text

Hur man förhindrar frätande korrosion

Angela
25 september 2020

Kontakta Dreiym Engineering om du har frågor om korrosion, el eller kriminalteknik.

Frettingkorrosion är en form av erosionskorrosion som snabbt kan försämra vissa metaller. Det sker när det finns en dålig kombination av frätning och korrosion. Frätning i sig är gnidning eller överdriven friktion. När två metaller redan riskerar att utveckla en annan form av korrosion fräter de ofta mot varandra, vilket deformerar metallerna. Denna handling är vad frätande korrosion är. Eftersom det är en typ av korrosion som utvecklas långsamt kan den vara svår att upptäcka förrän det är för sent. Det är också svårt att reparera skador som beror på frätkorrosion. Utforska några av de metoder du kan använda och lär dig hur du förhindrar frätkorrosion.

Investera i den bästa mekaniska konstruktionen

Det bästa och mest effektiva sättet att förhindra frätande korrosion är att göra stora investeringar i den mekaniska konstruktionen. Denna metod fungerar egentligen bara om du planerar så långt i förväg att din anläggning eller applikation inte har byggts ännu. Om du redan har en metallapplikation och nu funderar på hur du ska förhindra frätande korrosion är detta inte ett bra alternativ, eftersom det skulle kräva en total ombyggnad. Detta är dock fortfarande den mest effektiva metoden för att förhindra frätande korrosion.

Smörjning av riskområden

När du väl har byggt din metallapplikation är ett av de andra sätten att förhindra frätande korrosion att smörja riskområdena ordentligt. Om du t.ex. har en rörledning och det finns ställen med två olika typer av metall som börjar korrodera kan du överväga att lägga ett smörjmedel på dessa metaller för att förhindra att de utsätts för för mycket friktion. Detta kräver ständiga ansträngningar och underhåll eftersom risken för frätande korrosion ökar igen när smörjmedlet försvinner.

Förebyggande av andra korrosionstyper

En annan bra metod för att förhindra denna form av korrosion är att investera i korrosionsskyddsmetoder för andra former av korrosion. Om du kan skydda din konstruktion mot andra typer av korrosion kommer du i din tur att skyddas mot frätskador, eftersom dessa kräver att en annan form av korrosion finns eller utvecklas för att uppstå. Det är därför det är viktigt att investera i ett undersökning av katodiskt skydd. Katodiskt skydd är den mest effektiva metoden för att förebygga korrosion. Det förvandlar anoder till katoder för att förhindra uppkomsten av de vanligaste typerna av korrosion.

Kontakta Dreiym Engineering idag för alla dina behov av katodiskt skydd och för att få tillgång till välutbildade och kvalificerade konsulter. Våra certifierade ingenjörer arbetar outtröttligt för att skydda dina konstruktioner från de skadliga effekterna av korrosion.

Dela denna artikel

Relaterade nyheter

Anmäl dig till vår

Nyhetsbrev