text

Syftet med en inspektion av en rörledning

Angela
14 november 2019

Kontakta Dreiym Engineering om du har frågor om korrosion, el eller kriminalteknik.

Rörledningsinspektioner är avgörande för att upprätthålla din konstruktions integritet och funktionalitet. Dessutom sparar de pengar åt dig och ditt företag i det långa loppet genom att förebygga större problem eller fel. Om du behöver ytterligare övertygelse delar vi med oss av syftet med en rörledningsinspektion för att visa hur nödvändig den är.

Målet

När du anlitar ett företag för att inspektera din rörledning kan du förvänta dig en grundlig undersökning av hela rörledningen. Målet är att identifiera eventuella aktuella eller potentiella problem med korrosion. Detta är nödvändigt på grund av de förändringar som sker i dagens regelverk. Nu, mer än någonsin, finns det ett ökat tryck på rörledningsoperatörer. De måste se till att systemet uppfyller alla krav på allmän säkerhet och miljölagstiftning. Vi hjälper dig att få tillgång till det underhåll som krävs och samtidigt dokumentera det på rätt sätt.

Gemensamma frågor

Ett vanligt problem i rörledningssystem är dålig eller felaktig konstruktion. Detta kan leda till stora korrosionsproblem eller till och med strukturella fel. Ett annat vanligt problem med rörledningssystem är normalt slitage på infrastrukturen. Korrosion kan uppstå i de slitna delarna och sektionerna, vilket leder till driftstörningar och kostsamma reparationer.

En grundlig beskrivning av inspektionen

En rörledningsinspektion ger dig en detaljerad lista över din ingenjörs rekommendationer. Detta inkluderar alla nödvändiga reparationer, underhåll, utbyten eller potentiella problem som kan påverka din rörlednings förmåga att hålla sig i nivå med koden. När inspektionerna används och följs regelbundet kommer de att åtgärda ett potentiellt problem innan det förvandlas till ett allvarligare problem som i slutändan kostar dig pengar.

Dessutom får du en lista över de största riskerna för korrosion samt en exakt förutsägelse av framtida korrosionsproblem. Denna bedömning ger dig information om hur snabbt du behöver åtgärda aktuella och potentiella problem. Detta hjälper dig att undvika större problem, högre kostnader och förseningar.

Här på Dreiym Engineering är varje undersökning av katodiskt skydd i rörledningar vi utför är omfattande och unik. Detta beror på att vi låter korrosionsingenjörer som är certifierade av National Association of Corrosion Engineers utföra våra inspektioner. För att boka en inspektion, vänligen kontakta vårt team så snart som möjligt.

Dela denna artikel

Relaterade nyheter

Anmäl dig till vår

Nyhetsbrev