teksti

4 yleistä syytä sähköjärjestelmien ylikuormittumiseen

Angela
joulukuu 19, 2022

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin, jos sinulla on korroosio-, sähkö- tai rikosteknisiä kysymyksiä.

Sähköinen ylikuormitus on erittäin todennäköinen, kun johdoissa kulkee liikaa virtaa. Ylimääräinen virta rasittaa konettasi ja sen komponentteja, jolloin johdot usein sulavat ja johtavat tietyissä tilanteissa jopa sähköpaloihin. On selvää, että laitteiden ylikuormittuminen on vaarallista, ja sen estäminen on ensisijaisen tärkeää. Lue seuraavasta, mitkä ovat yleisiä syitä sähköjärjestelmien ylikuormittumiseen ja miten niihin voi reagoida oikein.

Ylikapasiteettiset pistorasiat ja laajennukset

Jopa tavalliset kodinkoneet vaativat paljon virtaa toimiakseen kunnolla. Siksi ne ottavat jatkuvasti suuria määriä virtaa pistorasioista ja jatkojohdoista. Liian monen tällaisen energiaa kuluttavan laitteen kytkeminen samaan pistorasiaan tai jatkojohtoon voi kuitenkin aiheuttaa ylikuormituksen, joka on peräisin itse johdosta. Jos mahdollista, yritä hajauttaa pistorasiaan kytkettävä elektroniikka eri pistorasioihin eri puolilla kotia. Tai hanki jatkolaite, jonka kuormituskapasiteetti on suurempi ja joka kestää energiaa kuluttavia laitteita.

Viallinen katkaisija

Katkaisijat auttavat valvomaan virranjakelua koko kodin sähköjärjestelmässä ylikuormituksen estämiseksi. Nämä kytkintaulut ovat kuitenkin itsessään alttiita teknisille ongelmille, jotka puolestaan johtavat järjestelmän ylikuormittumiseen! On olemassa muutamia merkkejä, jotka viittaavat vialliseen katkaisijaan, kuten kytkintaulun välkkyvät valot, kytkimistä lähtevä tuli tai savu, toistuvat toimintahäiriöt ja fyysiset vauriot katkaisijassa tai sen lähellä. Onneksi hyvin huolletun katkaisijan käyttöikä on 30-40 vuotta, joten nämä ongelmat ovat harvinaisempia kuin muut tässä luettelossa mainitut.

Yksipiiriset sähköjärjestelmät

Joissakin kodeissa, erityisesti vanhemmissa rakennuksissa, on yksipiirinen sähköjärjestelmä, joka syöttää virtaa koko taloon. Kuten arvata saattaa, tämä yksittäinen virtapiiri joutuu kantamaan päävastuun virranjakelusta, ja se on erittäin tehoton ja alttiimpi ylikuormitukselle. Saatat tarvita asuinrakennusten sähkökuormitusanalyysi palvelut nykyisen järjestelmänne ja sen virtapiirien eritelmien määrittämiseksi.

Kulunut langan eristys

Kun johdot vanhenevat, niiden eristevaipat heikkenevät, jolloin raaka-aineet paljastuvat ja sähköjärjestelmän ylikuormituksen mahdollisuus kasvaa. Lisäksi kuluneesta eristeestä tulee itsestään palovaara, mikä lisää sähköpalon riskiä entisestään. Valitettavasti tämä kuluminen johtuu usein myös ulkopuolisista tekijöistä, kuten nälkäisistä tuholaisista.

Ymmärtämällä yleiset syyt sähköjärjestelmien ylikuormittumiseen voit varautua paremmin mahdollisiin vaaratilanteisiin. Kun olet tekemisissä sähköongelmien kanssa, tutustu Dreiymin tarjoamiin palveluihin. Tarjoamme järjestelmäanalyysejä ja muuta, jotta voit suojella kotiasi ja perhettäsi paremmin!

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter