tekst

Sådan forbereder du din virksomhed på en strømafbrydelse

Angela
5. juli 2022

Kontakt Dreiym Engineering, hvis du har spørgsmål om korrosion, elektricitet eller retsmedicin.

Sikkerhed er af allerstørste betydning for virksomheder. Det er derfor, virksomheder hvert år tager sig tid til at diskutere, hvad de skal gøre i tilfælde af en nødsituation, såsom brand, tornadoer og aktive skytter. Denne forberedelse hjælper med at holde medarbejderne sikre under disse farlige scenarier.

Men ofte gør virksomheder ikke den samme indsats for at forberede sig på strømafbrydelser, da de ikke ser den potentielle fare i disse scenarier. Men at vide, hvordan man forbereder sin virksomhed på en strømafbrydelse, er også vigtigt for at fremme sikkerheden i virksomheden.

Vigtigheden af at være forberedt på strømafbrydelser

Strømafbrydelser er blevet hyppigere i USA i de senere år. Ifølge en kilde har så mange som hver fjerde virksomhed mindst en strømafbrydelse om måneden. Det gør strømafbrydelser mere sandsynlige end de andre scenarier, vi har nævnt.

Disse afbrydelser kan være dyre for virksomhederne, da de øger nedetiden, forstyrrer kommunikationen og beskadiger eller ødelægger produkter. De kan også skabe farlige forhold. Faldrisikoen øges, når lyset slukkes, og når strømmen kommer tilbage, kan det skabe overspænding, der kan beskadige udstyr og potentielt forårsage brand.

Sådan forbereder du din virksomhed på en strømafbrydelse

Identificer potentielle risici

Det første skridt til at forberede sig mod en fare er at vide, at faren eksisterer. I forbindelse med strømafbrydelser betyder det, at man skal identificere både potentielle årsager til strømafbrydelser og steder, der kan blive farlige, hvis lyset går ud. Det sidste er især vigtigt for medarbejdernes og kundernes sikkerhed.

Et par risikofaktorer, man skal være opmærksom på, er bl.a:

  • Fare for at snuble
  • Elevatorer eller rulletrapper, som folk kan sidde fast i
  • Køleskabe eller frysere, der indeholder letfordærvelige fødevarer
  • Sikkerhedssystemer, der kan gå ned under en strømafbrydelse
  • Steder, hvor overspænding kan forårsage lysbuer
  • Elektriske apparater, der er udsatte for overspændingsskader

Mens faldrisici eller letfordærvelige fødevarer kan være lette at få øje på, er farer forbundet med elektriske overspændinger ofte sværere at identificere. Derfor er det en god idé at kontakte konsulenter inden for elektroteknik til at hjælpe med at opdage disse risici.

Hav et sikkerhedssæt ved hånden

Det er ikke nemt at finde de nødvendige forsyninger, når lyset går ud. Så det er vigtigt at have et kit med nyttige værktøjer. Et strømafbrydelsesværktøjssæt til virksomheder bør indeholde lommelygter og ekstra batterier, en batteridrevet radio, som du kan lytte til for at få opdateringer, og eventuelt et sæt walkie-talkier eller andre kommunikationsenheder.

Derudover er det en god idé at opbevare en førstehjælpskasse ved siden af strømafbrydelseskassen. På den måde behøver du ikke spilde tid på at lede efter førstehjælpskassen, hvis der skulle opstå skader.

Træn dit personale i sikkerhedsprotokoller

Et af de vigtigste værktøjer i en krise er information. Hvis dine medarbejdere ved, hvad de skal gøre under en strømafbrydelse, vil de være i stand til at tage de nødvendige skridt for at beskytte sig selv og dine kunder uden at gå i panik. Det betyder, at du skal etablere en sikkerhedsprotokol og træne dine medarbejdere i den.

Din sikkerhedsprotokol bør indeholde oplysninger om:

  • Hvad skal man gøre umiddelbart efter strømafbrydelsen?
  • Om kunderne vil blive bedt om at forlade lokalet
  • Sådan kontakter du myndighederne om strømafbrydelsen
  • Om de vil få lov til at gå tidligt

Der bør også etableres et kommunikationssystem mellem dig og dine medarbejdere, så de ved, hvor de skal henvende sig for at få opdateringer om situationen.

Hav et system til dokumenter

At miste værdifulde forretningsdokumenter er en af de mere alvorlige konsekvenser af nedbrud. Og da nedbrud typisk er uventede, kan de være svære at forberede sig på. Den bedste måde at undgå tab på er at have alle dokumenter sikkerhedskopieret til skyen, mens medarbejderne arbejder på dem.

Beskyt mod overspænding

Når en strømafbrydelse er overstået, kommer elektriciteten tilbage i systemet. Det forårsager ofte en overbelastning af systemet, der kaldes en overspænding, som potentielt kan beskadige elektriske apparater eller udstyr, der er tilsluttet under strømafbrydelsen. Investering i overspændingsbeskyttere kan hjælpe med at beskytte dit udstyr i dette tilfælde.

Invester i en generator

I de fleste tilfælde varer strømafbrydelser ikke længere end et par minutter eller timer. Men i nogle tilfælde - f.eks. efter kraftige storme - kan strømafbrydelserne vare i flere dage eller endda uger. Det kan i høj grad forstyrre din virksomheds produktivitet. I disse tilfælde er det en god idé at have en generator på stedet til at hjælpe med at give din virksomhed den nødvendige strøm.

Hvad gør man, når strømmen går?

Rapporter nedbruddet

Hvis strømmen er væk i mere end et par minutter, er det vigtigt, at du rapporterer strømafbrydelsen til det selskab, der kontrollerer strømmen i dit område. Hvis du ikke er sikker på, hvilket selskab du skal kontakte, kan du se på din elregning, søge på din stats hjemmeside eller kontakte din udlejer, hvis du ikke ejer din ejendom.

Frakobl elektronik og udstyr

Det er ikke sikkert, at alle elektroniske enheder i din virksomhed er tilsluttet en overspændingsbeskytter. Den bedste måde at beskytte udstyr, der ikke er det, er at koble det fra væggen, så snart strømmen går. Det vil forhindre, at det bliver overbelastet med overskydende elektricitet.

Hold køleskabe og frysere lukkede

Dette gælder især for fødevarerelaterede virksomheder og dagligvarebutikker, men kan også gælde for enhver virksomhed med et køleskab i pauserummet. Den kolde luft stopper med at blive pumpet ind i køleskabe eller frysere, når strømmen går. Den bedste måde at holde letfordærvelige varer kolde i længere tid er at holde dørene lukkede, så den kolde luft ikke slipper ud.

Luk din virksomhed, hvis det er nødvendigt

Nogle gange er det sikreste valg for dig og dine kunder at lukke forretningen tidligt. Det er med til at minimere det ansvar, der er forbundet med kunder, der går rundt i din forretning i mørke.

Det hjælper også med at beskytte din virksomhed og dine produkter. Historisk set har langvarige strømafbrydelser - til tider - ført til hærværk og plyndring, til dels fordi sikkerhedsmekanismer som kameraer er offline. Når kunderne har forladt din forretning, kan du overveje at låse døren og sætte en seddel op om, at du er lukket indtil videre.

Hos Dreiym Engineering ved vi, at sikkerhed er vigtigt for dig og din virksomhed. Derfor tilbyder vi konsulenttjenester, der hjælper dig med at navigere rundt i strømafbrydelser.

Sådan forbereder du din virksomhed på en strømafbrydelse

Del denne artikel

Relaterede nyheder

Tilmeld dig vores

Nyhedsbrev