teksti

Suojalaitteiden koordinointitutkimuksen tarkoitus

Angela
joulukuu 13, 2019

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin, jos sinulla on korroosio-, sähkö- tai rikosteknisiä kysymyksiä.

Suojalaitteiden koordinointitutkimus on olennainen osa asianmukaisen turvallisuuden harjoittamista monissa laitoksissa. Suojalaitteiden koordinointitutkimukset antavat tietoa tarvittavista lisäsuojauksista, mahdollisista vaurioista ja paljon muuta. Lue lisää suojalaitteiden koordinointitutkimuksen tarkoituksesta.

Mikä on suojalaitteiden koordinointitutkimus?

Suojalaitteiden koordinointitutkimus on laitoksen sähköjärjestelmien kartoitus. Siinä analysoidaan oikosulkujen, laitevikojen ja muiden keskeisten vikojen vaikutuksia laitoksen toimintaan. Se olisi aina teetettävä pätevillä sähköinsinööreillä. Laitoksella tulisi olla suojalaitteiden koordinointianalyysi täytetään, kun sähköjärjestelmä suunnitellaan ensimmäisen kerran, ja aina kun järjestelmään tehdään suurempia muutoksia tai päivityksiä.

Mitä yhden aikana tapahtuu?

Tutkimuksen aikana sähköinsinööri tekee ja tarkistaa monia asioita. Suojalaitteiden yhteensovittamisanalyysin tavoitteena on varmistaa, että sinä ja laitoksesi ette joudu kokemaan vaarallisia ja voimakkaita jälkiseuraamuksia sellaisista tapauksista kuin oikosulut, valokaarileimahdukset, tulipalot tai muunlaiset sähkövauriot.

Tutkimuksen aikana insinööri tekee oikosulkututkimuksen, kerää tietoja, ristiintarkastaa tiedot valmistajan tietojen kanssa, tekee analyysin, löytää tulokset ja laatii lopuksi loppuraportin, jonka voit toimittaa sinulle.

Mikä on tarkoitus?

Tarkoituksena on viime kädessä lisätä sinun, työntekijöidesi ja laitoksesi turvallisuutta. Tämä tapahtuu arvioimalla nykyisten sähköjärjestelmien riskit ja viat. Kaikki sähköjärjestelmät, joista puuttuu katkaisijoiden koordinointi, voivat johtaa vikaan. Sähköinsinöörimme pyrkivät eristämään kaikki vialliset komponentit muusta järjestelmästä, jotta verkkosi pysyy mahdollisimman toimivana ja vakaana.

Yksi syy suojalaitetutkimuksen tekemiseen on se, että oikein koordinoituna yksittäinen vika ei aiheuta vikaa useammassa laitoksessa kuin on ehdottoman välttämätöntä. Tämä voi estää tulipalon ja säästää vahingot ja menetykset.

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter