tekst

Mille poolest erinevad ülepinged ja elektrikatkestused?

Angela
aprill 7, 2022

Pöörduge Dreiym Engineeringi poole, kui teil on küsimusi korrosiooni, elektri või kohtuekspertiisi kohta.

Kui kodus või ettevõttes tekib elektrikatkestus, on see asjaosalistele alati ebamugav. Need häirivad tavapärast tegevust ja võivad koduomanikud viia ohtlikesse olukordadesse. See riskitase varieerub sõltuvalt sellest, kas häire on tingitud voolukatkestusest või vooluhulgast. Oluline on teada, mis vahe on vooluhulga ja elektrikatkestuse vahel.

Mis on elektrikatkestus?

Elektrikatkestus on iga kord, kui kinnisvara või piirkond kaotab elektrienergia. See hõlmab elektrikatkestust järgmistel põhjustel:

  • Kõrge tuul
  • Metsloomade tekitatud kahju
  • Langenud puud
  • Elektriliini kahjustused autoõnnetuste tagajärjel

Suurimad elektrikatkestustest tulenevad riskid tulenevad sellest, mis juhtub, kui olulised seadmed ja seadmed lähevad rivist välja. Näiteks kui kliimaseadmed lähevad kuumalaine ajal rivist välja, seab see haavatavad kodanikud kuumarabanduse ohtu.

Mis on vooluhoog?

Sõna surge meenutab ootamatut üleujutust, mida alustab veevool, ja sama mõtet järgib ka vooluhoog. Ülepinge tekib siis, kui ootamatu elektrivooluhoog koormab süsteemi, mis ei ole selleks ette nähtud, ning kahjustab sageli seadmeid ja elektriseadmeid.

Energiakatkestust võivad põhjustada mitmed tegurid. Näiteks:

  • Välk
  • Vigane või vananenud juhtmestik
  • Elektrile palju elektrit tarbivad elektroonikaseadmed, näiteks föönid või küttekehad.
  • Toide naaseb pärast katkestust

Kui need ülepinged tekivad, võivad need kahjustada süsteemi ühendatud seadmeid ja seadmeid ning põhjustada isegi tulekahjusid.

Erinevused

Mille poolest erinevad elektrikatkestused ja elektrikatkestused? Elektrikatkestustel ja vooluhoogudel võivad sageli olla sarnased tagajärjed - nimelt voolu kadumine. Kuid kui elektrikatkestustega seotud riskid on pigem kaudsed, siis vooluhoogudega seotud riskid on otsesemad. Siiski saate ja peaksite kaitsma end mõlema eest nii palju kui võimalik.

Kuidas ennetada vooluhulki ja elektrikatkestusi

Olge teadlik ümbritsevast haljastusest

Tormiline ilm on üks levinumaid elektrikatkestuste põhjusi. Üks tavaline viis, kuidas see juhtub, on see, kui tugev tuul või äike lööb teie maja lähedal olevad puud ümber. Üks võimalus seda vältida on tagada, et teie puud on kärbitud nii, et oksad ei satuks liiga lähedale juhtmetele või katustele.

Tõmmete ajal tõmmake kodumasinad vooluvõrgust välja

Tormiga seotud vooluhulga teist tavalist põhjust, äikest, ei saa tingimata vältida. Enne tormi saab aga seadmeid ja pistikupesasid välja lülitada, et elektrit ei voolaks läbi nende.

Uurige oma juhtmestikku

Elektriprobleemid võivad tekkida isegi ilusa ilma korral, kui kodu või ettevõtte juhtmestik on vigane või vananenud. Selle juhtmestiku vastavusse viimine on vajalik teie enda ja teie vara kaitsmiseks; see on aga ülesanne, mida on ohtlik ilma kogemusteta ette võtta, seega on parim viis pöörduda professionaali poole.

Dreiym Engineering töötab kogenud elektrotehnilised konsultandid kes saab teie vara uurida eesmärgiga parandada teie elektriinfrastruktuuri. See minimeerib elektrikatkestuse tõenäosust.

Jagage seda artiklit

Seotud uudised

Registreeru meie

NewsLetter