tekst

Hoe te reageren op mislukte inspecties tijdens de bouwplaatsinspectie

Angela
31 oktober 2022

Neem contact op met Dreiym Engineering voor vragen over corrosie, elektriciteit of forensisch onderzoek.

Elektrische gevaren zijn mogelijk de gevaarlijkste bedreigingen in een werkomgeving. Als bedrijfseigenaar is het essentieel dat u deze risico's minimaliseert om uw bedrijf, apparatuur en werknemers beter te beschermen. Om de tekenen van potentieel gevaarlijke elektronische apparaten en systemen te begrijpen, is echter ervaring en training nodig.

Daarom vertrouwen veel bedrijven op inspecties ter plaatse om de staat van hun apparatuur vast te stellen. Nog belangrijker is dat deze service het welzijn van werknemers en bedrijfsinvesteringen helpt beschermen. Maar hoe reageert u op inspectiefouten als die zich voordoen? Lees verder voor meer informatie over het belang van een walk-down inspectie, hoe ze uw bedrijf en werknemers beschermen, wat een mislukte inspectie inhoudt en de juiste stappen die u moet nemen na een mislukte inspectie.

Wat is een bouwplaatsinspectie?

Een walk-down inspectie op locatie is, heel eenvoudig, een proactieve benadering om een veiligere werkomgeving te creëren. Deze inspecties richten zich op de elektrische systemen van een faciliteit en hebben als doel om de staat ervan en het risico op storingen vast te stellen. Uiteindelijk huren bedrijven walk-down inspectiediensten in om risico's, onderhoud en bedrijfskosten te minimaliseren en tegelijkertijd hun investeringen in elektronica te optimaliseren.

Elektrische problemen zijn een groot probleem in veel verschillende bedrijfstakken, omdat ze een grote bedreiging vormen voor de veiligheid van werknemers en de structurele integriteit van omliggende structuren. Defecte apparatuur is gevaarlijker om te bedienen, vooral als bepaalde beschermende voorzieningen beschadigd zijn; elektrocutie is een veel voorkomend ongeval dat geassocieerd wordt met verkeerd beheerde, defecte elektronica. Daarnaast lopen werknemers het risico op elektrocutie door circuits, draden en elektriciteitsleidingen die overal in een bepaalde faciliteit te vinden zijn. Zelfs factoren zoals defecte isolatie rond elektrische bedrading of onjuiste aarding van apparatuur kunnen anderen verwonden en zelfs doden.

Gelukkig kunnen met een kwaliteitsinspectie op locatie veel van deze gevaren op de werkplek tot een minimum worden beperkt, waardoor een veel veiligere en winstgevendere werkomgeving ontstaat. Getrainde technici inspecteren elektronische systemen en apparaten om uit te kijken naar de hierboven genoemde elektrische problemen, samen met andere bedreigingen zoals blootstelling aan vocht. Meer specifiek bieden we bij Dreiym inspecties voor aardfoutdetectie, hinderlijke uitschakelingen, intermitterende elektrische storingen, oververhitting van apparatuur, trillingen en cavitatie van apparatuur, harmonischen van aandrijvingen met variabele frequentie, defecten aan apparatuuronderdelen en problemen met elektrische besturing/SCADA.

Maar waarom zijn de diensten van professionals nodig om een goede site walk-down inspectie uit te voeren? In werkelijkheid zijn veel elektronische systemen en apparaten in industriële installaties gevoelig, complex en ronduit verwarrend om te begrijpen. Een technicus beschikt over jarenlange ervaring en training, samen met specifieke gereedschappen en apparatuur, om een goede diagnose te stellen van alle mogelijke risico's op de werkplek. Bovendien zijn de talenten van een ingenieur meer geschikt voor het omgaan met gevaarlijke, defecte systemen en apparaten. Ze kunnen deze inspectie ook uitvoeren zonder het risico te lopen een bestaand probleem te verergeren. Uiteindelijk is het essentieel dat bedrijven met bedrijvige elektronische apparatuur gebruik maken van professionele walk-down inspecties om hun faciliteit en de werknemers daarbinnen beter te beschermen.

Wat is een mislukte inspectie?

Dus, hoe komt een bedrijf precies niet aan een site walk-down inspectie? Het komt erop neer dat als een technicus vaststelt dat er aanzienlijke problemen zijn met verschillende elektronica, en deze problemen een bedreiging vormen voor de veiligheid van de faciliteit of de werknemers, dat scenario als mislukt wordt beschouwd. Gebrekkige aarding, trillingen van apparatuur en defecte onderdelen zijn bijvoorbeeld allemaal voorbeelden van mislukte inspectieresultaten.

Vergeet niet dat deze inspecties bedoeld zijn om de veiligheid en winstgevendheid van uw bedrijf te verhogen, dus het niet halen van een inspectie is niet per se slecht; het biedt u juist een kans om eventuele bestaande elektrische problemen op te lossen en uw werknemers en investeringen te beschermen tegen verdere incidenten. Dus als u niet slaagt voor een walk-down inspectie, gebruik dan de verzamelde informatie om uw bedrijf beter te beschermen.

Juiste manieren om te reageren

Gelukkig is het vrij eenvoudig om te reageren op een mislukte walk-down inspectie op locatie, aangezien alle informatie door professionals wordt verzameld en gemakkelijk toegankelijk wordt gemaakt voor u en uw bedrijf. U kunt deze gegevens gebruiken om eventuele problemen met elektronische apparaten of systemen effectief te verhelpen. Maar voordat u dat doet, is het belangrijk om positief te blijven over uw mislukte inspectie. Ja, mislukken is niet leuk, maar wetende dat uw apparatuur kon Het welzijn en de veiligheid van anderen in gevaar brengen is veel erger. Met een optimistische kijk kunt u in een mum van tijd terugkomen van een mislukte inspectie!

Afhankelijk van de resultaten van de inspectie hoeft u misschien alleen klein onderhoud en reparaties aan uw bestaande apparatuur uit te voeren. Dit kan zo eenvoudig zijn als het correct aarden van verschillende apparaten, het repareren van koelcomponenten of het isoleren van draden en kabels. Maar het kan ook zijn dat uw apparaten en systemen meer ernstige problemen hebben, waardoor een volledige vervanging van de apparatuur nodig is. Een andere mogelijkheid is dat een grondige inspectie structurele problemen in uw bedrijf aan het licht brengt die een negatieve invloed hebben op elektronische apparaten en systemen. In dat geval moet u tijd en middelen besteden aan het repareren van de structuur van de faciliteit in plaats van aan de elektronica zelf. Uiteindelijk zijn er talloze problemen die ontdekt kunnen worden tijdens een van deze inspecties, dus het is essentieel dat u op alles voorbereid bent.

Hoe Dreiym Engineering kan helpen

Zoals eerder vermeld, biedt ons team bij Dreiym Engineering uitstekende walk-down inspectiediensten voor een overvloed aan elektronische problemen. Het belangrijkste is dat ons ervaren en goed geïnformeerde team u kan helpen bij het vinden van oplossingen na een mislukte inspectie. Als u met ons samenwerkt, nemen wij u een deel van de stress uit handen die gepaard gaat met een mislukte inspectie, zodat u zich meer kunt richten op uw bedrijf en de veiligheid van uw werknemers. Wij kunnen ook uw bouwtekeningen maken en controleren om ervoor te zorgen dat uw bedrijf up-to-date is wat betreft de juiste documentatie van elektronische systemen en apparaten. Uiteindelijk willen wij u een uitstekende service bieden die stressvrij is en voordelig voor u en uw bedrijf.

Begrijpen hoe u op de juiste manier moet reageren op mislukte walk-down inspecties is een essentiële eigenschap van elke eigenaar van een faciliteit. Doorloopinspecties helpen financieel verlies, structurele schade, verwondingen en zelfs de dood te voorkomen! En als een inspectie toch mislukt, blijf dan positief en volg de begeleiding van uw technische team om de allerbeste oplossingen te vinden. Neem vandaag nog contact op met Dreiym voor meer informatie over onze site walk-down inspecties of aanverwante diensten. We staan te popelen om u meer gemoedsrust te geven!

Dit artikel delen

Gerelateerd nieuws

Meld u aan voor onze

NewsLetter