teksti

Kuinka laskea sähköpiirin kuormituskapasiteetti

Angela
marraskuu 17, 2022

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin, jos sinulla on korroosio-, sähkö- tai rikosteknisiä kysymyksiä.

Haluatko parantaa sähkölaitteidesi suorituskykyä ja turvallisuusluokitusta? Ihanteellisen sähkösyötön saamiseksi liikerakennukseesi on olennaista, että ymmärrät sähköpiirin kuormituskapasiteetin perusteet ja sen laskemisen. Nämä tiedot varmistavat, että sinä, rakennuksesi ja sisällä olevat työntekijät pysyvät suojassa sähkölaitteiden oikosulun aiheuttamilta vaaroilta.

Onneksi laitteidesi ja rakennuksesi kuormituskapasiteetin oikea määrittäminen on melko yksinkertaista ja vaatii vain hieman taustatietoa siitä, miten mittaamme ja kuvaamme sähköä. Lue lisää oikeista tavoista määrittää virtapiirien kuormitettavuus.

Sähköpiirin kuormituskapasiteetin ymmärtämisen tärkeys

Emme voi vähätellä sähköpiirien kuormituskapasiteetin ymmärtämisen tärkeyttä, varsinkaan yrityksen omistajana tai rakennuksen johtajana. Kun lasket rakennuksesi kuormituskapasiteetin oikein, voit valita sopivan sähköpalvelun ja vähentää oikosulkujen, sähköpalojen ja muiden työpaikan vaarojen riskiä. Mutta mitä sähköpiirin kuormitettavuus tarkalleen ottaen on? Tällä termillä tarkoitetaan sitä sähkövirran enimmäistasoa, jonka rakennuksesi (tai tarkemmin sanottuna rakennuksessa olevat elektroniset laitteet ja välineet) kestävät turvallisesti.

Vaikka useimmat rakennukset ja laitokset käyttävät rahaa ja vaivaa tekniikan parantamiseen, - osoitteessa liiketoimintaa, he usein unohtavat päivittää sähkötehosta vastaavat järjestelmät. koko rakennus. Tämän seurauksena näissä vanhoissa rakennuksissa ei ole asianmukaista sähköinfrastruktuuria, joka mahdollistaisi nykyaikaisten laitteiden turvallisen ja tehokkaan käytön. Yrityksesi uuteen pääasialliseen energia- ja sähkölähteeseen investoiminen ei kuitenkaan riitä - sinun on tiedettävä laitteidesi tarkka sähköpiirin kuormituskapasiteetti.

Kuten aiemmin todettiin, nämä tiedot auttavat suojelemaan sinua, rakennustasi ja sisällä työskenteleviä ihmisiä sähköpaloilta ja muilta onnettomuuksilta. Lisäksi oikosulkujen vaarat vaikuttavat talouteesi, sillä ne voivat aiheuttaa korjaamattomia vahinkoja kalliille laitteille ja elektroniikkalaitteille. Lisäksi sähköiskun riski kasvaa merkittävästi. Lopuksi, jos rakennuksessa ei ole asianmukaista sähkövirtaa, yrityksesi joutuu entistä enemmän vastuuseen rakenteellisista vaurioista, loukkaantumisista tai kuolemantapauksista.

Watit, ampeerit ja voltit

Jotta voit määrittää rakennuksesi tai laitoksesi sähköpiirin kuormituskapasiteetin tarkasti, sinun on ymmärrettävä sähköä kuvaavat termit. Ampeerit eli ampeerimäärät mittaavat sähkön virtausta tiettyyn laitteeseen. Voltit eli jännite määrittää sähkön voiman. Kun voltit ja ampeerit kerrotaan keskenään, saadaan wattia tai wattia. Watilla tarkoitetaan virtapiirissä siirtyvän sähköenergian määrää. Jännitteen (volttia) ja virran (ampeeria) lisääminen lisää tehoa (wattia).

Jokaisella sähkölaitteella on tehorajoitus, jonka se voi turvallisesti kuluttaa. Esimerkiksi hehkulamput kuluttavat 25-100 wattia, kun taas ledit kuluttavat enintään 18 wattia. Mieti nyt kaikkia kaupallisessa rakennuksessa olevia hehkulamppuja sekä lukemattomia muita sähkölaitteita, kuten ilmastointijärjestelmiä, kodinkoneita, viihdelaitteita ja paljon muuta. erä wattimäärästä. Liikerakennuksissa tarvitaan usein 50 kilowattia + viisi wattia neliöjalkaa kohti. Tämä määrä riippuu kuitenkin viime kädessä rakennuksen sisällä olevien laitteiden sähköpiirin kuormituskapasiteetista.

