text

System för djupa markbäddar: Vad de är och varför de är viktiga

Angela
16 maj 2022

Kontakta Dreiym Engineering om du har frågor om korrosion, el eller kriminalteknik.

Enligt en studiekan kostnaden för korrosion för företag över hela världen uppgå till 2,5 biljoner dollar. Denna kostnad omfattar aspekter som ersättningskostnader och skador på produkter och miljö som orsakas av korroderande rör och andra strukturer.

Därför har företag inom olika sektorer länge sökt efter ett sätt att förhindra korrosion. Icke-korrosiva metaller och korrosionsskyddande beläggningar är fortfarande populära val, men ett annat bra alternativ för underjordisk metall är system med djupa markbäddar. Vad de är och varför de är viktiga är ämnet vi behandlar.

En introduktion till katodiskt skydd

För att förstå djupa markbäddssystem är det nödvändigt att förstå katodiskt skydd och hur det kan skydda mot korrosion. Katodiskt skydd innebär att en liten elektrisk ström leds till en stålyta, vilket förvandlar ytan till en katod eller en negativt laddad elektrod.

Röret är också anslutet till en annan metallyta som kallas anod, en positivt laddad yta. Detta system skyddar katoden från erosion medan de flesta effekterna överförs till anoden.

Vad är ett markbäddsystem?

Under vissa omständigheter fungerar det inte att bara gräva ner anoderna i marken. I områden där marken inte är särskilt ledande kan det till exempel påverka effektiviteten hos ett katodiskt skyddssystem. Det är därför som företag i vissa fall installerar ett markbäddssystem istället.

I ett markbäddssystem placeras anoden och andra viktiga komponenter i en så kallad "djupbrunnsanod". Denna brunn gör det möjligt att placera anoden djupare ner i marken i ett hölje omgivet av en kolfyllning som kallas koksbris.

Betydelsen av ett djupt markbäddssystem

Katodiska skyddssystem stoppar korrosionen innan den startar, vilket bidrar till att mildra de kostsamma effekterna. Metallrör som är utrustade med denna typ av system kan hålla i upp till 20 år längre än rör som inte är det. Ett system med djup markbädd gör det möjligt för företag att dra nytta av katodiskt skydd under en rad olika förhållanden.

Att förstå vad markbäddssystem är och varför de är viktiga är det första steget mot att dra nytta av dem. Nästa steg är att kontakta experterna på Dreiym Engineering. Vi kan tillhandahålla tjänster som analys av elektrisk belastning och konstruktioner för markförankrade system för att skydda ditt företags infrastruktur.

Dela denna artikel

Relaterade nyheter

Anmäl dig till vår

Nyhetsbrev