tekst

Vlamboogbescherming en OSHA: Wat u moet weten

Ashely
14 oktober 2021

Er zijn veel gezondheids- en veiligheidsaspecten waar u als bedrijfsleider rekening mee moet houden. Het bevorderen van de gezondheid en veiligheid van werknemers minimaliseert niet alleen het risico op incidenten, verwondingen of mogelijke sterfgevallen, het ondersteunt ook de status van uw financiën en reputatie, omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over vergoedingen of boetes van veiligheidsorganisaties.

Een organisatie die helpt om bedrijven verantwoordelijk te houden voor hun preventieve veiligheidsmaatregelen is de OSHA. De Occupational Safety and Health Administration (OSHA) stelt minimale veiligheidseisen op waaraan bedrijven zich moeten houden om goede werkomstandigheden te bevorderen. Van deze vereisten bevat de OSHA richtlijnen voor bedrijven om zichzelf te beschermen tegen vlambogen. Dreiym Engineering bekijkt wat u moet weten over vlamboogbescherming en de OSHA.

Boogflitsen: Wat ze zijn en waarom ze gevaarlijk zijn

Kort gezegd is een vlamboogflits een explosie van elektrische energie door een atmosfeer. Verschillende oorzaken van vlambogen zijn onder andere:

 • Beschadigde elektrische apparatuur
 • Slechte isolatie of aansluiting
 • Hoogspanningskabels
 • Elektrische accessoires die in contact komen met water
 • Slecht onderhoud van het elektrische systeem

Boogvlammen variëren in ernst op basis van de hoeveelheid energie die een apparaat door de atmosfeer uitstoot. Verwondingen variëren van kleine schrammen tot derdegraads brandwonden en zelfs de dood, om nog maar te zwijgen van de mogelijke schade aan de apparatuur en infrastructuur van uw bedrijf.

Verschillende manieren waarop bedrijven zichzelf kunnen beschermen tegen boogflitsen

Gelukkig kan uw bedrijf het risico op vlamboogvlammen op uw bouwplaats verminderen. Dreiym Engineering zet een paar stappen uiteen die uw merk kan nemen om de elektrische veiligheid te verbeteren.

Vraag een vlambooganalyse aan

Werven adviseurs voor boogflitsen is de beste manier om de kwetsbaarheid van werknemers voor vlambogen te verminderen. Tijdens een kwalitatief hoogstaande vlambooganalyse zullen professionele elektrotechnici uw elektrische systeem beoordelen en mogelijke oorzaken van een vlamboogflits opsporen. Zodra adviseurs op het gebied van vlamboogflitsen uw werkplek grondig hebben geïnspecteerd, komen ze met oplossingen en veiligheidsmaatregelen op basis van de huidige omstandigheden.

Persoonlijke beschermingsmiddelen dragen

Een directe vorm van bescherming tegen schade door vlambogen is persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Gezichtsbeschermers, hittebestendige kleding, duurzame schoenen - persoonlijke beschermingsmiddelen zien er verschillend uit voor verschillende functies. Alle werknemers die in contact komen met apparaten die elektrisch geladen zijn, verplichten om persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen kan het verschil maken tussen leven en dood bij een elektrische explosie.

Operationele training

Werknemers mogen nooit aan het elektrische systeem werken tenzij ze goed opgeleid zijn. Uw bedrijf moet verwachtingen en grenzen opstellen voor degenen die elektrische apparatuur beheren.

Vereis kwalitatieve, routinematige training voor werknemers die met elektrische apparatuur of accessoires werken. Een grondige training in elektrische bediening omvat veilige praktijken om uitbarstingen van vlambogen te voorkomen.

Elektrische systemen onderhouden

Natuurlijk kunnen werknemers proberen om zichzelf veilig te houden met goede persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE) en werkmethoden, maar het is aan het management en de bedrijfseigenaren om hun elektrische systemen te onderhouden. Regelmatig onderhoud, reparaties en vervangingen van apparatuur helpen de elektrische veiligheid op het werk in stand te houden.

De OSHA en haar elektrische veiligheidsnormen voor bedrijven

De OSHA heeft meerdere normen die bedrijven in acht moeten nemen. De verschillende normen geven waardevolle informatie over de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE) voor werknemers en over de juiste omgang met elektrische apparatuur en energie. Hieronder hebben we een aantal van hun normen met betrekking tot vlambogen opgesomd.

