tekst

3 tavalist põhjust, miks elektrisüsteemid ei tööta

Angela
juuli 29, 2022

Pöörduge Dreiym Engineeringi poole, kui teil on küsimusi korrosiooni, elektri või kohtuekspertiisi kohta.

Elektrisüsteemid on meie igapäevaelus väga olulised. Nad vastutavad elutähtsa infrastruktuuri ja meie kodude varustamise eest. Ilma nendeta ei oleks meil valgustust. Samuti peaksime elama ilma konditsioneeri, Wi-Fi ja paljude teiste asjadeta, mida me peame enesestmõistetavaks.

Kuid nagu kõik muu, nii ka elektrisüsteemid lähevad mõnikord rikki. Kui see juhtub, on oluline mõista, kuidas probleemi lahendada. Peale selle peame suutma lahti seletada, mis probleemi üldse põhjustas. Seetõttu on mõistlik uurida mõningaid elektrisüsteemi rikete levinumaid põhjuseid.

Maakaabli rikked

Maakaabli rikkeid peetakse laialdaselt kõige sagedasemaks elektrisüsteemi rikke põhjuseks. Elektrisüsteemid jaotavad energiat muu hulgas kaablite kaudu. Need kaablid ühendatakse õhuliinide (nagu elektriliinid) või maa-aluse võrgu kaudu.

Enamik tänapäevaseid kommunaalteenuseid kasutab maa-aluseid süsteeme, kuna need on ohutumad ja tõhusamad. Enamasti on maa-alused süsteemid väga tõhusad. Siiski esineb nendes maa-alustes süsteemides aeg-ajalt probleeme, mis tahtmatult põhjustavad rikkeid ja viivad elektrisüsteemid segi.

Mõned neist küsimustest on järgmised:

  • Kaevamised: inimene kaevab liiga sügavale, kahjustades voolukaablit.
  • Elektrokeemiline puurimine: niiskus tungib kaablitesse, kahjustades kaabli isolatsiooni tugevust
  • Välise seadme rike: trafode, jaotuskarpide või muude seadmete rikkeid, mis kahjustavad kaableid, millega need on ühendatud.

Loomulikult on hulgaliselt põhjusi, miks maakaabel võib põhjustada elektrisüsteemi rikkeid. Kuid ülaltoodud põhjused on ühed kõige levinumad.

Välised tegurid või jõud

Maakaablid on aga ainult osa võrrandist. On veel õhuliinid ja muud tüüpi süsteemid, mis on elementidele palju tundlikumad. Nendes süsteemides esineb tavaliselt rikkeid väliste jõudude tõttu, millega nad igapäevaselt kokku puutuvad.

Näiteks äikesetormid on tavaline põhjus, miks süsteem ei tööta. Tuul, lumi ja äike võivad põhjustada nende elektrisüsteemide rikkeid.

On ka muid põhjusi, nagu:

  • Puu kontakt
  • Linnud, oravad, närilised
  • Putukad ja maod
  • Vandalism

Paljud asjad võivad elektrisüsteemi häirida ja põhjustada selle rikkeid. Mõnikord on see seotud ilmastiku, loomade ja inimestega, kes võivad kahjustada avalikku vara.

Trafo ülekoormus või rikked

Nagu ka toitekaablid, on ka trafod elektrisüsteemi pusle oluline osa. Selle seadme ülesanne on kanda elektrienergiat ühest vahelduvvoolust üle süsteemi teistesse seadmetesse. Peale selle reguleerivad trafod vooluahelas oleva pinge suurust. Nagu võite ette kujutada, võib rikutud trafo põhjustada probleeme või süsteemi täielikku rikkeid.

Aga mis täpselt võib põhjustada trafo purunemise? Ülekuumenemine võib põhjustada trafo sisemiste osade lagunemist ja hapraks muutumist aja jooksul. Lõpuks toob see kaasa masina rikke ja süsteemi rikke. Rikkeid võib põhjustada ka seadmete korrapärane kulumine ja vananemine.

Karmid ilmastikuolud, isolatsiooni praod ja paljud muud asjad võivad põhjustada trafo nõuetekohase töö lõpetamist. Põhimõtteliselt võib trafo rikkeid põhjustada kõik, mis võib seadmeid häirida - nii sisemised kui ka välised. Selle tulemusel võivad elektrisüsteemid rikki minna.

Lühidalt öeldes võivad mitmed asjad põhjustada elektrisüsteemi rikkeid. Õnneks, kohtuekspertiis aitab meil nende probleemide põhjani jõuda. Need teadmised võimaldavad meil leida vajalikke lahendusi, et parandada ja vältida selliseid probleeme meie elektrisüsteemides tulevikus.

Jagage seda artiklit

Seotud uudised

Registreeru meie

NewsLetter