tekst

Tre almindelige udfordringer ved omfattende design af katodisk beskyttelse

2. april 2024

Infrastruktur og forvaltning af aktiver er afgørende for alle slags systemer. Virksomheder med rørledninger og tanke i alle former og størrelser ønsker pålidelige systemer, der effektivt kan transportere væsker og andre materialer fra punkt A til punkt B uden risiko for lækager eller, endnu værre, eksplosioner.

Når disse systemer har korrosion, der æder infrastrukturen, risikerer du alvorlig nedetid. En sådan nedsættelse af produktiviteten er ikke kun et stort indhug i din økonomi, men kan også føre til alvorlige problemer for slutbrugerne. Selv i et lukket system har du medarbejdere og strukturelle skader at bekymre dig om.

Det bedste valg er at have erfaring og et veludviklet design af katodisk beskyttelse, der tager højde for den nødvendige konstruktion, overvågning og testning, der er nødvendig for et sikkert og pålideligt system. Vores team hos Dreiym Engineering følger den aktuelle bedste praksis fra National sammenslutning af korrosionsingeniører (NACE), men vil gerne give dig et kort overblik over nogle af de mere almindelige problemer, vi ser dukke op hos kunderne.

Hvad er katodisk beskyttelse?

Før vi går i dybden med fejlfinding i forbindelse med katodisk beskyttelse, bør vi først dække det grundlæggende. Katodisk beskyttelse er en unik metode, der er designet til at forhindre korrosion af metaloverflader i systemer, der bruger rørledninger, lagertanke eller endda marinekonstruktioner. Disse systemer findes almindeligvis under jorden, men mange kunder inden for naturgas eller olie har dem også over jorden.

Det virker ved at ændre metalstrukturerne, så de effektivt fungerer som katoder i et elektrokemisk kredsløb. Det reducerer den potentielle risiko for oxidering (som fører til korrosion) og forlænger din infrastrukturs levetid. I sidste ende sparer du penge og mindsker den operationelle risiko.

Det er lidt ligesom at have en særlig ven på sin yndlingscykel, da man var barn. Du forbinder den ven med en ledning. I stedet for at rusten søger mod cyklens metal, søger den i stedet mod kammeraten, som æder rusten op og fungerer som et skjold. Det er et ret simpelt eksempel, men du forstår idéen.

Den kritiske betydning af katodisk beskyttelse

Design af katodisk beskyttelse er afgørende for en virksomheds infrastruktur. Markedet for denne industri vokser så hurtigt på grund af de høje adoptionstal, at det forventes at øge den samlede omsætning. CAGR med 5,14% fra nu af og frem til 2033.

Årsagen til denne popularitet er, at man kan bevare vigtige systemer. Når du mindsker risikoen for korrosion, forbedrer du drastisk sikkerhedsstandarderne omkring dine aktiver. Pludselig behøver virksomheder, lige fra vandbehandlingsanlæg til vigtige rørledninger, ikke at bruge så meget tid på at bekymre sig om sikkerhedsforanstaltninger.

Det gør offentligheden og miljømyndighederne til gengæld heller ikke. De får en dybere følelse af lettelse, fordi de ved, at din fejlfinding af katodisk beskyttelse vil føre til et mere sikkert og effektivt system.

Fejlfinding vs. funktionstest af katodisk beskyttelse

Det er vigtigt at bemærke, at når du overvejer at indføre design af katodisk beskyttelse i dit anlæg, skal du også forstå forskellen mellem funktionstest og fejlfinding. Hos Dreiym Engineering har vi årtiers erfaring med at udføre begge roller uafhængigt af hinanden eller samtidig.

  • Fejlfinding i forbindelse med katodisk beskyttelse: Dette er mere en reaktiv proces, der søger at identificere og løse igangværende problemer, som hindrer metodens effektivitet. Et problem opdages, og fejlfinding vurderer, hvordan man genskaber optimal funktion.
  • Funktionstest af katodisk beskyttelse: Funktionstest anbefales på det kraftigste, fordi det er proaktivt. Ved at teste dit system med jævne mellemrum sikrer du, at det lever op til de forventede standarder under en række betingelser.

Arbejd altid sammen med et ingeniørfirma, der forstår og går ind for både funktionstest og fejlfinding. Det vil være din bedste chance for at holde dit system i optimal stand.