 • 29 CFR 1910.132(d)(1)
 • 29 CFR 1910.332(b)(1)
 • 29 CFR 1910.333(b)(2)(iv)(B)
 • 29 CFR 1910.335(a)(1)(i)
 • 29 CFR 1910.335(a)(1)(v)

De OSHA biedt ook training, opleiding en preventieve hulp voor bedrijven die de veiligheid op hun werkplek willen maximaliseren.

Andere organisaties die elektrische veiligheid op de werkplek bevorderen

Wat u moet weten over vlamboogbescherming en OSHA is dat OSHA niet de enige organisatie is waar u zich aan moet houden. Er bestaan verschillende organisaties die bedrijven aanmoedigen om zich aan de elektrische veiligheidsnormen te houden. De NFPA, IEEE en NESC hebben elk hun eigen reeks normen die bedrijven moeten volgen.

Het naleven van elk van de normen en artikelen die de organisaties beschrijven, maximaliseert de veiligheid op de werkplek tegen vlambogen. Hieronder geven we een korte beschrijving van elke vereniging, evenals de voorschriften die ze hebben met betrekking tot bescherming tegen vlambogen.

Nationale brandbeveiligingsvereniging

De National Fire Protection Association (NFPA) bestaat al sinds het einde van de 18e eeuw en is een internationale non-profitorganisatie die ernaar streeft om elektrische, brand- en aanverwante kwetsbaarheden overal tot een minimum te beperken. De NFPA biedt een overvloed aan trainingen en interactieve cursussen om de kennis over verschillende brandrisico's thuis, op het werk en elders te vergroten.

NFPA 70E

De NFPA ontwikkelde NFPA 70E in 1979 op verzoek van OSHA. De NFPA heeft sindsdien verschillende edities van haar norm 70E uitgebracht om rekening te houden met de vooruitgang in elektrische systemen. Het doel van deze norm is om werknemers te beschermen tegen verwondingen en dodelijke ongevallen door vlambogen, boogontploffingen, elektrocutie en andere elektrische ongelukken. Verschillende artikelen onder 70E die specifiek betrekking hebben op vlambogen zijn onder andere:

 • Artikel 130.5
 • Artikel 130.7

Instituut van Elektrotechnische en Elektrotechnische Ingenieurs

Het American Institute of Electrical Engineers en het Institute of Radio Engineers richtten in 1963 de IEEE op. Deze beroepsvereniging maakt correspondentie tussen elektrotechnische en elektronica-ingenieurs mogelijk. Hoewel de IEEE zich richt op het bevorderen van technologie, heeft zij zich ook ingezet voor elektrische veiligheid.

In 2002 creëerde de IEEE de Gids voor het uitvoeren van berekeningen van vlamboogflitsgevaren, oftewel de IEEE 1584. Deze gids dient als basis voor nauwkeurige en grondige arc flash-analyses. Er worden details in beschreven voor adviseurs om veilig verschillende elektrische metingen te identificeren tijdens een vlamboogvlambooganalyse, zoals de metingen die hieronder worden opgesomd.

 • Spanningsbereiken
 • Elektrodeconfiguraties
 • Afmetingen behuizing
 • Potentiële energie van elektrische apparatuur

Nationale Elektrische Veiligheidscode

De National Electric Safety Code (NESC) stelt de Amerikaanse norm vast voor de juiste en veilige installatie, bediening en onderhoud van elektrische stroom- en communicatiesystemen. Twee NESC-artikelen die van toepassing zijn op boogflitsveiligheid zijn:

 • Artikel 110.16, lid A
 • Artikel 110.16, lid B

Waar uw bedrijf een kwalitatieve arc-flitsanalyse kan ontvangen

Wanneer u investeert in een arc flash-analyse voor uw bedrijf, is het belangrijk om te vertrouwen op arc flash-consultants met expertise. Bij Dreiym Engineering is ons team van gecertificeerde elektrotechnische ingenieurs er om u te helpen begrijpen wat er op het spel staat op een uitgebreide, bruikbare manier. Onze arc flash evaluaties omvatten:

 • Een grondige site walk-down
 • Elektrische coördinatieanalyse
 • Analyserapport voor vlambogen
 • Productie van boogflitslabels
 • En meer

Wij ontwerpen elke stap van onze vlamboogflitsanalyse om de elektrische veiligheid op de werkplek te maximaliseren. Neem vandaag nog contact met ons op voor een arc flash offerte voor uw bedrijf.

Vlamboogbescherming en OSHA: Wat u moet weten

Dit artikel delen

Gerelateerd nieuws

Meld u aan voor onze

NewsLetter