tekst

Skridt til at gennemføre en lysbueanalyse

Angela
10. juni 2021

Kontakt Dreiym Engineering, hvis du har spørgsmål om korrosion, elektricitet eller retsmedicin.

Vigtigheden af en virksomheds sikkerhed på arbejdspladsen starter i toppen. Når virksomhedsejere og ledelser prioriterer sikkerhed og forebyggende foranstaltninger på stedet, vil deres medarbejdere sandsynligvis også gøre det. Sikkerhed på arbejdspladsen er ikke kun afgørende for medarbejdernes velbefindende, men spiller også en afgørende rolle for at beskytte din ejendom mod skader og katastrofer, der kunne være undgået.

Især i en stor virksomhed er det vigtigt at være opmærksom på sikkerhedsdetaljer - så meget, at der er en organisation, der kontrollerer din virksomheds sundhed og sikkerhed, Occupational Safety and Health Administration (OSHA). OSHA er også opmærksom på virksomhedernes elektriske sikkerhed, herunder deres beskyttelse mod lysbuer. Din virksomhed skal investere i en lysbueanalyse for at reducere risikoen for en lysbue og alle dens potentielle skader. Selvom lysbuekonsulenter bør udføre disse komplekse analyser, kan du gennemgå trinene til at gennemføre en lysbueanalyse, vigtigheden af at få en og OSHA's krav til lysbue for at blive fortrolig med processen.

Hvad er en lysbue?

En lysbue er det udtryk, der bruges, når dårlige elektriske modstandsforbindelser i et elektrisk system projicerer uønskede elektriske udladninger gennem atmosfæren og mod en anden spændingsfase eller jorden. Til gengæld stiger det elektriske systems omgivelsestemperatur og tryk betydeligt. For meget varme og tryk resulterer i en såkaldt "arc blast" eller en elektrisk eksplosion.

De skadelige farer ved lysbuer

Hvis tanken om en elektrisk eksplosion ikke er nok til at overbevise dig om at investere i en lysbueanalyse, er her et par uheldige resultater, der kan komme ud af en lysbueeksplosion.

 • Elektriske brande
 • Trykbølger
 • Flyvende granatsplinter

Hver af disse effekter af en lysbue kan forårsage alvorlig skade på medarbejdere inden for dens grænser - i værste fald død - og betydelig skade på din ejendom. Da denne type eksplosioner sker uden varsel, er det vigtigt at indføre så mange forebyggende foranstaltninger som muligt.

De mest almindelige årsager til lysbuer i elektriske systemer

Når noget er så skadeligt for din virksomhed, er du sikkert nysgerrig efter at vide, hvad der forårsager en lysbue. Nedenfor lister Dreiym Engineering de mest almindelige årsager til lysbuer i virksomheders elektriske systemer:

 • Defekt elektrisk udstyr og tilbehør
 • Forhindret isolering
 • Utilstrækkelig installation og vedligeholdelse
 • Højspændingskabler
 • Statisk elektricitet
 • Elektrisk udstyr i kontakt med vand
 • Korroderede kabler
 • Blottede strømførende ledninger eller ledere
 • Løse forbindelser

OSHA, lysbuer og udviklingen af krav

At opretholde sikkerhedsstandarder for dine medarbejdere er ikke bare et altruistisk træk - det er et lovkrav. OSHA stræber efter at sikre, at alle virksomheder giver deres ansatte passende arbejdsforhold gennem træning, opsøgende arbejde, uddannelse og assistance.

Hvis din virksomhed overtræder nogle af de sundheds- og sikkerhedskrav, som OSHA stiller, risikerer den store bøder, et dårligt omdømme og måske endda fængselsstraf. Ud over OSHA har National Fire Protection Association (NFPA), Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) og National Electrical Safety Code også deres krav, som virksomheder skal overholde:

OSHA-standarder for lysbuer

 • OSHA 29 CFR 1910.132(d)(1)
 • OSHA 29 CFR 1910.332(b)(1)
 • OSHA 29 CFR 1910.333(b)(2)(iv)(B)
 • OSHA 29 CFR 1910.335(a)(1)(i)
 • OSHA 29 CFR 1910.335(a)(1)(v)

NFPA-kode 70E's artikler, der gælder for lysbuer

 • Artikel 130, stk. 5
 • Artikel 130.7

NESC artikler, der gælder for lysbuer

 • Artikel 110.16(A)
 • Artikel 110.16(B)

IEEE 1584

IEEE 1584 er en guide til beregning af lysbuefare. Den har udviklet sig siden starten i 2002 for at sikre nøjagtigheden af lysbueanalyser. IEEE 1584 giver nyttige oplysninger til identifikation af elektrodekonfigurationer, spændingsområder, kabinetstørrelser og andre nødvendige målinger til evalueringen.

Hvad er trinene til at gennemføre en lysbueanalyse?

Med en forståelse for den forebyggende nødvendighed af en lysbueanalyse ser Dreiym Engineering nu på de trin, der skal til for at gennemføre en lysbueanalyse, som elektrikere typisk følger for at få en præcis vurdering.

Indsaml eksisterende elektriske layouts

Det første skridt i en lysbueanalyse er at indsamle alle de eksisterende dokumenter om det elektriske layout. Du bliver nødt til at videregive dokumenter som f.eks. tegninger af plantegninger og enlinjediagrammer af stigrør til det team eller den person, der udfører analysen.

Hvis du i øjeblikket ikke har dokumentation for el-layout, er du nødt til at få det lavet. Enhver grundig feltundersøgelse kræver nøjagtig dokumentation af elektriske enlinjer. Et elektrisk one-line-dokument fungerer som en køreplan for dit anlægs elektriske distribution, et must-have for en vellykket lysbueanalyse.

Få din layoutdokumentation feltverificeret

Alle skitser og tegninger skal verificeres, før de behandles af softwaren til lysbueanalyse. For at verificere dokumenterne vil fagfolk udføre en feltundersøgelse af hvert sted, der skal vurderes.

For at producere den mest nøjagtige elektriske one-line, vil elkonsulenter derefter notere eventuelle manglende oplysninger på den originale one-line. For at få en ordentlig inspektion bør du fjerne alle dæksler til udstyret. Konsulenterne skal kunne se udstyrets producent, størrelse, indstillinger, type, nødvendige kabler og kabellængder, impedansværdier og meget mere. Det er ikke ofte, at faciliteter er nødt til at afbryde strømmen til deres enheder i forbindelse med dette trin.

Upload dokumentation til software til lysbueanalyse

Når den ene linje er korrekt opdateret, kan konsulenterne sende dokumenterne ind i en lysbueanalysesoftware. Elektriske konsulenter vil udføre følgende tests med den pålidelige software.

 • Udfør en kortslutningsvurdering
 • Gennemfør en koordineringsundersøgelse
 • Evaluer for lysbue

Omfattende systemevaluering

Når hver analyse er udført, vil din ansatte fagmand oprette og påsætte lysbuemærkater på dit udstyr. Derudover vil du sammen med dem uddanne personalet i, hvad mærkerne betyder, og i de korrekte elektriske sikkerhedsprocedurer.

Fordelene ved at investere i en lysbueanalyse til din virksomhed

 • Maksimeret sikkerhed for dine medarbejdere og alle besøgende på anlægget.
 • Optimal beskyttelse af virksomhedens udstyr og ejendom.
 • Hjælper din virksomhed med at overholde NFPA, NESC og OSHA, hvilket reducerer risikoen for overtrædelser og bøder.

På Dreiym Engineeringer vi forpligtet til at maksimere dit anlægs sikkerhed. Vi har en række elektriske tjenester at vælge imellem, ud over korrosion og retsmedicinske evalueringer. Uanset hvad du har brug for, er vores team af konsulenter her for at hjælpe. Kontakt os i dag for at høre mere.

Skridt til at gennemføre en lysbueanalyse

Del denne artikel

Relaterede nyheder

Tilmeld dig vores

Nyhedsbrev