text

Hur fungerar en undersökning av katodiskt skydd för rörledningar?

Angela
20 februari 2020

Kontakta Dreiym Engineering om du har frågor om korrosion, el eller kriminalteknik.

undersökning av katodiskt skydd i rörledningar avgör om anoderna som skyddar en rörledning fungerar eller inte. Katodiskt skydd av rörledningar är en teknik för att kontrollera rörledningarnas metallytor genom att göra dem till katoden i en elektrokemisk cell. Detta förhindrar korrosion genom att omvandla de aktiva områdena på metallytan till passiva områden med hjälp av elektrisk ström från en extern källa. Vid en undersökning av katodiskt skydd för rörledningar besöker en korrosionsingenjör som är certifierad av National Association of Corrosion Engineers rörledningen. Korrosionsingenjören inspekterar rörledningen antingen visuellt, genom mätningar av rörväggens tjocklek, genom användning av interna inspektionsanordningar eller genom en kombination av dessa alternativ. Här är de tjänster som kan tillhandahållas genom en undersökning av katodiskt skydd för rörledningar.

Hjälper pipelines att uppfylla kraven

Ofta kräver tillsynsmyndigheterna att det katodiska skyddet undersöks varje kvartal för att rörledningen ska uppfylla kraven. Korrosion kan hindra rörledningar från att fungera korrekt och kan till och med leda till stora säkerhetsrisker. Regelbundna undersökningar av katodiskt skydd hjälper till att identifiera problem innan de blir allvarliga och skyddar rörledningens långsiktiga hälsa.

Håller rörledningen igång

Rörledningar kan skadas allvarligt av okontrollerad korrosion. Korrosion kan skapa hål, brott och sprickor i rörledningens struktur. Detta kan leda till läckage, spill och andra allvarliga föroreningar. Läckande och skadade rörledningar kan skapa betydande säkerhetsproblem för arbetstagare, lokalsamhällen och andra naturresurser i närheten.

Identifierar potentiella problem

Korrosionsingenjören kommer att hålla utkik efter potentiella och växande problem med rörledningens katodiska skydd. När dessa problem har identifierats kan de åtgärdas. Detta kommer att bidra till de långsiktiga intressena för rörledningens integritet genom att skydda den mot korrosion på bästa möjliga sätt. Om ingenjören upptäcker några problem kan de utarbeta en plan för att ta itu med och lösa dem i rätt tid.

Dela denna artikel

Relaterade nyheter

Anmäl dig till vår

Nyhetsbrev