tekst

Årsager til strejfstrømskorrosion og hvordan man forebygger det

Angela
29. januar 2021

Kontakt Dreiym Engineering, hvis du har spørgsmål om korrosion, elektricitet eller retsmedicin.

Korrosion påvirker metaller og infrastruktur, der bruger metaller. Det kan have ødelæggende konsekvenser, hvis det ikke håndteres korrekt og forebygges aktivt. Der er flere forskellige typer korrosion, der kan påvirke metaller. De er hver især unikke med hensyn til årsager, forebyggelsesmetoder og virkninger på metalstrukturer. Strejfstrømskorrosion er en type korrosion, der er dynamisk og forbigående. Den er forbundet med elektricitet og kan endda forårsages af traditionelle korrosionsforebyggende metoder. Selvom det kan få det til at virke uundgåeligt, bør man ikke acceptere eller ignorere de katastrofale resultater. Forebyggelse af vagabonderende korrosion er nøglen til at opretholde en sikker og robust metalstruktur. Læs om årsagerne til vagabonderende korrosion, og hvordan du forebygger det.

Strejfstrømskorrosion: Det grundlæggende

Strejfstrømskorrosion er en form for korrosion, der opstår, når der er en strejfstrøm. En vagabonderende strøm er en strøm, der flyder gennem andre veje end dem, der er tiltænkt i kredsløbet. Noget, der gør vagabonderende korrosion unik, er, at den kun kan forekomme ved afladningspunktet. Se flere vigtige fakta om vagabonderende korrosion nedenfor.

  • Det er ikke naturlig korrosion, fordi en ekstern og uafhængig faktor, der ikke påvirkes af miljøet, kan forårsage det.
  • Potentialforskelle med det mindre ledende miljø opstår, når en vagabonderende strøm løber igennem, hvilket skaber en korrosionscelle.
  • Det kan påvirke levetiden og sikkerheden for rørledninger og andre metalkonstruktioner.
  • Det er dybest set elektrokemisk korrosion.
  • Nogle af de vigtigste faktorer, der bidrager til dannelsen af vagabonderende strømkorrosion, er høj elektrisk modstand, dårlig installation af metaller i jorden og spændingsfald forårsaget af transformerstationer, der er for langt fra hinanden.

Strejfstrømskorrosion er en relativt almindelig form for korrosion, der er kendt for at være ødelæggende, når den ikke straks håndteres i metalapplikationer - især jernbaner og rørledninger.

Identifikation af strejfstrømskorrosion

At identificere denne særlige type korrosion kræver en smule dygtighed og ekspertise. Andre typer korrosion bliver ofte fejlagtigt identificeret som vagabonderende korrosion af ikke-kvalificerede korrosionskonsulenter. Ægte vagabonderende korrosion kan identificeres ved visuel inspektion af en NACE-certificeret korrosionskonsulent.

Strejfstrømskorrosion ser anderledes ud end alle andre ikke-strålstrømstyper på grund af elektrolyseprocessen. Miljøfaktorer er ikke relevante, selv om de har tendens til at være fremtrædende i andre former for korrosion.

Alle nedgravede metalkonstruktioner er sårbare over for korrosion fra vagabonderende strømme. Det rammer oftest jernbaner, rørledninger, lagertanke og andre store metalkonstruktioner.

Strejfstrømskorrosion bliver ofte forvekslet med galvanisk korrosion. Det er meget forskelligt fra galvanisk korrosion, fordi det er korrosion mellem to forskellige metaller, mens vagabonderende strøm er upåvirket af miljøkorrosion og kan forårsage langt mere betydelig skade.

Årsager til strejfstrømskorrosion

Strejfstrømskorrosion er, som tidligere nævnt, en unik form for korrosion. Den dannes ikke på grund af miljømæssige faktorer. Det sker, når en strøm flyder et andet sted hen end den vej, den var tiltænkt.

En vagabonderende strøm er, når elektriciteten flyder forkert. Det kan ske i mange tilfælde. En af de mest almindelige årsager til fejlstrøm er, når et elektrisk system er installeret forkert eller ikke vedligeholdt. Der er mange ting, der potentielt kan få en elektrisk strøm til at afvige fra den tilsigtede vej. Nedenfor er de mest almindelige kilder til strøm på afveje:

  • Korrosionsforebyggende systemer med katodisk beskyttelse
  • Jordforbundne jævnstrømme, der distribuerer strøm
  • Hurtige transportsystemer, der drives elektrisk
  • Elektrisk svejseudstyr

Elektricitet er en vigtig del af livet, og det er noget, folk er afhængige af hver dag. Det er også noget, der kan opleve problemer, forstyrrelser og meget mere. Vagabonderende strømme er blot en af mange farlige ting, der kan ske, når elektriske systemer går galt. Samarbejde med en ekspert og NACE-certificeret korrosionskonsulent og elektroteknisk konsulent kan redde virksomheder fra at opleve en lang række katastrofer og omkostninger på grund af elektriske fejl og korrosion.

Metoder til forebyggelse af strejfstrømskorrosion

At vide, hvad der forårsager vagabonderende korrosion, og hvordan man identificerer det, er en god start, men det virkelige problem ligger i at forhindre det. Uden ordentlige metoder til forebyggelse af vagabonderende korrosion kan din konstruktion være i fare for at blive ramt af en katastrofe.

Katodisk beskyttelse er ofte ikke nok til at forhindre vagabonderende strøm i at danne korrosion på udsatte metalkonstruktioner. Investering i kortlægning af vagabonderende strømme er afgørende for forebyggelsen.

Kortlægning af vagabonderende strøm er en sikker måde at plotte den vagabonderende strøms vej på. Hvis du kender forløbet af din vagabonderende strøm og har et robust katodisk beskyttelsessystem, der overvåges regelmæssigt, kan du forebygge problemer, der opstår, når der dannes vagabonderende korrosionsceller.

Katodisk beskyttelse kan forårsage, at der dannes vagabonderende strømme, som fører til korrosion. Katodisk beskyttelse er designet til at beskytte konstruktioner mod korrosion, men det kan faktisk føre til vagabonderende korrosion. Den skal overvåges og evalueres af certificerede korrosionskonsulenter for at opnå de bedste resultater.

Strejfstrømskorrosion er blot en af mange forskellige former for korrosion, der kan påvirke din metalapplikation. Det er vigtigt, at du er årvågen i dine bestræbelser på at forebygge og forudsige korrosion. Korrosion kan være ødelæggende for dine faciliteter, infrastruktur og andre metalapplikationer. Det skal håndteres og kontrolleres. Kontakt Dreiym Engineering i dag for at få flere oplysninger om vores planer for korrosionsforebyggelse. Vi tilbyder en bred vifte af tjenester, herunder katodisk beskyttelsessystem til gasrørledningers. Rørledninger er modtagelige for korrosion, og konsekvenserne kan være ødelæggende. Lad vores team af certificerede ingeniører identificere svage punkter og skitsere forebyggende trin for at beskytte din rørledning eller anden struktur mod katastrofale sammenstød med korrosion.

Hos Dreiym Engineering prioriterer vi din konstruktions sikkerhed. Vi har erfaring med design af systemer til katodisk beskyttelse, analyse af rørledninger og tanke, analyse af jordens korrosivitet, design af korrosionskontrol og meget mere. Vores korrosionskonsulenter er NACE-certificerede, så du kan være tryg ved at vide, at dine systemer er beskyttet af eksperter inden for sikker og omkostningseffektiv korrosionsforebyggelse. Kontakt os i dag for at få et gratis tilbud på vores tjenester og for at høre mere om, hvad vores konsulenter kan gøre for dine systemer. At forstå årsagerne til og hvordan man forebygger vagabonderende korrosion er afgørende for den strukturelle sundhed i rørledninger, jernbaner og mange andre metalkonstruktioner og infrastrukturer.

Årsager til strejfstrømskorrosion og hvordan man forebygger det

Del denne artikel

Relaterede nyheder

Tilmeld dig vores

Nyhedsbrev