tekst

Sådan beregner du elektriske kredsløbs belastningskapacitet

Angela
17. november 2022

Kontakt Dreiym Engineering, hvis du har spørgsmål om korrosion, elektricitet eller retsmedicin.

Ønsker du at øge dit elektriske udstyrs ydeevne og sikkerhed? For at opnå den ideelle elforsyning til din erhvervsbygning er det vigtigt, at du forstår det grundlæggende i, og hvordan man beregner elektriske kredsløbs belastningskapacitet. Disse oplysninger sikrer, at du, din bygning og medarbejderne i den forbliver beskyttet mod farerne ved kortslutning af elektrisk udstyr.

Heldigvis er det ret enkelt at bestemme belastningskapaciteten for dine enheder og bygninger korrekt, og det kræver blot lidt baggrundsviden om, hvordan vi måler og beskriver elektricitet. Læs videre for at lære mere om de korrekte måder at bestemme dine kredsløbs belastningskapacitet på.

Vigtigheden af at forstå elektriske kredsløbs belastningskapacitet

Vi kan ikke undervurdere vigtigheden af at forstå elektriske kredsløbs belastningskapacitet, især som virksomhedsejer eller bygningsadministrator. Ved at beregne din bygnings belastningskapacitet korrekt kan du vælge en passende elinstallation og reducere risikoen for kortslutninger, elbrande og andre farer på arbejdspladsen. Men hvad er egentlig et elektrisk kredsløbs belastningskapacitet? Dette udtryk henviser til det maksimale niveau af elektrisk strøm, som din bygning (eller mere specifikt de elektroniske apparater og enheder i bygningen) sikkert kan modstå.

Og mens de fleste bygninger og faciliteter bruger penge og kræfter på at forbedre teknologien inden for glemmer de ofte at opgradere de systemer, der er ansvarlige for den elektriske produktion. hele vejen igennem bygningen. Som følge heraf mangler disse ældre bygninger den rette elektriske infrastruktur til at drive moderne enheder sikkert og effektivt. Men det er ikke nok at investere i en ny hovedkilde til energi og elektricitet til din virksomhed - du skal kende dit udstyrs nøjagtige elektriske kredsløbskapacitet.

Som tidligere nævnt hjælper disse oplysninger med at beskytte dig, din bygning og de mennesker, der arbejder derinde, mod elektriske brande og andre ulykker. Derudover påvirker farerne ved kortslutninger din økonomi, da de kan forårsage uoprettelig skade på dyre apparater og elektroniske enheder. Desuden øges risikoen for elektrisk stød betydeligt. Endelig vil en bygning, der ikke er forsynet med den rette elektriske strøm, påføre din virksomhed et større ansvar i tilfælde af strukturelle skader, personskader eller dødsfald.

Watt, ampere og volt

For nøjagtigt at kunne bestemme din bygnings eller dit anlægs elektriske kredsløbs belastningskapacitet, skal du forstå de termer, der bruges til at beskrive elektricitet. Ampere, eller strømstyrke, måler strømmen af elektricitet til en given enhed. Volt, eller spænding, bestemmer kraften i elektriciteten. Når volt og ampere ganges sammen, giver det watt eller effekt. Watt refererer til hastigheden af elektrisk energi, der overføres i et kredsløb. Ved at øge spændingen (volt) og strømmen (ampere) øges effekten (watt) efterfølgende.

Alle elektriske apparater har en grænse for, hvor mange watt de sikkert kan forbruge. For eksempel bruger glødepærer alt fra 25-100 watt, mens LED'er bruger op til 18 watt. Tænk nu på alle pærerne i en erhvervsbygning sammen med utallige andre elektriske apparater som airconditionanlæg, apparater, underholdningsudstyr og meget mere - de kræver alle en parti af watt. Kommercielle bygninger kræver ofte 50 kilowatt + fem watt pr. kvadratfod. Dette tal afhænger dog i sidste ende af det elektriske kredsløbs belastningskapacitet for udstyret inde i bygningen.

