tekst

En kort introduktion til Ripple- og Transient-måling

Angela
7. februar 2023

Kontakt Dreiym Engineering, hvis du har spørgsmål om korrosion, elektricitet eller retsmedicin.

Har din strømforsyning svigtet eller fungeret dårligt? Få en retsmediciner til at udføre ripple- og transientmålinger på strømforsyningen. Denne korte introduktion til transient- og ripplespecifikationer vil skitsere funktionen af ripple- og transientdata og diskutere effektive målemetoder.

Hvad er Ripple Voltage?

På det elektroniske område er ripplespænding den resterende DC-komponent (jævnstrøm) i en strømforsyning, der internt skifter fra en AC-kilde (vekselstrøm). Belastningen, eller den del af kredsløbet, der forbruger energien, har en direkte effekt på mængden af ripple. Ripple-målinger på en strømforsyning kræver generelt, at belastningen er fuld for at sikre nøjagtige resultater.

Måling af Ripple-spænding

For at få nøjagtige og brugbare resultater på din ripplespændingsmåling skal du bruge en retsmedicinsk ingeniørtjeneste vil teste strømforsyningen ved fuld belastning og ved en række forskellige indgangsspændinger. De bruger en enkelt oscilloskopprobe til at måle og placerer den på tværs af enten udgangskondensatoren eller en ekstern kondensator, der er specificeret af producenten.

Hvad er transient respons?

Belastningen (diskuteret ovenfor) er generelt ikke på fuld kapacitet på alle tidspunkter. Når belastningen ændrer sig, ændrer udgangsspændingen sig med den, hvilket skaber en transient respons, når kredsløbet tilpasser sig. Niveauet af transientrespons dikterer, hvor hurtigt en strømforsyning kan komme sig efter en pludselig ændring i den elektriske belastning.

Måling af transient respons

Mens der kun er brug for én oscilloskopprobe til at måle ripplespænding, vil en ingeniør bruge to prober til at få en nøjagtig aflæsning af transientrespons. De placerer den første probe over strømforsyningens udgang, og bruger så den anden probe med strømmen eller med et signal samtidig med strømforsyningens belastningsændring. Denne anden probe vil fungere som en trigger, så man tydeligt kan se afvigelsen i udgangsspændingen.

Oscilloskop-teknikker

Ingeniøren, der tester din strømforsyning, vil bruge et oscilloskop til at udføre aflæsningen. Der er to effektive teknikker, der minimerer den jordsløjfe, som proben eller proberne skaber, for at sikre nøjagtige resultater.

Tip og tønde

En målemetode går ud på at fjerne jorddækslet og probens klemme, så både spidsen og skaftet på proben er blottet. Ingeniøren fastgør den blottede spids til udgangsspændingen og vinkler cylinderen, så den rører jorden på et punkt nær spidsen.

Papirclips

Denne metode svarer til tip and barrel, men med tilføjelsen af en lille trådspole rundt om probeløbet. Den korte ledning skaber en spids på proben, der ligner en pincet, hvilket giver mulighed for fleksibel placering, samtidig med at loop-området er lille og begrænset.

Nøjagtige ripple- og transientmålinger vil hjælpe en retsmediciner med at fastslå årsagen til din elektriske fejl. Vi hos Dreiym Engineering håber, at denne korte introduktion har hjulpet dig med at forstå disse to vigtige kredsløbsmålinger.

Del denne artikel

Relaterede nyheder

Tilmeld dig vores

Nyhedsbrev