Kun otetaan huomioon, että yhdessä rakennuksessa on niin paljon sähkölaitteita, että ajatus parhaiden sähköpalvelujen tarkasta määrittämisestä voi kuulostaa pelottavalta. Se, että tiedät, mitä watit, ampeerit ja voltit ovat, ei tarkoita, että voisit laskea todelliset sähköpiirien kuormituskapasiteetit - eikö niin? Väärin! Näiden kolmen termin ymmärtäminen on käytännössä kaikki, mitä tarvitset kuormituskapasiteetin tehokkaaseen mittaamiseen.

Sähköpiirin kuormituskapasiteetin laskeminen

Yhden sähkölaitteen sähköpiirin kuormitettavuuden laskeminen on melko yksinkertaista Ohmin lain ansiosta. Ohmin laki viittaa ampeerien (A), volttien (V) ja wattien (W) väliseen suhteeseen. Ohmin lain mukaan ampeerin teho kerrottuna jännitteellä on yhtä suuri kuin teho. Laite, joka ottaa 15 ampeeria virtaa 120 voltin virtapiiristä, on turvallisuusluokitukseltaan 1 800 wattia. Haluat löytää piirin koon, joka kestää sähkölaitteesi suurimman tehontarpeen.

Nämä laskelmat ovat kuitenkin hieman hankalampia, kun mukaan otetaan seuraavat tekijät kaikki rakennuksen virtapiirit, erityisesti jatkojohdot ja pistorasiat. Pistorasian ylikuormittaminen laitteilla, jotka ylittävät virtapiirin kuormitettavuuden, aiheuttaa todennäköisemmin oikosulun. Siksi on suositeltavaa, että käytät Ohmin lakia löytääksesi sopivan piirikoon kaikille elektroniikkalaitteillesi ja laitteillesi ja varmistaaksesi, että jätät 20 prosentin varmuusmarginaalin.

Jos tietty laitekokonaisuus vaatii 1 800 wattia, pistorasiassa tai jatkojohdoissa on oltava 20 ampeerin virtapiiri, joka pystyy tuottamaan 2 400 wattia. Tämä jättää riittävästi liikkumavaraa ja varmistaa, että laitteet saavat riittävästi virtaa ilman vikaantumisriskiä. Tämä esimerkki on tietenkin hyvin pienimuotoinen - useimmat kaupalliset tilat ja rakennukset vaativat kilowattien tehon. Ohmin laki kuitenkin määrää, että yhtälö, jota käytetään sähköpiirin asianmukaisen kuormituskapasiteetin laskemiseen, on aina johdonmukainen mittakaavasta riippumatta.

Ammattilaisen avun hakeminen

Vaikka yhtälö sähköpiirin kuormituskapasiteetin määrittämiseksi on suhteellisen yksinkertainen, asianmukaisen sähköpiirin kuormituskapasiteetti sähköisen kuormituksen analyysi edellyttää asiantuntijapalveluja. Siinä me Dreiymissä tulemme auttamaan! Tarjoamme sähkövirtapiirien kuormitettavuusanalyysipalveluja varmistaaksemme, että sähköjärjestelmäsi on riittävän tasapainoinen.

Näiden kerättyjen tietojen avulla voimme yhdessä yrityksesi kanssa päivittää rakennuksen järjestelmiä asianmukaisesti ja jopa korjata ongelmia, kun niitä ilmenee. Lisäksi voimme auttaa yrityksesi ja sen sähköjärjestelmän kasvattamisessa. Viime kädessä ammattimaisen analyysin palkkaaminen on aina viisas päätös, etenkin kun haluat varmistaa työntekijöidesi, itsesi ja laitoksesi turvallisuuden.

Sähköjärjestelmät ovat hämmentäviä ja monimutkaisia, ja niiden testaaminen edellyttää jonkin verran taustatietoa. Onneksi rakennuksen kuormitettavuuden tuntemisen ei tarvitse olla pelottavaa. Nyt kun ymmärrät, miten sähköpiirien kuormituskapasiteetti lasketaan, voit palkata rakennuksellesi parhaat analyysipalvelut.

Ota yhteyttä ystävälliseen Dreiym Engineering -tiimiimme jo tänään - olemme innokkaita työskentelemään erityistarpeidesi mukaan turvallisen ja menestyksekkään työympäristön varmistamiseksi. Vastaamme myös mielellämme kaikkiin kysymyksiin, jotka koskevat sähköpiirien kuormitettavuutta, palveluitamme ja niihin liittyviä huolenaiheita!

Kuinka laskea sähköpiirin kuormituskapasiteetti

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter