tekst

Almindelige strukturelle effekter af korrosion

Angela
6. februar 2020

Kontakt Dreiym Engineering, hvis du har spørgsmål om korrosion, elektricitet eller retsmedicin.

Korrosion er et påfaldende almindeligt problem inden for de fleste områder. Selvom korrosion kan betyde alt fra mild udvendig rust på bilen til større strukturelle integritetsproblemer, der truer liv, er det vigtigt at kende de måder, det almindeligvis påvirker ting på. Vi diskuterer de mest almindelige strukturelle effekter af korrosion.

Svækkede strukturer

Strukturer kan let miste deres styrke og dermed deres integritet, når de korroderer. Svækkede konstruktioner truer med at revne, bøje sig, falde ned eller endda helt ødelægge konstruktionen. Afhængigt af konstruktionstypen kan dette korrosive problem føre til skader eller endda dødsfald. Konstruktioner som broer, bygninger og rørledninger bør inspiceres regelmæssigt for at forhindre korrosion i at manifestere sig og kompromittere områdets strukturelle integritet. Følgende strukturer, der er svækket af korrosion, er mere udsatte for at udvikle disse problemer:

 • Træthed
 • Sænket bindingsstyrke
 • Reduceret duktilitet
 • Sænket samlet kapacitet

Revner, brud og huller

Når en konstruktion korroderer, kan korrosionen føre til revner, brud eller huller i konstruktionen. For personbiler betyder det blot et rusthul, men for rørledninger kan det betyde katastrofe. At få en katodisk beskyttelsessystem til gasrørledninger er en nødvendighed for alle større gasrørledninger, da resultatet af større korrosion på rørledninger kan ødelægge en virksomhed økonomisk og socialt. Nogle andre strukturer, der ofte oplever farlige revner, brud og huller, omfatter følgende:

 • Broer
 • Bygninger
 • Entreprenørmateriel
 • Rørledninger
 • Betonkonstruktioner
 • Metalstrukturer
 • Støttebjælker

Korrosion er en farlig kemisk reaktion, der kan have drastiske konsekvenser for både virksomheder og forbrugere. Det er vigtigt regelmæssigt at inspicere alle potentielt korroderede områder og strukturer for at forhindre skader, personskader og unødvendige omkostninger. Tab af styrke kan hurtigt blive til en kompromitteret eller svigtende struktur. Det er bedst at fange problemer tidligt med regelmæssige inspektioner og brug af forebyggelsesmetoder. Hos Dreiym Engineering hjælper vi med at bevare din struktur ved at ansætte vores talentfulde ingeniører til at vurdere eventuelle potentielle farer, som dine strukturer kan opleve.

Del denne artikel

Relaterede nyheder

Tilmeld dig vores

Nyhedsbrev