tekst

Fordelene ved at bruge Fall-of-Potential-metoden

Angela
16. maj 2023

Kontakt Dreiym Engineering, hvis du har spørgsmål om korrosion, elektricitet eller retsmedicin.

Den Jordforbindelseselektrode i dit elektriske system forbinder alle dele af systemet til jorden. Denne opsætning trækker uønskede spændinger, som f.eks. lynnedslag, sikkert væk fra dit system. For at kunne designe et effektivt elektrodesystem skal jordmodstanden på Jorden skal være korrekt opmålt.

At bruge potentialfaldsmetoden er en meget præcis måde at teste jordmodstand på, og der er mange fordele forbundet med den. Hvorfor skal du bruge denne metode til dit jordelektrodesystem?

Sådan fungerer Fall-of-Potential-metoden

Når du hyrer et testfirma til at udføre faldtest, vil de følge disse trin:

  • Først frakobler de den pågældende jordelektrode fra systemet.
  • Derefter forbinder de deres testudstyr til jordelektroden.
  • Ved trepunktsmetoden placerer de to pæle i jorden, ca. 20 meter fra elektroden.
  • Testudstyret genererer en strøm mellem elektroden og den ydre pæl.
  • Testeren bruger Ohms lov (spænding = strøm x modstand) til at beregne jordmodstanden.

Fordele ved Fall-of-Potential-testning

Der er et par forskellige metoder, der bruges af virksomheder, der tester jorden til at måle jordens resistivitet, f.eks. clamp-on-metoden og den fastgjorte stangteknik. Potentialefaldsmetoden har et par fordele i forhold til disse andre tests.

Høj grad af nøjagtighed

Fordi jordtestere gennemgår de trin, der er beskrevet ovenfor, flere gange under testen, er resultaterne meget pålidelige. Fall-of-potential-test kræver ekstra tid og indsats sammenlignet med andre testmetoder, men arbejdet er det værd for de nøjagtige resultater.

Fleksibilitet i teststedets størrelse

Selvom potentialudfaldstest ofte kræver meget plads, kan den bruges til at teste elektriske systemer af enhver størrelse. Potentialefaldsmetoder er bemærkelsesværdigt alsidige - der er en grund til, at denne metode har været i brug siden 1900-tallet!

Nem lagring af data

De nyeste testinstrumenter, der bruges af jordtestere, gør det muligt at gemme alle data enten i den interne hukommelse eller i en praktisk mobilapp. Denne teknologi er meget attraktiv for testvirksomheder med en række forskellige kunder, da alle testresultaterne nemt kan kategoriseres og gemmes.

Derfor skal du bruge Fall-of-Potential

Vi har kort nævnt nogle af de andre tilgængelige jordbundstestmetoder, som f.eks. fastgjorte stangteknikker og clamp-on-testere, men fald-potential-metoden giver dig de mest detaljerede og pålidelige resultater for jordens resistivitet. Den ekstra tid, dine jordbundstestere bruger på at flytte pæle og få elektriske målinger, vil betale sig i det lange løb.

Hvis du har brug for at teste jordens resistivitet omkring dit elektriske system, kan du overveje fordelene ved at bruge fald-potential-metoden til at teste jorden. Dreiym Engineering har et dedikeret team af eksperter i jordbundstest, som tager sig tid til at foretage nøjagtige målinger af din jords resistivitet.

Del denne artikel

Relaterede nyheder

Tilmeld dig vores

Nyhedsbrev