teksti

Miten sähkötekniikan käytännöt ovat kehittyneet

Angela
syyskuu 8, 2022

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin, jos sinulla on korroosio-, sähkö- tai rikosteknisiä kysymyksiä.

Sähkötekniikka on valtava osa nykymaailmaa. Se antaa meille monia erinomaisia keksintöjä, kuten radiot, televisiot, älypuhelimet, GPS ja puettavat teknologiat. Lisäksi sähkötekniikan käsite on tehnyt sähköstä olennaisen osan jokapäiväistä elämäämme.

Sähkötekniikka on ollut historian kriittisimmän teknologian edelläkävijä. Tämän seurauksena sähkötekniikan käytännöt ja standardit kehittyvät jatkuvasti. Tule mukaan matkalle sähkötekniikan kehitys. Tutustu siihen, miten tästä alasta tuli se innovatiivinen voimala, joka se on nykyään.

Uusi aika synnyttää sähköinsinöörejä

Jotkut erehtyvät ajattelemaan, että sähkötekniikka on vielä suhteellisen uusi käsite. Tämä on ymmärrettävää. Loppujen lopuksi kuulemme tästä STEM-alan alasta yleensä vain silloin, kun puhutaan nykyajan huipputeknologiasta. Todellisuudessa sähkötekniikan juuret juontavat kuitenkin juurensa jo 1800-luvulle.

Tämän 19th vuosisadalla fyysikot, matemaatikot ja loistavat keksijät loivat pohjaa tuleville sukupolville. Mutta tämä insinöörityön muoto ei ollut heti niin tärkeä kutsumus kuin se on nyt. Sähkötekniikan harjoittamisesta kiinnostuneille oli tarjolla hyvin vähän resursseja.

Virallisen koulutuksen saaminen oli vielä haastavampaa. Vasta teollisen vallankumouksen jälkeen, kun sähköinsinöörien ja -teknikoiden tarve kasvoi voimakkaasti, oppilaitokset edes harkitsivat virallisten sähkötekniikan standardien ja käytäntöjen luomista.

Sähkötekniikan kysyntä ja teollinen vallankumous

Onneksi teknologian kehitys jatkoi räjähdysmäistä kasvuaan. Sen myötä sähköinsinöörien tarve kasvoi. Tämä kysynnän kasvu johti lopulta merkittävään käännekohtaan sähkötekniikan maailmassa. Syyskuussa 1882 Thomas Edison perusti Yhdysvaltojen ensimmäisen kaupallisen voimalaitoksen.

Tämä oli valtava virstanpylväs. Se osoitti sähkön kasvua tuolloin. Lisäksi se osoitti, että tulevaisuuden yhteiskunnat olisivat riippuvaisia sähköön perustuvista sovelluksista. Lyhyesti sanottuna Edisonin avaama voimalaitos oli alku jollekin kauniille sähkötekniikan standardoidulle käytännölle.

Sähkötekniikan vakiinnuttaminen opintoalana

Edisonin voimalaitos synnytti todellista edistystä sähkötekniikassa. Ensimmäistä kertaa sähkötekniikan perustamisen jälkeen yhteiskunta alkoi tunnustaa tämän tärkeän alan merkityksen. Tämän seurauksena MIT:n kaltaiset korkea-asteen oppilaitokset alkoivat nähdä, että on tärkeää luoda ennakkotapauksia koulutusstandardeille ja parhaille käytännöille.

Niin paljon, että vain muutama kuukausi sen jälkeen, kun Edison avasi voimalaitoksensa, Charles Cross - MIT:n fysiikan laitoksen puheenjohtaja - alkoi luoda virallista kurssitarjontaa sähkötekniikan opiskelua varten. Tästä lähtien sähkötekniikka kehittyi jatkuvasti ja sai jalansijaa yhtenä nykyajan tärkeimmistä tieteenaloista.

Kaunis vakiokehityksen kirjo

Maailma alkoi kiinnostua sähkötekniikasta entistä enemmän. Tämä synnytti tarpeen standardoida ja säännellä alaa turvallisuuden ja laadunvarmistuksen vuoksi.

Tämän tuloksena insinöörit perustivat standardien kehittämisen ja alkuperäiset AIEE:n tekniset komiteat. Nämä komiteat olivat monipuolisia ja laaja-alaisia, ja niihin kuuluivat mm. seuraavat:

  • Sähkökoneiden komitea
  • Valaistuskomitea
  • Energiavarastointikomitea
  • Mittalaitteita ja mittauksia käsittelevä komitea

Sähkötekniikan käytäntöjen kehittyessä nämä komiteat muuttuivat vastaamaan ajan tarpeita. Lopulta insinöörit kehittivät komiteat, standardit ja käytännöt, jotka tunnemme nykyään. Entiset ja nykyiset standardointikomiteat varmistavat, että sähköinsinööreillä on kaikki, mitä he tarvitsevat voidakseen tehdä työnsä asianmukaisesti.

Lisäksi he varmistavat, että kentällä työskentelevät insinöörit käyttävät parhaita käytäntöjä pitääkseen itsensä ja ympärillään olevat ihmiset turvassa. Tämän ansiosta tämän insinöörimaailman osa-alueen takana olevat nerokkaat mielet ovat voineet jatkaa sähkön uskomattomien sovellusten kehittämistä.

Sähkötekniikka maailmansodissa

Kun Edison, MIT ja komiteoiden kaunis kirjo oli perustettu, sähkötekniikan insinöörit saattoivat vapaasti harjoittaa virallista uraa innovoimalla ja luomalla jännittäviä uusia sovelluksia sähkölle.

Uskokaa tai älkää, mutta ensimmäinen ja toinen maailmansota toimivat hedelmällisenä maaperänä eräille vaikuttavimmista sähkötekniikan sovelluksista 20-luvulla.th vuosisadalla.

Näinä aikoina nerokkaat insinöörit synnyttivät sellaisia vaikuttavia keksintöjä kuin tarkkuustutkat ja ohjukset.

Mutta näiden keksintöjen myötä tajuttiin, että sähkötekniikan käytännöt - tarvittiin kehittymään uudelleen. Erityisesti korkeakoulut tunnustivat, että niiden on keskityttävä perusasioihin, jotka voivat edistää edistystä esimerkiksi valmistusteollisuuden alalla.

Tämän seurauksena maanmittaustekniikkaa opiskelevia opetussuunnitelmia pidettiin tarpeettomina, ja ne korvattiin kursseilla, jotka keskittyivät fysiikan ja matematiikan kaltaisiin rakennuspalikoihin.

Sähkötekniikka käytäntönä

Kun sähkötekniikka kehittyi edelleen, se loi uskomatonta teknologiaa ja Sähkön uudet käyttötarkoitukset. Kun näin tapahtui, siitä tuli sähköinsinööri, josta tuli virallinen, standardoitu käytäntö. Nykyisellään insinöörin pätevyyden hankkiminen sähkötekniikan alalla kestää vuosia.

Se on kuitenkin edelleen yksi maailman innovatiivisimmista ja uskomattomimmista kutsumuksista. Lisäksi sähkötekniikan käytännöt ja standardit kehittyvät jatkuvasti, mikä tekee siitä ainutlaatuisen ja alati muuttuvan pedon.

Sähkötekniikan nykymaailma

Miltä sähkötekniikan käytännöt sitten näyttävät nykyään? Kuten varmaan voitte kuvitella, olemme kulkeneet pitkän matkan 1800-luvulta. Nykyään on olemassa standardeja ja parhaita käytäntöjä, jotka kattavat lähes kaikki sähkötekniikan alat.

Nykyaikaiset komiteat päivittävät standardejaan, asetuksiaan ja sääntöjään säännöllisesti. Sähköinsinöörin uran toivotaan edellyttävän sertifikaatteja, koulutusta ja muodollista koulutusta. Ja - tietenkin - on olemassa korkealaatuisia sähkötekniikan yritykset kuten meidän, jotka toimivat kaikkialla maailmassa.

Nämä yritykset - ja niiden takana olevat nerokkaat mielet - ovat vastuussa jo käytössä olevien sähkösovellusten parantamisesta. Useimmat näistä sovelluksista ovat melko tuttuja. Esimerkiksi monet suosikkilaitteistasi ovat erinomaisen sähkötekniikan tulosta. Joka tapauksessa sähkötekniikka-ala on työskennellyt väsymättä auttaakseen meitä löytämään uusia ja jännittäviä tapoja käyttää sähköä hyödyksemme. Ei ole epäilystäkään siitä, että se tekee niin jatkossakin.

Toivottavasti pystyimme valottamaan käytäntöjä, jotka mahdollistavat näiden insinöörien jatkuvan kehittymisen ja innovaatiot, jotka tekevät maailmasta paremman paikan.

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter