text

Tecken på att din naturgasledning är korroderad

Angela
19 oktober 2020

Kontakta Dreiym Engineering om du har frågor om korrosion, el eller kriminalteknik.

Pipelines är avgörande för den nuvarande metoden för energiproduktionssystem som används. Pipeline-leveranssystem måste underhållas ordentligt och övervakas noga för att säkerställa att de fungerar som de ska. En av de största riskerna för rörledningens integritet är korrosion, som kan vara skadlig för en rörledning. Upptäck de viktigaste tecknen på att din naturgasledning är korroderad.

Delar av den är byggd i mark med låg jordresistivitet

En av de främsta orsakerna till korrosion på en naturgasledning är låg jordresistivitet i den jord som ledningen är byggd i. Många rörledningar är delvis inbyggda i marken på vissa ställen. När marken är fuktig eller har en låg resistivitet mot korrosion kan den bli ett korrosivt ämne. Detta leder till att rörledningen bryts ned och utsätts för korrosion. Det bästa sättet att förhindra detta är att inte bygga en rörledning i mark med låg resistivitet. I de fall där en omlokalisering inte är ett genomförbart alternativ måste korrosionsförebyggande metoder användas för att bromsa processen och förhindra ytterligare skador. Överväg att testa din jord och noggrant övervaka din rörledning i berörda områden för att identifiera korrosion på grund av korrosiv jord.

Det finns läckor

Omedelbara åtgärder måste vidtas när det finns ett läckage i din pipeline. Läckor är farliga för den lokala miljön och de områden som omger rörledningen. Korrosion kan orsaka läckage när den är extrem. Korrosionen tär på metallen så att hål bildas. När en rörledning har ett läckage och orsaken är korrosion finns det vanligtvis några synliga tecken som rost, sprickbildning, försämring och inga tecken på yttre påfrestningar.

Det finns inte adekvata metoder för att förebygga korrosion

Ett tecken på att din rörledning är korroderad är om det inte finns några effektiva metoder för att förebygga korrosion. Rörledningar kommer oundvikligen att utsättas för korrosiva material och element. Rörledningar måste skyddas mot korrosion. Överväg att använda offerbeläggningar och katodiskt skydd för att säkerställa att din rörledning är säker från de faror och skadliga egenskaper som korrosion medför. Dessa metoder bör utföras av erfarna yrkesmän.

Det finns många tecken på att din naturgasledning är korroderad. Den mest effektiva metoden för att identifiera korrosion på din rörledning är genom en undersökning av katodiskt skydd i rörledningar. På Dreiym Engineering har vi experter som hjälper till att identifiera korrosion, ta fram en plan för att åtgärda den och förhindra att den uppstår i framtiden. Kontakta oss idag för att ta reda på de bästa alternativen för din rörledning.

Dela denna artikel

Relaterade nyheter

Anmäl dig till vår

Nyhetsbrev