3 almindelige designudfordringer, du skal være opmærksom på

Naturligvis vil hvert design af katodisk beskyttelse være unikt baseret på din virksomheds behov. Men her er et par af de mere almindelige problemer, vi ser dukke op hos vores kunder.

#1 - Elektrisk interferens

Elektrisk interferens er et stort problem. Det opstår, når der er vagabonderende strømme fra kilder som nærliggende højspændingsledninger, jernbaner eller andre systemer. Når disse forbindelser afbryder det katodiske beskyttelsesdesign, fører de til mindre effektive strømme. Slutresultatet er, at det metal eller den infrastruktur, du ønsker beskyttet, pludselig ikke har betegnelsen "katode", hvilket giver mulighed for korrosion.

Du har brug for avanceret diagnosticering og strategisk planlægning for at koordinere eventuelle afhjælpningsplaner. Måske er installation af isolerende samlinger eller brug af polariserede potentielle foranstaltninger effektive metoder til at modvirke denne interferens.

#2 - Uregelmæssig strømfordeling

Uregelmæssig strømfordeling er et alvorligt problem i forbindelse med design af katodisk beskyttelse. Systemformer findes i en bred vifte af kompleksiteter, og det er en udfordring at sikre, at strukturen er ensartet i beskyttelsen mod korrosion. Strømmen skal flyde derhen, hvor der er brug for den, så der er lige beskyttelse baseret på konstruktionens geometri.

Hvis du har et system, der allerede lider af mangel på ensartethed, kan du blive nødt til at redesigne eller omstrukturere visse elementer. Der er dog nogle muligheder for at bruge distribuerede anodesystemer eller anoder med variabelt output til at afhjælpe problemet.

#3 - Korrosion som følge af høj jordmodstand

Et af de mere undervurderede problemer ved fejlfinding af katodisk beskyttelse er jordbundens følsomhed. Man er nødt til at vide, om den naturlige modstand i jorden, hvor rørene er nedgravet, hviler eller berører hinanden, vil forårsage forstyrrelser i den elektriske strøm. Hvis det sker, vil du sandsynligvis finde højere outputniveauer fra CP-systemet for at sikre, at det samme beskyttelsesniveau opnås, hvilket ofte øger de månedlige og driftsmæssige udgifter.

Det er et godt argument for altid at få testet jorden før, under og efter opførelsen af dit anlæg. En hurtig og nem jordbundstest kan give dig al den indsigt, du har brug for, før du arbejder med ledende opfyldninger eller implementerer mere avancerede systemer, der er designet til at fungere i særligt følsomme jordmiljøer.

Omfavnelse af teknologi og innovation i katodisk beskyttelse

Vores team hos Dreiym Engineering blander velafprøvede metoder fra fortiden med moderne innovationer og teknologiske fremskridt for at hjælpe med at afhjælpe almindelige problemer med systemintegritet, herunder design af katodisk beskyttelse.

Målet med de fleste teknologier, der implementeres på dette specifikke område, er at forbedre systemets effektivitet. Men det er en god idé at samarbejde med et ingeniørfirma, der har værktøjerne, kompetencerne og folkene til at hjælpe dig med at indføre nye metoder.

Vi har over 30 års erfaring med at arbejde i og omkring alle former for design af katodisk beskyttelse. Selv når vi støder på et system, vi ikke har prøvet før, lærer vi hele tiden nyt for at sikre, at vores team er opdateret, så vi kan give dig den mest afgørende indsigt, du har brug for til et pålideligt system.

Hvis du gerne vil have gavn af denne indsigt, Book en konsultation med vores team i dag. Fra interferenstest til strukturanalyse af rørledninger og tanke - vi har den ekspertise, du skal bruge for at få succes.

Afsluttende tanker

Mens design af katodisk beskyttelse er afgørende for at forlænge en konstruktions levetid og reducere risikoen for lækager, skader, nedetid og miljøproblemer, er rutinemæssig vedligeholdelse og proaktiv funktionstest også nødvendig for at sikre, at den fungerer effektivt.

Med den rette indsigt og de rette vedligeholdelsesplaner vil du kunne beskytte dit system bedre i mange år fremover. Hvis du har andre spørgsmål om at integrere design af katodisk beskyttelse i dit system, så ring til os hos Dreiym Engineering. Vi kan hjælpe dig med alt fra analyser af jordens korrosivitet til undersøgelser af potentialet mellem struktur og elektrolyt.

Del denne artikel

Relaterede nyheder

Tilmeld dig vores

Nyhedsbrev