tekst

Hoe de belastingscapaciteit van een elektrisch circuit berekenen

Angela
17 november 2022

Neem contact op met Dreiym Engineering voor vragen over corrosie, elektriciteit of forensisch onderzoek.

Wilt u de prestaties en veiligheid van uw elektrische apparatuur verbeteren? Om de ideale elektrische voeding voor uw bedrijfsgebouw te verkrijgen, is het essentieel dat u de basisprincipes van het berekenen van de belastingscapaciteit van elektrische circuits begrijpt. Deze informatie zorgt ervoor dat u, uw gebouw en de werknemers erin beschermd blijven tegen de gevaren van kortsluitende elektrische apparatuur.

Gelukkig is het correct bepalen van de belastingscapaciteit voor uw apparaten en gebouw vrij eenvoudig en vereist het alleen wat achtergrondinformatie over hoe we elektriciteit meten en beschrijven. Lees verder om meer te leren over de juiste manieren om de belastbaarheid van uw stroomkringen te bepalen.

Het belang van inzicht in de belastbaarheid van elektrische circuits

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om de belastingscapaciteit van elektrische circuits te begrijpen, vooral als bedrijfseigenaar of gebouwbeheerder. Door de belastingscapaciteit van uw gebouw goed te berekenen, kunt u een geschikte elektrische service kiezen en het risico op kortsluiting, elektrische branden en andere gevaren op de werkplek verminderen. Maar wat is precies de belastingscapaciteit van een elektrisch circuit? Deze term verwijst naar de maximale elektrische stroom die uw gebouw (of, meer specifiek, de elektronische apparaten en toestellen in het gebouw) veilig kan verdragen.

En terwijl de meeste gebouwen en faciliteiten geld en moeite besteden aan het verbeteren van de technologie binnen het bedrijf, vergeten ze vaak om de systemen die verantwoordelijk zijn voor de elektrische output te upgraden in het gebouw. Het gevolg is dat deze oudere gebouwen niet over de juiste elektrische infrastructuur beschikken om moderne apparaten veilig en effectief van stroom te voorzien. Investeren in een nieuwe hoofdbron van energie en elektriciteit voor uw bedrijf is echter niet genoeg - u moet de exacte belastingscapaciteit van uw apparatuur voor elektrische circuits kennen.

Zoals eerder gezegd, helpt deze informatie u, uw gebouw en de mensen die er werken te beschermen tegen elektrische branden en andere ongelukken. Bovendien zijn de gevaren van kortsluiting van invloed op uw financiën, omdat ze onherstelbare schade aan dure apparaten en elektronische toestellen kunnen veroorzaken. Bovendien neemt het risico op elektrische schokken aanzienlijk toe. Ten slotte legt het niet voorzien van uw gebouw van de juiste elektrische stroom meer aansprakelijkheid op uw bedrijf in het geval van structurele schade, letsel of overlijden.

Watts, ampères en volt

Om de belastingscapaciteit van uw gebouw of faciliteit nauwkeurig te bepalen, moet u de termen begrijpen die gebruikt worden om elektriciteit te beschrijven. Ampère meet de stroom van elektriciteit naar een bepaald apparaat. Volts, of spanning, bepalen de kracht van de elektriciteit. Wanneer volt en ampère samen worden vermenigvuldigd, ontstaat er watt of wattage. Watts verwijst naar de snelheid van elektrische energie die binnen een circuit wordt overgedragen. Door de spanning (volt) en stroom (ampère) te verhogen, neemt het vermogen (watt) toe.

Elk elektrisch apparaat heeft een limiet aan het wattage dat het veilig kan verbruiken. Gloeilampen verbruiken bijvoorbeeld 25-100 watt, terwijl LED's maximaal 18 watt verbruiken. Denk nu eens aan alle gloeilampen in een commercieel gebouw, samen met talloze andere elektrische apparaten zoals airconditioningsystemen, apparaten, entertainmentapparatuur en nog veel meer - ze hebben allemaal een kavel van wattage. Commerciële gebouwen hebben vaak 50 kilowatt + vijf watt per vierkante voet nodig. Dit aantal hangt echter uiteindelijk af van de belastingscapaciteit van het elektrische circuit van de apparatuur in het gebouw.

