teksti

Miten valmistella yritystäsi sähkökatkokseen?

Angela
heinäkuu 5, 2022

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin, jos sinulla on korroosio-, sähkö- tai rikosteknisiä kysymyksiä.

Turvallisuus on yrityksille äärimmäisen tärkeää. Siksi yrityksillä on tapana käyttää vuosittain aikaa keskustellakseen siitä, miten toimia hätätilanteissa, kuten tulipalojen, tornadojen ja aktiivisten ampujien tapauksessa. Tämä valmistautuminen auttaa pitämään työntekijät turvassa näissä vaarallisissa tilanteissa.

Yritykset eivät kuitenkaan useinkaan valmistaudu samalla tavalla sähkökatkoksiin, koska ne eivät näe näissä skenaarioissa potentiaalista vaaraa. Tieto siitä, miten yrityksesi voi valmistautua sähkökatkokseen, on kuitenkin tärkeää myös yrityksesi turvallisuuden edistämiseksi.

Sähkökatkovalmiuden merkitys

Sähkökatkokset ovat yleistyneet Yhdysvalloissa viime vuosina. Erään lähteen mukaan jopa joka neljännellä yrityksellä on vähintään yksi sähkökatko kuukaudessa. Tämä tekee sähkökatkoista todennäköisempiä kuin muut mainitsemamme skenaariot.

Nämä katkokset voivat tulla yrityksille kalliiksi, sillä ne lisäävät seisokkiaikoja, häiritsevät viestintää ja vahingoittavat tai pilaavat tuotteita. Ne voivat myös aiheuttaa vaarallisia olosuhteita. Putoamisvaara kasvaa, kun valot sammuvat, ja kun sähköt palaavat, voi syntyä ylijännitteitä, jotka voivat vahingoittaa laitteita ja mahdollisesti aiheuttaa tulipaloja.

Vaiheet yrityksesi valmistautumiseen sähkökatkokseen

Mahdollisten riskien tunnistaminen

Ensimmäinen askel vaaraan varautumisessa on tieto vaaran olemassaolosta. Sähkökatkojen osalta tämä tarkoittaa, että on tunnistettava sekä sähkökatkojen mahdolliset syyt että paikat, jotka voivat muuttua vaarallisiksi, jos valot sammuvat. Jälkimmäinen on erityisen tärkeää työntekijöiden ja asiakkaiden turvallisuuden kannalta.

Muutamia riskitekijöitä, joista on syytä olla tietoinen, ovat:

  • Kompastumisvaarat
  • Hissit tai liukuportaat, joihin ihmiset voivat jäädä jumiin.
  • Pilaantuvia elintarvikkeita sisältävät jääkaapit tai pakastimet.
  • Turvajärjestelmät, jotka voivat sammua katkoksen aikana.
  • Paikat, joissa ylijännitteet voivat aiheuttaa valokaarisalamoita
  • Sähkölaitteet, jotka ovat alttiita ylijännitevaurioille.

Vaikka putoamisvaarat tai pilaantuvat elintarvikkeet voi olla helppo havaita, sähköylijännitteisiin liittyviä vaaroja on usein vaikeampi tunnistaa. Siksi on hyvä ottaa yhteyttä osoitteeseen sähkötekniikan konsultit auttaa havaitsemaan nämä riskit.

Pidä turvapakkaus käsillä

Tarvittavien tarvikkeiden löytäminen ei ole helppoa, kun valot sammuvat. Siksi on tärkeää, että sinulla on käytännöllisiä työkaluja sisältävä pakki. Yritysten sähkökatkostyökalupakettiin tulisi kuulua taskulamppuja ja lisäparistoja, paristokäyttöinen tai kampikäyttöinen radio, josta voi kuunnella päivityksiä, sekä mahdollisesti radiopuhelimia tai muita viestintälaitteita.

Lisäksi on hyvä pitää ensiapupakkaus sähkökatkospakkauksen vieressä. Näin sinun ei tarvitse tuhlata aikaa etsiessäsi tarvikkeita, jos loukkaantumisia sattuu.

Kouluta henkilöstöäsi turvallisuuskäytäntöihin

Yksi kriisin tärkeimmistä välineistä on tieto. Jos henkilökuntasi tietää, mitä tehdä sähkökatkoksen aikana, he voivat ryhtyä tarvittaviin toimiin pitääkseen itsensä ja asiakkaasi turvassa ilman paniikkia. Tämä tarkoittaa turvallisuusprotokollan laatimista ja henkilöstön kouluttamista siihen.

Turvallisuusprotokollan tulisi sisältää tietoa seuraavista asioista:

  • Mitä tehdä heti, kun sähköt katkeavat
  • vaaditaanko asiakkaita poistumaan tiloista
  • Kuinka ottaa yhteyttä viranomaisiin katkosta
  • Saavatko he lähteä ennenaikaisesti

Sinun ja työntekijöidesi välille olisi myös luotava viestintäjärjestelmä, jotta he tietävät, mistä he voivat saada päivityksiä tilanteesta.

Järjestelmä asiakirjoja varten

Arvokkaiden yritysasiakirjojen menettäminen on yksi katkosten vaikeimmista seurauksista. Koska katkokset ovat yleensä odottamattomia, niihin voi olla vaikea varautua. Paras tapa välttää menetykset on varmuuskopioida kaikki asiakirjat pilvipalveluun sitä mukaa, kun työntekijät työskentelevät niiden parissa.

Suojaa ylijännitteiltä

Kun katkos on ohi, sähkö virtaa takaisin järjestelmään. Tämä aiheuttaa usein järjestelmän ylikuormituksen, jota kutsutaan virtapiikiksi ja joka voi mahdollisesti vahingoittaa sähkölaitteita tai -laitteita, jotka on kytketty sähkökatkon aikana. Investoimalla ylijännitesuojiin voit suojata laitteitasi tässä tapauksessa.

Investoi generaattoriin

Useimmiten sähkökatkot kestävät vain muutaman minuutin tai tunnin. Joissain tapauksissa, kuten voimakkaiden myrskyjen jälkeen, sähkökatkot voivat kuitenkin kestää useita päiviä tai jopa viikkoja. Tämä voi häiritä vakavasti yrityksesi tuottavuutta. Näissä tapauksissa on hyvä idea pitää yrityksessäsi generaattori, joka auttaa saamaan yrityksesi tarvitseman virran.

Mitä tehdä, kun sähköt katkeavat

Ilmoita katkoksesta

Jos sähköt katkeavat muutamaa minuuttia pidemmäksi aikaa, on tärkeää, että ilmoitat sähkökatkosta alueesi sähköyhtiölle. Jos et ole varma, mihin yhtiöön sinun on otettava yhteyttä, katso sähkölaskuasi, etsi osavaltiosi verkkosivustolta tai ota yhteyttä vuokranantajaasi, jos et omista kiinteistösi.

Irrota elektroniikka ja laitteet

Kaikkia tiloissasi olevia elektronisia laitteita ei välttämättä ole liitetty ylijännitesuojaan. Paras tapa suojata laitteet, joita ei ole suojattu, on irrottaa ne seinästä heti, kun sähköt katkeavat. Näin estät sen ylikuormittumisen ylimääräisellä sähköllä.

Pidä jääkaapit tai pakastimet suljettuina

Tämä koskee erityisesti elintarvikealan yrityksiä ja ruokakauppoja, mutta se voi koskea myös kaikkia yrityksiä, joiden taukohuoneessa on jääkaappi. Kylmän ilman pumppaaminen jääkaappeihin tai pakastimiin lakkaa, kun sähköt katkeavat. Paras tapa pitää pilaantuvat tuotteet kylminä pidempään on pitää ovet kiinni, jotta kylmä ilma ei pääse karkaamaan.

Tarvittaessa sulje yrityksesi

Joskus sinun ja asiakkaidesi kannalta turvallisin vaihtoehto on sulkea yritys ennenaikaisesti. Näin minimoit vastuun, joka liittyy siihen, että asiakkaat kävelevät liikkeessäsi pimeässä.

Se auttaa myös suojaamaan yritystäsi ja tuotteitasi. Pitkäkestoiset sähkökatkokset ovat toisinaan johtaneet vandalismiin ja ryöstelyyn, osittain siksi, että kameroiden kaltaiset turvamekanismit ovat olleet poissa käytöstä. Kun asiakkaat ovat lähteneet liikkeestäsi, harkitse oven lukitsemista ja ilmoituksen laittamista siitä, että olet toistaiseksi suljettu.

Dreiym Engineering tietää, että turvallisuus on sinulle ja yrityksellesi tärkeää. Siksi tarjoamme neuvontapalveluita, jotka auttavat sinua selviytymään sähkökatkosten aiheuttamista ongelmista.

Miten valmistella yritystäsi sähkökatkokseen?

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter