text

Säkerhet för rörledningar: Vad du kan göra för att förbättra den

Angela
28 juni 2021

Kontakta Dreiym Engineering om du har frågor om korrosion, el eller kriminalteknik.

När du investerar i en byggnad, oavsett om det handlar om att bygga en från grunden eller att renovera en befintlig struktur, bör du alltid satsa på tillförlitliga processer och material för att få det mest kostnadseffektiva resultatet. En viktig aspekt av infrastrukturen som kan hindra en byggnads strukturella integritet är skador på rörledningar. Det finns ett antal anledningar till att skador på rörledningar uppstår. När det händer äventyras säkerheten för din personal, din byggnad och företagets rykte. För att undvika de kostsamma återverkningarna av rörledningshinder, läs Dreiym Engineerings guide till rörledningssäkerhet och vad du kan göra för att förbättra den.

Vad orsakar skador på rörledningar?

Det finns många olika anledningar till att en rörledning kan brista eller långsamt gå sönder. Låt oss först titta på olika förbiseenden från företagets sida, miljöfaktorer och andra händelser som kan göra att din byggnad riskerar att drabbas av otillräckliga rörledningar.

Korrosion

Korrosion är en av de främsta orsakerna till att kvaliteten på din byggnads rörledningar kan försämras. Det finns olika former av korrosion som metallrörledningar är känsliga för, vilket vi kortfattat kommer att diskutera nedan.

Frätande korrosion

Vid gropfrätning fokuserar korrosionen på rörledningens svaga punkt och skapar ett hålrum eller en grop. Korrosionsgropar på rörledningar orsakas av lokala kemiska eller mekaniska skador på skyddsfilmen, felaktiga korrosionsskyddsmaterial och förekomsten av icke-metaller på rörledningen.

Enhetlig korrosion

Som namnet antyder sker enhetlig korrosion över hela metallytan och korrosionen fortskrider med en enhetlig hastighet. Exponering för oförenliga jordarter, naturliga vattendrag och öppna atmosfärer kan orsaka denna typ av korrosion.

Galvanisk korrosion

När två olika metaller möts i närvaro av vatten uppstår galvanisk korrosion. Galvanisk korrosion är också känt som korrosion mellan olika metaller.

Korrosion i sprickor

Som du kanske kan gissa sker spaltkorrosion i, eller i anslutning till, mellanrummet eller sprickan mellan två sammanfogade metallytor.

Mikrobiologiskt påverkad korrosion

Mikrobiologiskt påverkad korrosion (MIC) orsakas av mikroorganismer som lever på rörledningens yta. Mikroorganismer orsakar inte korrosion i sig, men deras närvaro och aktivitet påskyndar korrosionsreaktionerna.

Utmattning av metall

Metallutmattning gör att eventuella sprickor i rörledningen förvärras med varje lastningsprocess. När skador från metallutmattning uppstår sprider de sig vanligtvis lite i taget tills en explosion eller ett intensivt rörledningsutsläpp inträffar.

Felaktig reparation, byte och underhåll

Eftersatt underhåll är en olycklig huvudorsak till skador och risker på rörledningar. Företag som vägrar att upprätthålla kvaliteten på sina rörledningssystem får ofta både juridiska och ekonomiska problem, eftersom det finns säkerhetsbestämmelser för byggnader som du måste följa som ägare av en byggnad.

Kemisk skada

Om rörledningarna inte konstrueras på rätt sätt med rätt material kommer de inte att kunna stå emot starka kemikalier. Farliga kemikalier kan orsaka extremt slitage inom en kort tidsperiod.

När du planerar byggnadens struktur och material, rådgör med arkitekter om vilken typ av kemikalier som varje byggnadsdel kommer att kunna tåla. Att känna till denna information i förväg kan vara en stor fördel när du ska välja effektiva förebyggande åtgärder för din byggnad.

Felaktiga rör, skarvar och ventiler

Ibland ligger felen i hårdvaran. Om ett rör, en skarv eller en ventil är för stor eller för liten kan det leda till fel på rörledningssystemet. Därför är det särskilt viktigt att dubbelkontrollera dimensionerna på strukturella komponenter när konsulter reparerar eller byter ut byggnadsdelar.

Naturliga krafter

Rörledningssystem är mycket sårbara för naturkrafter. Blixtar, vind, kraftig nederbörd, brand, luftfuktighet, temperatur, jordmån, jordrörelser och andra yttre naturkrafter påverkar alla rörledningens integritet.

Naturens påverkan på rörledningar gör fuktiga platser särskilt utmanande för idealisk konstruktion. Du och dina byggkonsulter bör alltid bedöma naturliga hinder när ni planerar för nybyggnation eller renovering.

Hur man förebygger skador på rörledningar

Nu när du har lärt dig mer om farorna med försummad rörledningssäkerhet är det dags att diskutera vad du kan göra för att förbättra den för ditt företags byggnad. Det finns några olika sätt att förebygga skador på rörledningar, beroende på vilken typ av korrosion som din infrastruktur är mest sårbar för.

Vi kommer att titta på regelbunden undersökning av rörledningar, katodiskt skydd och strukturell integritetsanalys som alternativ. Oavsett vilken förebyggande metod du väljer för din byggnad ska du veta att betrodda experter inom korrosionsteknik ska alltid ta hand om jobbet åt dig för bästa resultat.

Regelbunden undersökning av rörledningar

Syftet med en regelbunden undersökning av rörledningar är att tekniska experter ska kunna bedöma vilka strukturella områden som är mest känsliga för korrosion, rörledningsplatser som redan har drabbats av korrosion, den omgivande markens resistivitet och den bästa skyddsåtgärden för dina rörledningar framöver.

Katodiskt skydd

Katodiskt skydd är känt som den högsta nivån av skydd mot korrosion. Genom att applicera en elektrisk ström på strukturen eller rörledningen kan ingenjörer minimera skillnaden i potential mellan anoder och katoder. Detta leder i sin tur till att korrosionshastigheten minskar avsevärt.

undersökning av katodiskt skydd i rörledningar är en av de bästa sakerna du kan göra för att underhålla din byggnads rörledningar, eftersom denna typ av undersökning kontrollerar att det katodiska skyddet på dina rörledningar fortfarande är intakt. Om rörledningskonsulterna hittar några fel i det katodiska skyddet kommer de att fortsätta med att förse ditt rörledningssystem med mer skyddande produkter.

Strukturell integritetsanalys

Det är uppenbart att en rörlednings konstruktion har stor betydelse för hur den fungerar och dess förväntade livslängd. Konsulter inom strukturell integritetsanalys kontrollerar just detta - den strukturella integriteten i din byggnad.

Syftet med dessa bedömningar är att fånga upp eventuella varningssignaler i förväg. Du bör schemalägga regelbundna strukturella integritetsanalyser som bästa praxis för att undvika explosioner i rörledningar och enorma skador på din byggnad och eventuellt personal.

För Premier Corrosion Consultants

Kontakta Dreiym Engineering, PLLC för en grundlig analys av alla typer av rörledningar. Vårt team av experter inom el- och korrosionsteknik är väl insatta i metoder för att utvärdera din byggnad och hålla den säker. Det är viktigt att anlita ett pålitligt och kunnigt team för att säkerställa bästa möjliga utvärderingar och underhåll av ditt företags byggnad.

Att hålla koll på byggnadens säkerhet är inte bara viktigt för att förhindra kostsamma reparationer och utbyten av skador - det är också avgörande för allmänhetens, dina anställdas och din ekonomis hälsa och säkerhet. Kontakta oss idag för mer information om vårt breda utbud av tjänster inom el- och korrosionsteknik.

Säkerhet för rörledningar: Vad du kan göra för att förbättra den

Dela denna artikel

Relaterade nyheter

Anmäl dig till vår

Nyhetsbrev