega mullad. See tuleneb sellest, et hästi õhustatud muldadel on madal niiskusepeetus ja kõrge aurustumise kiirus. Vähem niiskust pinnases tähendab vähem elektrolüüte ja seega ka väiksemat korrosiooniriski.

Mulla happesus

Tõenäoliselt mäletate, et olete kooliajal õppinud pH põhitõdesid. Värskenduseks: pH on skaala, mida kasutatakse millegi happesuse määramiseks. pH skaala ulatub 0-st 14-ni, kusjuures madalamad numbrid on happelised ja kõrgemad numbrid on aluselised. pH 7 on neutraalne.

Neutraalne pH on pinnase jaoks ideaalne, kuid mis tahes aluselisel pinnasel on madalad korrosioonimäärad. Kuid te ei taha kunagi langeda pH alla 5. Happelised mullad on tugevalt korrodeerivad ja võivad metallidele hävitada.

Soolasisaldus

Teine asi, mis määrab, kui söövitav on teie pinnas, on selles sisalduv soolasisaldus. Vesi, mis sisaldab lahustunud soolasid, nagu kloriid ja sulfaat, on väga elektrit juhtivate ja reaktiivsete elektrolüütidega. Kui need elektrolüüdid puutuvad kokku hapniku ja metallpinnaga, tekib korrosioon.

Temperatuur

Temperatuuri tõustes väheneb pinnase eritakistus ja pinnas muutub korrosiivsemaks. Seega, kui te ehitate kuivas ja kuumas keskkonnas, siis hoidke korrosiooni suhtes silma peal, kuid kui te püstitate ehitist Alaska külmas looduses, siis ei pea te nii palju muretsema.

Pinnase vastupidavus

Pinnase eritakistus viitab sellele, kui hästi pinnas takistab elektrivoolu. Pinnase eritakistus ja niiskusesisaldus on lahutamatult seotud - kõrge niiskusesisaldusega pinnase eritakistus on üldiselt madal, samas kui madala niiskusesisaldusega pinnase eritakistus on kõrge. Et hoida korrosiooni tõenäosus madalana, on väga oluline valida madala veesisaldusega mullad.

Enne ehitamist on vaja kontrollida oma asukoha pinnase söövitavust. Dreiym Engineering aitab teil hoida korrosiooni eemal, teostades järgmist pinnase söövitavuse testimine teie asukoha pinnasele. Võtke meiega juba täna ühendust, et rääkida eksperdiga ja leppida kokku konsultatsiooniteenus.

Jagage seda artiklit

Seotud uudised

Registreeru meie

NewsLetter