tekst

5 interessante feiten over Ufer Aarding

Angela
maart 30, 2022

Neem contact op met Dreiym Engineering voor vragen over corrosie, elektriciteit of forensisch onderzoek.

Volgens de internationale stichting voor elektrische veiligheidSinds 2011 zijn er minstens 976 sterfgevallen geweest door blootstelling aan elektriciteit in bouw- en extractieberoepen. Deze verwondingen hebben verschillende oorzaken. Uiteindelijk komen ze echter op één probleem neer: schokgevaren.

Gelukkig kan aarding helpen om het risico op schokken te verminderen, vooral met in cement gevatte elektroden of Ufer-aarding. Deze interessante feiten over Ufer-aarding (met beton omhulde elektroden) helpen u inzicht te krijgen in deze praktijk.

1. Het werd gecreëerd tijdens WOII

Ufer aarding werd voor het eerst ontwikkeld in Flagstaff, Arizona door ingenieur Herbert G. Ufer. Ufer was een consultant voor het Amerikaanse leger op een basis die toen Davis-Monthan Field heette. De basis stond bekend om het bouwen en opslaan van bommen. Daarom was bescherming tegen bliksem erg belangrijk.

Door de lage vochtigheidsgraad was de grond in dat gebied echter niet bevorderlijk. Toen ontdekte Ufer dat beton een effectief alternatief was voor aarding. Sindsdien worden alle betonnen aardingen Ufer-aardingen genoemd. Hij revolutioneerde de aardingsmethoden in vredestijd, waardoor zijn ontdekking een van de interessantere feiten over Ufer aarding is.

2.Het was niet het eerste type aarding

Al lang voor het beroemde bliksemexperiment van Benjamin Franklin waren mensen op de hoogte van de gevaren van elektrische schokken. De mens heeft de aarde dan ook al lang gebruikt om elektrostatisch geladen onderdelen te ontladen. Er zijn aanwijzingen dat dit al in de zesde eeuw gebeurde.

3.Het is effectief

In sommige gevallen is de aarde niet de meest effectieve geleider voor het afvoeren van elektriciteit. Dit is vooral het geval in gebieden waar de grond rotsachtig of bijzonder droog is.

Beton is effectiever omdat het vocht absorbeert en niet verliest, waardoor het een goede geleider is. Hierdoor kan het bliksem effectiever omleiden naar de aarde.

4. Het kan geld besparen

In situaties waar de grond niet geschikt is voor aardingssystemen, moeten aannemers meestal aardingsstangen gebruiken. Om in een droge omgeving te kunnen werken, moeten deze echter vaak veel langer zijn dan de traditionele aardingspen, wat meer tijd en geld kost om te installeren.

Ufer aardingssystemen zijn vaak veel minder ingewikkeld en relatief goedkoop om te installeren. Bovendien helpt een goed geïnstalleerd elektrotechnisch systeem om kostbare problemen, zoals schade en letsel, te voorkomen.

5. Het is verplicht

Elke staat heeft zijn eigen bouwvoorschriften voor aarding. Hoewel niet elke staat een Ufer aardingssysteem vereist, hebben de staten waar dat wel het geval is vaak een droge omgeving. In deze staten is een Ufer-inspectie een onderdeel van de controle of uw gebouw aan de voorschriften voldoet.

Als u op zoek bent naar een elektrotechnicus woningbouw om uw noodzakelijke Ufer inspecties uit te voeren, komen de professionals van Dreiym Engineering naar uw woning om de noodzakelijke inspecties uit te voeren en hun advies te geven.

Dit artikel delen

Gerelateerd nieuws

Meld u aan voor onze

NewsLetter