tekst

Sådan forhindrer katodisk beskyttelse korrosion

Angela
16. april 2021

Kontakt Dreiym Engineering, hvis du har spørgsmål om korrosion, elektricitet eller retsmedicin.

Det er ingen hemmelighed, at alle metalkonstruktioner er udsat for rust og nedbrydning. Korrosion påvirker metaller og kan være skadeligt for strukturer og farligt, når det forårsager forringelse af rørledninger, broer, tankskibe og meget mere. Ejere af rørledninger kender det alt for godt. Når korrosion angriber en rørledning, kan det føre til lækager, der ødelægger økosystemet og samfundene omkring den - og trækker forretningen med sig i faldet.

 

Korrosionsforebyggelse er afgørende for at holde metal intakt og strukturelt sundt i hele dets levetid. Der er flere metoder til forebyggelse, som virksomheder kan investere i for at beskytte deres metaller, men én metode skiller sig ud fra de andre: katodisk beskyttelse. Udforsk denne guide til, hvordan katodisk beskyttelse forhindrer korrosion.

Katodisk beskyttelse: Det grundlæggende

Katodisk beskyttelse er en specifik teknik til korrosionskontrol, der arbejder for at holde den beskyttede struktur fra nedbrydning. Der findes to forskellige typer katodisk beskyttelse. Den første er galvanisk anode, og den anden er påtrykt strøm. De fungerer hver især på en unik måde for at opnå lignende resultater.

Galvanisk anode Katodisk beskyttelse

Denne type katodisk beskyttelse giver en strøm af beskyttelse fra katodiske anoder placeret i den samme elektrolyt som det beskyttede metal. Denne strøm bevæger sig fra anoden ind i elektrolytten og udledes på det beskyttede metal.

I galvanisk anodekatodisk beskyttelse er anodematerialerne zink-, aluminium- eller magnesiumlegeringer. Disse legerede metaller er mere aktive end stål og de fleste andre metaller. De kaldes offeranoder, fordi de kontrollerer korrosionen, så det beskyttede metal ikke oplever den.

Katodisk beskyttelse med påtrykt strøm

Katodisk beskyttelse med påtrykt strøm er, når en jævnstrømskilde er forbundet mellem det beskyttede metal og de katodiske beskyttelsesanoder. I modsætning til galvanisk katodisk anodebeskyttelse kommer beskyttelsesstrømmen ved katodisk beskyttelse med påtrykt strøm fra jævnstrømskilden og ikke fra korrosionen af anoden.

Anoderne i denne type katodisk beskyttelse kan være stålskrot, jern med højt siliciumindhold eller blandede metaloxider belagt med titanium. Der er flere legeringer, der kan bruges, men disse anses for at være de mest effektive.

Sådan fungerer katodisk beskyttelse

Hver form for katodisk beskyttelse fungerer på en lidt anden måde, men opnår alligevel de samme resultater: en beskyttet struktur. Disse katodiske beskyttelsesmetoder fungerer kun, når de er korrekt indstillet i forhold til den beskyttede struktur. Katodisk beskyttelse bør overvåges af fagfolk for at sikre, at den bliver ved med at gøre sit arbejde.

Galvanisk anode Katodisk beskyttelsesfunktionalitet

Galvanisk anodekatodisk beskyttelse anvendes typisk på en konstruktion ved at svejse anoderne fast til den, men denne proces afhænger af anvendelsen.

Offshore-anvendelser

Ved offshore-anvendelser eller anvendelser i vand, såsom skibe, tankskibe og meget mere, svejses anoderne fast på konstruktionen, mens den bygges.

For offshore-rørledninger administreres katodisk beskyttelse normalt via anoder, der er fastspændt over den beskyttende belægning og forbundet til rørledningen via korte kabler eller svejset forbindelse, afhængigt af placering og metaltype.

Rørledninger og andre landbaserede anvendelser

Til landbaserede anvendelser som f.eks. rørledninger kan de ofte beskyttes ved at støbe magnesiumanoder på stålkernerne og forbinde dem til rørledningen via kabler.

Der skal bruges forskellige metallegeringer afhængigt af resistiviteten i den jord, rørledningen er omgivet af.

Funktionalitet til katodisk beskyttelse med påtrykt strøm

Ved katodisk beskyttelse med påtrykt strøm er funktionsmetoden at forbinde en jævnstrømskilde mellem anoderne og det beskyttede metal.

Offshore-anvendelser

Til offshore- og akvatiske anvendelser er anoder ofte blandet metaloxidbelagt titanium. De kan bruges i havvand og saltholdigt mudder, og de har et relativt lavt forbrug.

Landbaserede applikationer

Til landbaserede anvendelser bruges grupper af anoder i jordbede. Jordlag er vandrette grøfter, der indeholder flere anoder nedgravet i en kulholdig opfyldning. Dette udvider overfladearealet og reducerer samtidig den elektriske jordmodstand, hvilket effektivt forlænger anodens levetid.

Hvad du skal vide om din struktur

Når du driver en rørledning eller ejer en stor metalstruktur, der er sårbar over for korrosion, er det vigtigt at forstå den vigtige rolle, som katodisk beskyttelse spiller i beskyttelsen. Investering i katodisk beskyttelse udført af ekspertingeniører kan forhindre dyre reparationer og endda hjælpe med at undgå katastrofer senere.

Lækager i rørledninger kan være ødelæggende for din virksomhed og de samfund og økosystemer, der omgiver dem. Infrastruktur skal være strukturelt sund for at fungere sikkert. Korrosion truer sikkerheden og den strukturelle integritet af metal.

Selvom begge former for katodisk beskyttelse er funktionelle, er det ikke ligegyldigt, hvilken type du bruger. De fleste eksperter vælger galvanisk anode-katodisk beskyttelse frem for påtrykt strøm, fordi den er lige så effektiv og ofte mere pålidelig end påtrykt strøm. Den type korrosionsbeskyttelse, du bruger, bør være en fælles beslutning mellem dig og dine eksperter i katodisk beskyttelse.

Her hos Dreiym Engineering er vi stolte af vores evne til at levere professionel korrosionsteknik. Vores katodiske beskyttelse og professionelle korrosionstekniske konsulenttjenester holder dine aktiviteter i gang uden frygt for en korrosionsforårsaget katastrofe. Hvis korrosion er et problem for din rørledning eller anden struktur, skal du overveje følgende tjenester fra Dreiym Engineering.

Design af katodisk beskyttelsessystem

Vi kan designe en plan for katodisk beskyttelse, der er skræddersyet til din konstruktion. Vi håndterer design, konstruktion, tilsyn og test, alt sammen udført af NACE-certificerede ingeniører og i overensstemmelse med NACE's bedste praksis.

Analyse og vurdering af rørledninger og tanke

Hvis du står mellem at bruge dit nuværende system eller bygge et nyt, kan vores professionelle korrosionstekniske konsulenter hjælpe med at bestemme den resterende styrke og designlevetid for dine nuværende aktiver og samtidig identificere områder med høj risiko.

Analyse af jordens korrosivitet

Det er afgørende at forstå omgivelserne omkring din rørledning og andre strukturer for at kunne bestemme det nuværende systems sundhed og levedygtighed på lang sigt. Vores eksperter udfører jordkorrosivitetstest for at beslutte de mest omkostningseffektive beskyttelsesmetoder, der er skræddersyet til dine strukturelle miljøbehov.

Vi er eksperter i, hvordan katodisk beskyttelse forhindrer korrosion. Kontakt Dreiym Engineering i dag for alle dine behov inden for korrosionsforebyggelse og strukturel integritet. Som en af de bedste entreprenør i katodisk beskyttelse virksomhed, kan vi give dig et tilbud på enhver af vores tjenester og sikre, at din struktur er ordentligt beskyttet, så dens levetid forlænges.

Sådan forhindrer katodisk beskyttelse korrosion

Del denne artikel

Relaterede nyheder

Tilmeld dig vores

Nyhedsbrev