text

5 intressanta fakta om Ufer Grounding

Angela
30 mars 2022

Kontakta Dreiym Engineering om du har frågor om korrosion, el eller kriminalteknik.

Enligt den internationella stiftelsen för elsäkerhet, har minst 976 dödsfall på grund av elektrisk exponering inom bygg- och utvinningsyrken inträffat sedan 2011. Dessa skador har en mängd olika orsaker. I slutändan handlar det dock om en enda sak: risk för elstötar.

Lyckligtvis kan jordning bidra till att minska risken för elektriska stötar, särskilt cementinkapslade elektroder eller Ufer-jordning. Dessa intressanta fakta om Ufer-jordning (betonginkapslade elektroder) hjälper dig att få en inblick i denna metod.

1. Den skapades under andra världskriget

Ufer grounding utvecklades först i Flagstaff, Arizona av ingenjören Herbert G. Ufer. Ufer var konsult för den amerikanska armén på en bas som då kallades Davis-Monthan Field. Basen var känd för att bygga och lagra bomber. På grund av detta var skydd mot blixtnedslag mycket viktigt.

Men på grund av de låga fuktnivåerna var marken i området inte särskilt gynnsam. Det var då Ufer upptäckte att betong var ett effektivt alternativ för jordning. Sedan dess kallas all betongbaserad jordning för Ufer-jord. Han revolutionerade jordningsmetoderna under fredstid, vilket gör hans upptäckt till en av de mer intressanta fakta om Ufer-jord.

2.Det var inte den första typen av jordning

Människan har känt till riskerna med elektriska stötar långt före Benjamin Franklins berömda blixtexperiment. Människor har länge använt jorden för att ladda upp elektrostatiskt laddade komponenter, och det finns bevis för att detta skedde redan på 600-talet.

3.Det är effektivt

Det finns vissa fall där jorden inte är den mest effektiva ledaren för urladdning av elektricitet. Detta gäller särskilt i regioner där marken är stenig eller särskilt torr.

Betong är mer effektivt eftersom det absorberar fukt samtidigt som det inte förlorar sin fukt, vilket gör det till en bra ledare. Det gör att blixten kan ledas ner i jorden på ett mer effektivt sätt.

4. Det kan spara pengar

I situationer där marken inte lämpar sig för jordningssystem måste entreprenörerna vanligtvis använda sig av jordspett. Men för att fungera i en torr miljö måste dessa ofta vara mycket längre än den traditionella jordspettet, vilket tar mer tid och pengar att installera.

Ufer jordningssystem tenderar att vara mycket mindre komplicerade och relativt billiga att installera. Dessutom hjälper ett väl installerat eltekniskt system till att undvika kostsamma problem, såsom skador och personskador.

5. Det krävs

Varje delstat har sina egna byggnormer för jordning. Det är inte alla stater som kräver ett Ufer-jordsystem, men de som gör det har ofta torra eller torra miljöer. I dessa stater är en del av att säkerställa att din byggnad uppfyller kraven att få en Ufer-inspektion.

Om du letar efter en Elingenjör för bostäder För att utföra dina nödvändiga Ufer-inspektioner kommer Dreiym Engineerings experter till din fastighet för att utföra de nödvändiga inspektionerna och erbjuda sin rådgivning.

Dela denna artikel

Relaterade nyheter

Anmäl dig till vår

Nyhetsbrev