tekst

Dybe jordbedssystemer: Hvad de er, og hvorfor de betyder noget

Angela
16. maj 2022

Kontakt Dreiym Engineering, hvis du har spørgsmål om korrosion, elektricitet eller retsmedicin.

Ifølge en undersøgelsekan omkostningerne ved korrosion for virksomheder verden over være så høje som 2,5 billioner dollars. Denne omkostning dækker aspekter som udskiftningsomkostninger og skader på produkter og miljø forårsaget af korroderende rør og andre strukturer.

Derfor har virksomheder på tværs af forskellige sektorer længe søgt efter en måde at forhindre korrosion på. Mens ikke-korroderende metaller og korrosionsbeskyttende belægninger fortsat er et populært valg, er en anden god mulighed for underjordisk metal dybe jordbundssystemer. Hvad de er, og hvorfor de er vigtige, er det emne, vi dækker.

En introduktion til katodisk beskyttelse

For at forstå systemer med dyb jordforbindelse er det nødvendigt at forstå katodisk beskyttelse, og hvordan det kan beskytte mod korrosion. Katodisk beskyttelse indebærer, at man tilfører en lille elektrisk strøm til en ståloverflade, så overfladen bliver til en katode eller en negativt ladet elektrode.

Røret er også fastgjort til en anden metaloverflade kaldet en anode, en positivt ladet overflade. Dette system beskytter katoden mod erosion, mens det meste af effekten overføres til anoden.

Hvad er et jordbedssystem?

Under visse omstændigheder vil det ikke fungere blot at grave anoderne ned i jorden. For eksempel i områder, hvor jorden omkring et system ikke er særlig ledende, kan det påvirke effektiviteten af et katodisk beskyttelsessystem. Det er derfor, at virksomheder i nogle tilfælde installerer et jordbedssystem i stedet.

Et groundbed-system placerer anoden og andre vigtige komponenter i det, der kaldes en "deep well anode". Denne brønd gør det muligt at placere anoden dybere i jorden i et foringsrør omgivet af et kulstoffyld, der kaldes en koksgrus.

Betydningen af et dybt jordbedssystem

Katodiske beskyttelsessystemer stopper korrosion, før den starter, og hjælper med at afbøde de dyre virkninger. Metalrør, der er udstyret med den slags systemer, kan holde op til 20 år længere end rør, der ikke er. Et dybtliggende system giver specifikt virksomheder mulighed for at drage fordel af katodisk beskyttelse under en bredere vifte af forhold.

Det første skridt i retning af at drage fordel af jordbedssystemer er at forstå, hvad de er, og hvorfor de er vigtige. Det næste er at kontakte de professionelle hos Dreiym Engineering. Vi kan levere tjenester som Analyse af elektrisk belastning og design af jordbundssystemer, der hjælper med at beskytte din virksomheds infrastruktur.

Del denne artikel

Relaterede nyheder

Tilmeld dig vores

Nyhedsbrev