tekst

Et kort kig på de 3 forskellige typer af elektrisk belastning

Ellen Eames
11. august 2023

Når ingeniører taler om en elektrisk belastning, henviser de ofte til enten den enhed, der bruger elektrisk energi, eller den mængde strøm, der løber gennem kredsløbet. At forstå elektrisk belastning er afgørende for at finde ud af, hvor meget elektricitet dit hjem eller kontor bruger.

Lad os tage et hurtigt kig på de tre hovedtyper af elektrisk belastning, og hvordan de bruges. Hvis du har brug for en belastningsanalyse af dit system, så kontakt de professionelle hos Dreiym Engineering.

Resistiv belastning

En resistiv elektrisk belastning er en, der indeholder et varmeelement - tænk på toasterovne, glødepærer og kaffemaskiner. Denne type elektrisk belastning trækker strøm i en voksende sinusformet bølge, der virker sammen med regelmæssige stigninger og fald i spændingen. Resistive belastninger afbryder energistrømmen i det elektriske kredsløb og omdanner den til termisk energi eller varme.

Induktiv belastning

Hvis du har en elektrisk enhed, der drives af en motor, bruger den sandsynligvis en induktiv belastning. Motoriseret elektronik med bevægelige dele, som f.eks. ventilatorer, klimaanlæg, opvaskemaskiner og støvsugere, indeholder ofte et magnetfelt. Den magnetiske energi er lagret i en spole i motoren, og når energien passerer igennem den, omdannes den elektriske strøm til kinetisk energi.

Mens strømmen i en resistiv belastning har to sinusformede bølger (strøm og spænding), der bevæger sig i takt, halter en induktiv belastnings strømbølge efter spændingsbølgen.

Kapacitiv belastning

Kapacitive elektriske belastninger adskiller sig fra de to andre belastningstyper, der er nævnt i denne vejledning, fordi de ikke eksisterer i sig selv. I stedet er disse elektriske belastninger designet til at kontrollere den strøm, der bruges af induktive og resistive belastninger, ofte med en enhed kaldet en kondensator.

Med kapacitive belastninger topper strømbølgen, før spændingsbølgen gør det. Disse belastningstyper har den højeste effektfaktor af alle de belastninger, der diskuteres her. En Analyse af elektrisk belastning vil give dig værdifuld information om, hvor effektivt din kondensator driver dit elektriske kredsløb.

Alle disse elektriske belastninger arbejder i harmoni med hinanden i mange elektriske kredsløb og forsyner en række apparater og inventar med strøm. Med dette korte kig på de tre forskellige typer af elektriske belastninger vil du få en bedre forståelse af, hvordan elektrisk strøm bliver til brugbar energi.

Del denne artikel

Relaterede nyheder

Tilmeld dig vores

Nyhedsbrev