text

Hur offeranoder fungerar

Angela
19 mars 2021

Kontakta Dreiym Engineering om du har frågor om korrosion, el eller kriminalteknik.

Katodiskt skydd är det mest effektiva sättet att skydda metallkonstruktioner från de faror och katastrofer som korrosion kan medföra. Katodiskt skydd förlitar sig på att offeranoder fungerar för att skydda konstruktioner mot korrosion. Om du är nyfiken på katodiskt skydd kan du börja med att lära dig mer om hur offeranoder fungerar.

Material som används för offeranoder

Det material som används för att skapa en offeranod är avgörande för det katodiska skyddets förmåga att avvärja skadlig korrosion på strukturen. Rena aktiva metaller som magnesium eller zink är bäst att använda som offeranod, men ibland kan man använda en aluminiumlegering som är skräddarsydd för detta specifika ändamål.

Vad en offeranod är

Högaktiva måltider appliceras på en metallyta för att skydda strukturen från korrosion. Det kallas för en offeranod eftersom anoden offras för hela konstruktionens skull. Den konsumeras av korrosion i stället för strukturen.

Hur de tillämpas

Offeranoder appliceras på den skyddade konstruktionen genom en process som innefattar svetsning eller mekaniska anslutningar med lågt motstånd. Det är också viktigt att isolera anslutningarna. Styrkan och de lågresistenta anslutningarna gör att anoderna kan förbrukas i stället för i konstruktionen, så att det katodiska skyddet kan fungera korrekt.

Industrier som använder katodiskt skydd

Det finns många branscher som använder katodiskt skydd för att skydda sina konstruktioner. Här är några exempel:

  • Rörledningar
  • Fartyg
  • Tankfartyg och tankstrukturer
  • Dockor
  • Infrastruktur såsom broar

Det finns många andra branscher som drar nytta av att investera i korrekt utfört katodiskt skydd.

Om du är intresserad av korrosionsskydd som utförs av experter på området, kontakta Dreiym Engineering idag. Vårt team av NACE-certifierade ingenjörer är redo att hjälpa till att skydda din struktur. Som en entreprenör för katodiskt skyddVi erbjuder kvalitetstjänster som omfattar katodiskt skydd, undersökningar av rörledningar och mycket mer.

Dela denna artikel

Relaterade nyheter

Anmäl dig till vår

Nyhetsbrev