teksti

Kuinka usein maajärjestelmät tulisi testata?

Angela
kesäkuu 30, 2022

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin, jos sinulla on korroosio-, sähkö- tai rikosteknisiä kysymyksiä.

Koneet, jotka pystyvät hyödyntämään sähkön voimaa, ovat ehkä yksi ihmiskunnan historian tärkeimmistä innovaatioista. Niiden avulla pystymme käyttämään sähköä kodeissa, valmistamaan teollisuustuotteita ja hallitsemaan ympäristöämme siinä määrin kuin emme ole koskaan osanneet kuvitellakaan.

Se, että olemme oppineet hallitsemaan sähkön valjastamisen taidon, ei kuitenkaan vähennä sen raakaa voimaa eikä sen potentiaalista vaarallisuutta. Siksi maadoitusjärjestelmä on välttämätön sähkökoneiden parissa työskentelevien turvallisuuden kannalta. Jotta järjestelmä olisi tehokas, on tärkeää tietää, kuinka usein maadoitusjärjestelmä on testattava.

Mitä on maajärjestelmän testaus?

Ennen kuin käsittelemme kysymystä siitä, kuinka usein maadoitusjärjestelmä tulisi testata, on hyvä käydä läpi maadoitusjärjestelmän testauksen perusteet. Kuten ehkä tiedät, maadoitusjärjestelmä yhdistää sähköjärjestelmän tai sähkölaitteen maahan. Maadoitusjärjestelmän testauksella varmistetaan, että uusi maadoitusjärjestelmä toimii tai että olemassa oleva järjestelmä toimii edelleen.

Näissä testeissä keskitytään ympäröivän maaperän resistiivisyyden ja itse maadoituspaalujen toimivuuden tarkastamiseen. Insinöörit käyttävät edellisessä tapauksessa tyypillisesti vähemmän seipäitä ja nelipistekokeita, kun taas jälkimmäisessä tapauksessa käytetään yleisemmin potentiaalin laskua ja valikoivia testejä.

Maajärjestelmän testauksen merkitys

Kun otetaan huomioon tehokkaiden maadoitusjärjestelmien merkitys, on helppo ymmärtää niiden testaamisen tärkeys. Kun salamanisku tapahtuu laitoksesi lähellä, siitä aiheutuva energia voi päästä järjestelmääsi, kun se yrittää siirtyä kohti maata. Jos toimivaa yhteyttä maahan ei ole, tämä energia ylikuormittaa järjestelmääsi, vahingoittaa materiaalia ja pyyhkii tietoja.

Vielä huolestuttavampaa on se, että jos maadoittamattomaan järjestelmään pääsee energiaa ihmisten seisoessa lähellä, energia voi siirtyä ihmiseen ja aiheuttaa sähköiskuja tai jopa sähköiskun. Se voi myös siirtyä muihin kohteisiin ja aiheuttaa vaarallisia tulipaloja tai valokaarileimahduksia.

Kuinka usein maadoitusjärjestelmän testaus tulisi suorittaa?

Heti kun olet asentanut maadoitusjärjestelmän, sinun on huolehdittava siitä, että järjestelmä testataan sen varmistamiseksi, että se palvelee laitoksesi tarkoituksia. Sen jälkeen sinun pitäisi päästä testauksesta eroon kerran vuodessa. Alueilla, joilla ilmasto vaihtelee voimakkaasti vuodenaikojen mukaan, kannattaa kuitenkin harkita järjestelmien tarkastamista viiden tai yhdeksän kuukauden välein. Tarkastus kannattaa tehdä myös aina, kun järjestelmään tehdään korjauksia.

Me Dreiym Engineeringissä ymmärrämme sähköä ja sähkölaitteita. Jos etsit maastotestausyritysvoit olla varma, että toimitamme laitoksellesi luotettavat maadoitustestit.

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter