tekst

5 interessante fakta om Ufer Grounding

Angela
30. marts 2022

Kontakt Dreiym Engineering, hvis du har spørgsmål om korrosion, elektricitet eller retsmedicin.

Ifølge Den internationale fond for elektrisk sikkerhedSiden 2011 er der sket mindst 976 dødsfald på grund af elektrisk eksponering i bygge- og udvindingsbranchen. Disse skader har mange forskellige årsager. I sidste ende drejer det sig dog om ét problem: risikoen for stød.

Heldigvis kan jordforbindelse hjælpe med at reducere risikoen for stød, især cementindkapslede elektroder eller Ufer-jordforbindelse. Disse interessante fakta om Ufer-jording (betonindkapslede elektroder) vil hjælpe med at give indsigt i denne praksis.

1. Den blev skabt under Anden Verdenskrig

Ufer grounding blev først udviklet i Flagstaff, Arizona af ingeniøren Herbert G. Ufer. Ufer var konsulent for den amerikanske hær på en base, der dengang hed Davis-Monthan Field. Basen var kendt for at bygge og opbevare bomber. Derfor var det meget vigtigt at beskytte sig mod lynnedslag.

Men på grund af de lave fugtighedsniveauer var jorden i det område ikke egnet. Det var der, Ufer opdagede, at beton var et effektivt alternativ til jordforbindelse. Siden da er al betonbaseret jordforbindelse blevet omtalt som Ufer-jordforbindelse. Han revolutionerede jordingsmetoderne i fredstid, hvilket gør hans opdagelse til en af de mere interessante fakta om Ufer-jording.

2. Det var ikke den første form for jordforbindelse

Mennesket har kendt til farerne ved elektrisk stød længe før Benjamin Franklins berømte lyneksperiment. Som sådan har mennesker længe brugt jorden til at aflade elektrostatisk ladede komponenter, og der er beviser for, at det skete så tidligt som i det sjette århundrede.

3. det er effektivt

Der er nogle tilfælde, hvor jorden ikke er den mest effektive leder til afladning af elektricitet. Det gælder især i områder, hvor jorden er stenet eller særlig tør.

Beton er mere effektivt, fordi det absorberer fugt uden at afgive fugt, hvilket gør det til en god leder. Det gør det muligt at omdirigere lyn ned i jorden mere effektivt.

4. Det kan spare penge

I situationer, hvor jorden ikke er velegnet til jordingssystemer, må entreprenører typisk ty til jordingsstænger. Men for at fungere i et tørt miljø skal disse ofte være meget længere end den traditionelle jordstang, hvilket tager mere tid og penge at installere.

Ufer jordingssystemer har tendens til at være langt mindre komplicerede og relativt billige at installere. Derudover vil et velinstalleret elteknisk system hjælpe med at undgå dyre problemer, såsom skader og personskader.

5. Det er påkrævet

Hver stat har sine egne bygningsreglementer for jordforbindelse. Det er ikke alle stater, der kræver et Ufer-jordingssystem, men de, der gør, har ofte tørre eller tørre omgivelser. I disse stater er en del af det at sikre, at din bygning lever op til reglerne, at få en Ufer-inspektion.

Hvis du er på udkig efter en el-ingeniør til boliger For at udføre dine nødvendige Ufer-inspektioner kommer Dreiym Engineerings fagfolk til din ejendom for at udføre de nødvendige inspektioner og tilbyde deres rådgivning.

Del denne artikel

Relaterede nyheder

Tilmeld dig vores

Nyhedsbrev