Als u bedenkt dat er zoveel elektrische apparaten in een gebouw zijn waarover u zich zorgen moet maken, kan de gedachte aan het nauwkeurig bepalen van de beste elektrische diensten ontmoedigend klinken. Als u weet wat watt, ampère en volt zijn, betekent dat nog niet dat u de werkelijke belastingscapaciteit van elektrische circuits kunt berekenen - toch? Fout! Inzicht in deze drie termen is praktisch alles wat u nodig hebt om het belastingsvermogen effectief te meten.

De belastingscapaciteit van het elektrische circuit berekenen

Het berekenen van de belastbaarheid van een elektrisch circuit voor één elektrisch apparaat is vrij eenvoudig, dankzij de Wet van Ohm. De Wet van Ohm verwijst naar de relatie tussen ampère (A), volt (V) en watt (W). Volgens de Wet van Ohm is stroomsterkte vermenigvuldigd met spanning gelijk aan wattage. Een apparaat dat 15 ampère stroom trekt uit een circuit van 120 volt, heeft een veiligheidswaarde van 1800 watt. U wilt een circuitgrootte vinden die het maximale vermogen van uw elektrische apparatuur aankan.

Deze berekeningen zijn echter een beetje lastiger als u het volgende meerekent alle van de stroomkringen in uw gebouw, vooral van verlengsnoeren en stopcontacten. Als u een stopcontact overbelast met apparaten die de belastbaarheid van het circuit overschrijden, is de kans groter dat er kortsluiting ontstaat. Het is daarom aan te raden om de Wet van Ohm te gebruiken om de juiste circuitgrootte te vinden voor al uw elektronische apparaten en apparatuur, en een veiligheidsmarge van 20 procent aan te houden.

Als een specifieke set apparaten 1.800 watt vereist, moet uw stopcontact of verlengsnoer een 20-amp circuit hebben dat 2.400 watt kan leveren. Dit laat genoeg ruimte voor fouten en zorgt ervoor dat apparaten voldoende stroom krijgen zonder het risico op storingen. Dit voorbeeld is natuurlijk erg kleinschalig - de meeste commerciële faciliteiten en gebouwen hebben kilowatts vermogen nodig. De Wet van Ohm schrijft echter voor dat de vergelijking die gebruikt wordt om de juiste belastingscapaciteit van elektrische circuits te berekenen altijd consistent is, ongeacht de schaal.

Professionele hulp zoeken

Hoewel de vergelijking voor het bepalen van de belastingscapaciteit van elektrische circuits relatief eenvoudig is, is het uitvoeren van een juiste analyse van elektrische belasting professionele diensten nodig heeft. Dat is waar Dreiym u kan helpen! Wij bieden diensten voor het analyseren van de belastingscapaciteit van elektrische circuits om ervoor te zorgen dat uw elektrische systeem voldoende uitgebalanceerd is.

Aan de hand van deze verzamelde informatie kunnen we samen met uw bedrijf de systemen van uw gebouw bijwerken en zelfs problemen oplossen wanneer er zich problemen voordoen. Daarnaast kunnen we helpen bij de groei van uw bedrijf en het elektrische systeem. Uiteindelijk is het inhuren van een professionele analyse altijd een verstandige beslissing, vooral om de veiligheid van uw werknemers, uzelf en uw bedrijf te garanderen.

Elektrische systemen zijn verwarrend en complex en vereisen enige achtergrondkennis bij het uitvoeren van tests. Gelukkig hoeft het niet eng te zijn om de belastingscapaciteit van uw gebouw te kennen. Nu u weet hoe u de belastbaarheid van elektrische circuits moet berekenen, kunt u de allerbeste analyseservices voor uw gebouw inhuren.

Neem vandaag nog contact op met ons vriendelijke team van Dreiym Engineering - we werken graag aan uw specifieke behoeften om een veilige en succesvolle werkomgeving te garanderen. We beantwoorden ook graag al uw vragen over de belastbaarheid van elektrische circuits, onze diensten en aanverwante zaken!

Hoe de belastingscapaciteit van een elektrisch circuit berekenen

Dit artikel delen

Gerelateerd nieuws

Meld u aan voor onze

NewsLetter