tekst

Kaarelöögi vastu võetavad ennetavad meetmed

Angela
november 18, 2021

Pöörduge Dreiym Engineeringi poole, kui teil on küsimusi korrosiooni, elektri või kohtuekspertiisi kohta.

Elektrisüsteemid kujutavad endast elektrivalguse ohtu. Kaarelöögid on plahvatused, mis tekivad siis, kui elektrivool kaldub kõrvale oma ettenähtud teelt ja liigub läbi õhu ühelt juhilt teisele. Kui juhtide vahel ei ole piisavalt isolatsiooni, et hoida voolu pinget, pääseb energia välja võimsa plahvatuse kujul, mis saadab kuuma killustiku läbi õhu lendama.

Kaarelöögid on ohtlikud nii inimestele kui ka ehitistele. Need võivad põhjustada tulekahjusid, varakahjustusi, katastroofilisi vigastusi ja muudki. Õnneks saab neid sündmusi ennetada. Siin on neli ennetavat meedet, mida võtta kaarlöökide vastu, et hoida oma rajatis turvalisena.

Paigaldage kaugtarkvara

Üks viis, kuidas vältida elektrivalguse tekkimist ja hoida oma töötajaid turvaliselt, on paigaldada kaugseire-, kontrolli- ja diagnostikatarkvara, et saaksite oma elektrisüsteeme eemalt jälgida.

Juhtimistarkvara abil saate enamikku ülesandeid täita eemalt või turvalisest kaugusest. Seiretarkvara annab teile hoiatuse, kui midagi läheb valesti, jättes töötajatele just piisavalt aega, et eemalduda ohust. Diagnoositarkvara teavitab teid sellest, mis täpselt valesti läks, nii et saate tulevikus sarnaseid vahejuhtumeid ära hoida.

Kasutage kaarekindlaid seadmeid

Kaarekindlad seadmed võivad hoida teie töötajaid ja rajatisi turvaliselt kaarevihma korral. Kaarekindlad seadmed püüavad elektrienergiat ja saadavad selle kanalite ja ventilatsiooniavade kaudu hoonest välja. Kuigi see ei pruugi ilmtingimata peatada elektrivalguse tekkimist, hoiab see ära enamiku elektrivalgusega seotud kahjustustest.

Märgistage oma seadmed

See on kiire ja lihtne ennetav meede elektrivalguse vastu. Märgistades kõik seadmed, mis võivad potentsiaalselt tekitada elektrivalguse, näiteks elektrikilbid, jaotuskilbid ja trafod, annate oma töötajatele teada, kus on ohud.

Enamik kaarevälgatusi on inimliku eksimuse tulemus. Kui töötajad teavad, et seade on potentsiaalselt ohtlik, on nad selle juures tähelepanelikumad, mis võib vältida vigu, mis võivad põhjustada elektrivalguse.

Hankige Arc Flash Study

Valguskaare analüüs on üks parimaid ennetusmeetmeid, mida saate võtta. Valguskaareanalüüsi käigus uurib rühm professionaalseid elektrotehnikuid teie elektrisüsteemi ja otsib probleeme, mis võivad põhjustada valguskaarelöögi. Pärast analüüsi lõpetamist esitavad nad teile oma järeldused ja pakuvad soovitusi, kuidas teie süsteemi ohutumaks muuta.

Otsin elektrotehnilised eksperdid teha oma elektrisüsteemile kaaranalüüsi? Võite toetuda Dreiym Engineeringi kogenud inseneridele. Võtke meiega ühendust, et leppida kokku konsultatsiooniteenus juba täna.

Jagage seda artiklit

Seotud uudised

Registreeru meie

NewsLetter