Når man tænker på, at der er så mange elektriske enheder at bekymre sig om i en bygning, kan tanken om nøjagtigt at bestemme den bedste elektriske service lyde skræmmende. At vide, hvad watt, ampere og volt er, betyder ikke, at man kan beregne den reelle belastningskapacitet for et elektrisk kredsløb - vel? Forkert! At forstå disse tre termer er praktisk talt alt, hvad du behøver for at måle belastningskapaciteten effektivt.

Beregning af elektriske kredsløbs belastningskapacitet

Det er ret enkelt at beregne det elektriske kredsløbs belastningskapacitet for en elektrisk enhed takket være Ohms lov. Ohms lov henviser til forholdet mellem ampere (A), volt (V) og watt (W). Ifølge Ohms lov er strømstyrke ganget med spænding lig med wattforbrug. En enhed, der trækker 15 ampere strøm fra et 120 volt kredsløb, vil have en sikkerhedsvurdering på 1.800 watt. Du skal finde en kredsløbsstørrelse, der kan håndtere det maksimale strømforbrug for dit elektriske udstyr.

Disse beregninger er dog en smule vanskeligere, når man inkluderer alle af kredsløbene i din bygning, især forlængerledninger og stikkontakter. Hvis du overbelaster en stikkontakt med apparater, der overskrider kredsløbets belastningskapacitet, er der større sandsynlighed for kortslutning. Derfor anbefales det, at du bruger Ohms lov til at finde en passende kredsløbsstørrelse til alle dine elektroniske enheder og udstyr, så du sikrer dig, at du efterlader en sikkerhedsmargin på 20 procent.

Hvis et bestemt sæt enheder kræver 1.800 watt, skal din stikkontakt eller forlængerledninger have et 20-ampere kredsløb, der kan levere 2.400 watt. Det giver tilstrækkelig plads til fejl og sikrer, at enhederne får tilstrækkelig strøm uden risiko for fejl. Dette eksempel er selvfølgelig i meget lille skala - de fleste kommercielle faciliteter og bygninger kræver kilowatt strøm. Men Ohms lov dikterer, at den ligning, der bruges til at beregne det korrekte elektriske kredsløbs belastningskapacitet, altid er konsistent, uanset skala.

Søge professionel hjælp

Selv om ligningen til bestemmelse af elektriske kredsløbs belastningskapacitet er relativt enkel, er det vigtigt at udføre en ordentlig Analyse af elektrisk belastning kræver professionelle tjenester. Det er her, vi hos Dreiym kommer ind for at hjælpe! Vi tilbyder analyse af elektriske kredsløbs belastningskapacitet for at sikre, at dit elektriske system er tilstrækkeligt afbalanceret.

Ved hjælp af disse indsamlede oplysninger kan vi samarbejde med din virksomhed om at opdatere bygningens systemer i overensstemmelse hermed og endda foretage fejlfinding, når der opstår problemer. Derudover kan vi hjælpe med væksten i din virksomhed og dens elektriske system. I sidste ende er det altid en klog beslutning at hyre en professionel analyse, især når det gælder sikkerheden for dine medarbejdere, dig selv og din bygning.

Elektriske systemer er forvirrende og komplekse og kræver en vis baggrundsviden, når man udfører tests. Heldigvis behøver ansvaret for at kende din bygnings belastningskapacitet ikke at være skræmmende. Nu, hvor du forstår, hvordan man beregner et elektrisk kredsløbs belastningskapacitet, kan du hyre de allerbedste analysetjenester til din bygning.

Kontakt vores venlige team hos Dreiym Engineering i dag - vi er ivrige efter at arbejde med dine specifikke behov for at sikre et sikkert og vellykket arbejdsmiljø. Vi svarer også gerne på spørgsmål om elektriske kredsløbs belastningskapacitet, vores tjenester og relaterede problemer!

Sådan beregner du elektriske kredsløbs belastningskapacitet

Del denne artikel

Relaterede nyheder

Tilmeld dig vores

Nyhedsbrev