tekst

En introduktion til jordkorrosion

Angela
23. januar 2020

Kontakt Dreiym Engineering, hvis du har spørgsmål om korrosion, elektricitet eller retsmedicin.

Al infrastruktur er i det mindste delvist afhængig af den jord, den hviler i eller på. Desværre kan jord være stærkt korroderende, afhængigt af nogle få faktorer. Jordkorrosion kan føre til store økonomiske byrder, hvis du ikke identificerer og håndterer det hurtigt og korrekt. Hvis du har bekymringer eller spørgsmål om jorden på dit projektsted, er det en god idé at starte med en nøjagtig test af jordens korrosivitet. Derefter kan du samarbejde med din ingeniør om at vælge det bedste korrosionsforebyggende system baseret på din jords profil. Her er en introduktion til jordkorrosion og de faktorer, der indgår i jordens korrosivitetsniveauer.

Fugtindhold

Fugtindholdet i jorden er den vigtigste faktor for jordens korrosivitet. Hvis jorden er helt tør, vil korrosionen ske langsomt.

pH-niveauer

Den værdi, der accepteres som et "normalt" pH-niveau, varierer meget, men jord med det mindste potentiale for at blive korroderende har generelt en pH på syv. Jord med en pH-værdi på under fem er typisk ekstremt ætsende og kan føre til, at metalinfrastruktur og -genstande bliver angrebet for tidligt.

Beluftning

Luftning er mængden af luft, der er fanget i jorden. Generelt er godt luftet jord at foretrække, da det kan føre til lavere vandretention og dermed reducere risikoen for, at jorden bliver stærkt korroderende.

Temperatur

Jordens temperatur kan også påvirke dens korrosivitetspotentiale. Jo lavere jordens temperatur er, jo mindre ætsningspotentiale har den. Når jordens temperatur nærmer sig nul grader celsius, øges jordens resistivitet gradvist. Når temperaturen falder til under dette punkt, begynder resistiviteten at stige hurtigt.

Hos Dreiym Engineering udfører vi en lang række ønskede tests. For at teste jordens korrosivitet tager vi ud til dit projektsted for at indsamle jordprøver. Derefter tester vi dem i vores laboratorium for pH-niveau, fugtindhold, resistivitet, sulfater, klorider og eventuelle bakterier, der potentielt kan fremskynde korrosionsprocessen på underjordiske genstande som f.eks. rørledninger. Vi tilbyder også CP-undersøgelser, som er større undersøgelser, der analyserer den langsigtede sundhed og velvære for din infrastruktur og dine medarbejdere. Ring til os i dag og diskuter, hvilke muligheder der kan være mest fordelagtige for dit projekt.

Del denne artikel

Relaterede nyheder

Tilmeld dig vores

Nyhedsbrev