tekst

Manieren om boogflitsincidenten te verminderen

Angela
8 september 2020

Neem contact op met Dreiym Engineering voor vragen over corrosie, elektriciteit of forensisch onderzoek.

Een vlamboog is een van de belangrijkste oorzaken van branden in industriële omgevingen. Het is ook een van de potentieel meest rampzalige. Een vlamboog kan leiden tot grote explosies waarbij gesmolten metaalsplinters door de lucht kunnen vliegen, onmetelijke schade aan de ruimte kunnen aanrichten en zelfs werknemers kunnen verwonden of doden. Een vlamboog is het resultaat van een elektrische stroom die door de lucht gaat terwijl er niet genoeg isolatie tussen de geëlektriseerde geleiders zit om de aanwezige spanning vast te houden. Een vlamboog kan leiden tot brand, rondvliegende voorwerpen, mogelijk levensbedreigende verwondingen en grote materiële schade. Een vlamboog wordt meestal veroorzaakt door een menselijke fout, hoewel het soms ook door omgevingsfactoren of defecte apparatuur komt. De meeste oorzaken zijn te voorkomen en kunnen nauwlettend in de gaten worden gehouden. Bekijk onderstaande gids over de meest effectieve manieren om boogflitsincidenten op uw bouwplaats te verminderen.

Verlaag de beschikbare foutstroom

Een elektrische foutstroom is de stroom die door een circuit loopt en die als abnormaal wordt beschouwd. Elektrische foutstromen veroorzaken vlambogen wanneer ze door de lucht tussen twee geleiders onder spanning stromen. Dit wordt kortsluiting genoemd en kan resulteren in vlamboogenergie omdat er meestal een veel grotere stroom vloeit dan normaal gesproken het geval is als er geen sprake is van een fout. Het verminderen van de beschikbare foutstroom vermindert de grootte van de foutstroom wanneer deze optreedt, waardoor de mogelijkheid van een vlamboog wordt beperkt. Er zijn een paar methoden om de hoeveelheid foutstroom te verminderen in faciliteiten en locaties die gebruikmaken van niet-stroombeperkende stroomonderbrekers (NCLB's). De faciliteiten kunnen tijdens het onderhoud gebruikmaken van open trekstangen, aardingssystemen met hoge weerstand gebruiken zodat er een beproefd pad is voor de rondstromende stroom die kan helpen bij het afbuigen van storingen, en gebruikmaken van stroombegrenzende reactoren die de beschikbare kortsluitstroom beperken, wat betekent dat er minder energie vrijkomt tijdens storingsomstandigheden. Het verminderen van de beschikbare foutstroom vermindert ook de hoeveelheid vlamboog die zich kan vormen.

Werknemers opleiden

De meeste vlamboogvlammen zijn te wijten aan menselijke fouten. De meeste van deze fouten kunnen worden verminderd of zelfs geëlimineerd door werknemers de juiste training te geven op hun gebied en in algemene veiligheid. Veel menselijke foutoorzaken van vlambogen kunnen voorkomen worden door training en veiligheidsuitrusting aan te bieden. Als werknemers niet goed begrijpen wat de gevolgen kunnen zijn als ze de kantjes eraf lopen of hun werk niet dubbel controleren, is de kans groter dat ze fouten maken. Moedig werknemers aan om hun werk elke keer dubbel te controleren, vooral bij elektrisch werk. Door werknemers regelmatig te trainen en hen eraan te herinneren dat zelfs ogenschijnlijk eenvoudige fouten tot een vlamboog kunnen leiden, kunt u het risico van uw bedrijf aanzienlijk verkleinen. Het komt vaak voor dat de meest ervaren werknemers fouten maken die leiden tot vlambogen vanwege hun zelfvertrouwen en ervaring; hen eraan herinneren om de nieuwere werknemers het goede voorbeeld te geven en hun werk altijd dubbel te controleren is dus een geweldige manier om de aandacht voor detail in een ploeg te vergroten. Het organiseren van maandelijkse opfriscursussen en het bieden van toegang tot doorlopende veiligheidscursussen is een geweldige manier om de veiligheid van werknemers aan te moedigen en werknemers te helpen verantwoordelijkheid te nemen voor hun werk.

Apparatuur reinigen en onderhouden

Wanneer stof en vuil zich op een werkplek of faciliteit ophopen, wat na verloop van tijd natuurlijk is, wordt de omgeving vatbaarder voor elektrische stroomonderbrekingen. Uw werkplek regelmatig schoonmaken en afstoffen kan het risico op een vlamboogontlading helpen verminderen. Stof en puin komen vaak voor op grote machines, daarom is het extra belangrijk om aandacht te besteden aan zware machines en grote apparaten. Deze machines en apparaten gebruiken waarschijnlijk een grote hoeveelheid elektriciteit of werken zelfs op plaatsen waar elektrische werkzaamheden worden uitgevoerd, waardoor het nog belangrijker is dat ze worden schoongemaakt.

Een andere manier om vlamboogincidenten in een bedrijf of op een bouwplaats te verminderen, is door regelmatig onderhoud te plegen aan de grotere machines en apparaten. Als grote machines niet goed werken, kunnen ze defect raken en een vlamboogvlam in de faciliteit veroorzaken. Alle machines en apparaten moeten regelmatig een onderhoudsbeurt krijgen, vooral de machines en apparaten die werken in gebieden waar elektrisch wordt gewerkt, omdat deze een verhoogd risico vormen. Als er minder stof en puin aanwezig is, is de kans kleiner dat er een vlamboog ontstaat.

Neem arc-flits-consultants in dienst

Adviseurs voor boogflitsen zijn de beste optie als u boogflitsincidenten in uw bedrijf of op uw bouwplaats wilt verminderen. Vlamboogflitsen brengen de gezondheid en veiligheid van werknemers in gevaar, maar ook industriële apparatuur. Het inzetten van ervaren vlamboogflitsconsultants in uw bedrijf of op uw bouwplaats kan uw bedrijf gemoedsrust geven en er tegelijkertijd voor zorgen dat het bedrijf volledig voldoet aan de OSHA-normen. OSHA stelt strikte richtlijnen op voor het beperken van de risico's van vlambogen. Een vlamboogvlamconsultant helpt u inzicht te krijgen in het huidige risico op vlamboogvlammen in uw bedrijf of op uw werkplek en voert tests uit zodat u weet aan hoeveel elektriciteit werknemers in het ergste geval kunnen worden blootgesteld. Een vlambooganalyse bestaat meestal uit een gedetailleerde wandeling over de locatie, software naar keuze om mogelijke opties voor elektrische stroomsysteemanalyse te vinden, een elektrische coördinatieanalyse om de veiligheid op de locatie te controleren, een kortsluitanalyse, een rapport van de vlamboogflitsanalyse en vlamboogflitslabels. Investeren in adviseurs op het gebied van vlamboogflitsen voor uw bedrijf is een investering in zowel uw werknemers als uw bedrijf. Een veilige en productieve werkomgeving is de sleutel tot een succesvol bedrijf.

Overweeg voor al uw zorgen over uw fabriek en werklocatie met betrekking tot vlambogen een goed opgeleide en zeer ervaren adviseur op het gebied van vlambogen of een onderzoek naar vlambogen van Dreiym Engineering, een van de toonaangevende leveranciers van vlambogen. elektrotechnische adviesbureaus. Ons ervaren team van arc flash-consultants kan de nodige tests uitvoeren om uw bedrijf te helpen de veiligheid van uw werknemers en apparatuur te garanderen door het risico van arc flash in uw bedrijf te identificeren en te verminderen. Een veiligere en productievere werkomgeving begint met een advies over vlamboogflitsen dat uw bedrijf een beter inzicht geeft in het specifieke risico op vlamboogflitsen in uw bedrijf en dat de best mogelijke preventiemethoden voorstelt.

Manieren om boogflitsincidenten te verminderen

Dit artikel delen

Gerelateerd nieuws

Meld u aan voor onze

NewsLetter