tekst

Måder til proaktivt at forebygge problemer med rørledninger

Angela
15. februar 2021

Kontakt Dreiym Engineering, hvis du har spørgsmål om korrosion, elektricitet eller retsmedicin.

Rørledninger er afgørende for de fleste menneskers daglige liv, selv om de ikke er klar over det. Gas bevæger sig gennem rørledninger for at gøre distributionsprocessen sikrere, hurtigere og lettere over lange afstande. Rørledninger kræver løbende vedligehold og forebyggende vedligehold for at holde dem sikre og funktionelle. At planlægge forud for almindelige problemer, som de fleste rørledninger står over for, hjælper med at sikre deres sikkerhed og lange levetid. Tjek disse måder at forebygge rørledningsproblemer proaktivt på, så din er beskyttet og så funktionel som muligt.

Problem: Lækager

Det mest åbenlyse og potentielt ødelæggende problem, som rørledninger kan blive udsat for, er lækager. Der er forskellige sværhedsgrader af lækager, og konsekvenserne og oprydningen varierer betydeligt afhængigt af, hvad strukturen transporterer. Alligevel er den bedste fremgangsmåde at undgå lækager uanset udefrakommende faktorer.

Lækager kan skyldes mange ting, men de mest almindelige er, at korrosion med tiden æder sig ind på metalstrukturen. Uanset hvad, er den bedste måde at udbedre lækager på at identificere lækagen så hurtigt som muligt - helst før den opstår. Hvis den allerede er dannet, er det ideelt at gøre det lige efter.

Når lækager ikke håndteres, kan resultaterne være skadelige for det omgivende miljø og samfund. Lækager kan ødelægge vandforsyningen, skade den oprindelige flora og fauna og føre til nedlukning af rørledninger. Nedlukninger er dyre for virksomheden, og lækager kan ende med at blive en stor del af regningen.

Løsning: Regelmæssig undersøgelse af rørledninger

Når lækager er en bekymring eller et aktivt problem, er den bedste måde at håndtere dem på at investere i regelmæssige rørledningsundersøgelser. Når en lækage først er opstået, begynder den dyre proces med oprydning og reparation. At fange en lækage, før den opstår, er den ideelle måde at beskytte din rørledning proaktivt på.

Certificerede bygningsingeniører bør udføre korrekt rådgivning og undersøgelser af rørledningers integritet. Disse undersøgelser hjælper med at identificere de områder, der er særligt sårbare på en struktur. Det hjælper også med at udvikle en plan for at adressere højrisiko- og højkonsekvensområder for at undgå en komplet rørledningssvigt - nogle tilfælde, hvor resultaterne kan være ødelæggende. Rørledningsundersøgelser kan identificere:

  • Hvilke dele af konstruktionen har størst risiko for at korrodere?
  • Jordens resistivitet
  • Den bedste fremgangsmåde fremadrettet
  • Områder, der allerede er i forfald og har brug for opmærksomhed

Problem: Gamle rørledninger

Mens rørledninger dækker millioner af kilometer alene i USA og mange flere i hele verden, bygges der ikke så mange nye strukturer. De fleste af rørledningerne i USA er årtier gamle. Med alderen kommer forskellige problemer, og nødvendige opdateringer og forebyggende vedligeholdelse er afgørende for strukturernes og de omkringliggende samfunds trivsel og sikkerhed.

At identificere, hvor gammel en rørledning er, kan hjælpe med forebyggende pleje. Når strukturer ældes, har de en tendens til at forfalde eller miste noget af den integritet, de engang havde. Udskiftning og reparation af rørledninger, efterhånden som de ældes, og før de forringes eller mister deres strukturelle integritet, er afgørende for rørledningens levetid som helhed.

Løsning: Analyse af strukturel integritet

At prioritere din rørlednings strukturelle integritet er en afgørende investering i dens langsigtede velbefindende og funktionalitet. En strukturel integritetsanalyse omfatter certificerede ingeniører, der beregner den resterende styrke og designlevetid for dine aktiver. Det er vigtigt at kende disse niveauer for at bestemme den bedste fremgangsmåde til at reducere det maksimale driftstryk i områder med højere risiko.

Ejere af rørledninger bør gennemføre strukturelle integritetsanalyser med jævne mellemrum. De bør også hjælpe med at udvikle en plan for at forhindre, at dele af rørledningen svigter. De indledende omkostninger kan virke unødvendige, hvis man mener, at rørledningen er sikker og strukturelt sund. Disse undersøgelser kan stadig identificere og forebygge truende problemer, der ligger under overfladen, som f.eks. korrosion.

Problem: Korrosion

Korrosion er det mest udbredte problem, som rørledninger har tendens til at stå over for. Korrosion påvirker alle metalkonstruktioner, men udgør en unik trussel for rørledninger. Mange forskellige former for korrosion kan påvirke dem og forårsage lækager, brud og forringe deres strukturelle integritet.

Korrosion er den største trussel mod rørledningens strukturelle integritet og funktionalitet. Den kan ligge på lur under overfladen eller forblive usynlig, indtil det er for sent, og hele strukturen har brug for opmærksomhed. Når det gælder korrosion, er det bedst at opdage det tidligt og investere i forebyggende metoder.

Løsning: Katodisk beskyttelse

Katodisk beskyttelse er den mest effektive metode til at forhindre korrosion. Selv om der findes andre metoder som f.eks. offerbelægninger, giver katodisk beskyttelse det højeste beskyttelsesniveau.

Det fungerer ved at minimere forskellen i potentiale mellem anoder og katoder ved at tilføre en elektrisk strøm til strukturen eller rørledningen. Certificerede fagfolk bør gennemføre denne proces for at opnå de bedste resultater. Katodisk beskyttelse beskytter metaller mod alle de følgende former for korrosion:

  • Korrosion af Pitting-typen
  • Messa angriber korrosion
  • Ensartet korrosion
  • Sætter korrosion
  • Trinvis revnedannende korrosion
  • Mikrobiologisk induceret korrosion

Alle disse former kan potentielt påvirke en rørledning. Der er også andre faktorer, man skal være opmærksom på, når man ønsker at beskytte sin struktur mod korrosion, såsom jordens korrosivitet. Rørledninger i jorden er mere tilbøjelige til at udvikle korrosion, når jordens korrosivitet er høj. Det er vigtigt at teste jorden og investere i korrosionsbekæmpelse, forebyggelse og regelmæssig overvågning af selve strukturen og jorden.

Rørledninger er afgørende for den korrekte distribution af nødvendige væsker og gasser som olie, petroleum og gas. Sikkerhed er en topprioritet for samfund, og rørledninger kan være meget sikre, når de passes ordentligt. Hvis du driver, ejer eller administrerer en rørledning, tank eller anden relateret struktur, er det et must at investere i den pleje og forebyggende vedligeholdelse, strukturen har brug for. Hvis du investerer i beskyttelsen af din rørledning, hjælper det dig med at overholde myndighedernes regler og få din virksomhed til at blomstre på en sikker måde.

Kontakt Dreiym Engineering i dag for at få flere oplysninger om vores tjenester, såsom en undersøgelse af katodisk beskyttelse af rørledninger eller andre vigtige vurderinger såsom korrosionstest, design af katodiske beskyttelsessystemer og test af rørledningers integritet. Vores ekspertingeniører er uddannet til at yde den bedste rådgivning og service til dig og din rørledning. Vores mål er at identificere eventuelle truende problemer med din eksisterende struktur, udvikle en plan for at løse disse problemer og forhindre, at der opstår problemer i fremtiden. Vi kender de bedste måder til proaktivt at forebygge rørledningsproblemer, så din struktur kan fungere sikkert.

Måder til proaktivt at forebygge problemer med rørledninger

Del denne artikel

Relaterede nyheder

Tilmeld dig vores

Nyhedsbrev