teksti

Esimerkkejä sähkötekniikan suunnittelupalveluista

Angela
kesäkuu 18, 2020

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin, jos sinulla on korroosio-, sähkö- tai rikosteknisiä kysymyksiä.

Jos yrityksesi etsii sähkösuunnittelupalveluja, sen on palkattava päteviä sähkösuunnittelukonsultteja. Voit olla kehittämässä sähkösuunnittelujärjestelmää tai jopa optimoimassa olemassa olevaa sähkösuunnittelujärjestelmää; joka tapauksessa sähkösuunnittelukonsultit voivat auttaa sinua suunnittelemaan ja parantamaan järjestelmiäsi. Sähkösuunnittelujärjestelmän tavoitteena on täyttää kaikki viranomaisstandardit ja täyttää sähkösuunnitteluvaatimukset, jotta se tarjoaa kustannustehokkaan ratkaisun kaikkiin toimintasi tarpeisiin. Mikään toiminta ei ole samanlaista, minkä vuoksi ainutlaatuinen sähkösuunnittelu on välttämätöntä tuottavuuden kannalta. Alla on joitakin esimerkkejä sähkösuunnittelupalveluista. Nämä kaikki ovat eri osia, jotka kietoutuvat toisiinsa luodakseen täydellisen räätälöidyn sähkösuunnittelun.

Laitoksen sähkösuunnittelu

Laitoksen sähkösuunnittelussa pätevät sähkösuunnittelukonsultit suunnittelevat ja luovat laitoksen sähkökomponentit, laitteet, sähköjärjestelmät ja muunlaisen tietoliikenneinfrastruktuurin. Nämä ovat tyypillisesti laajamittaisia suunnitelmia, jotka edellyttävät alan johtavien suunnitteluohjelmistojen ja -työkalujen käyttöä sekä syvällistä ymmärrystä sähköisten ohjausjärjestelmien suunnittelusta. Laitoksen sähkösuunnittelu on ihanteellinen niille, jotka haluavat luoda uuden sähkösuunnittelujärjestelmän tai jotka haluavat vanhan järjestelmän täydellisen uudistuksen.

Tehonjakelujärjestelmän suunnittelu

Sähkönjakelujärjestelmän suunnittelu on prosessi, jossa varmistetaan, että sähköpalvelut ovat oikean kokoisia ja suunniteltu vastaamaan asianmukaisesti tietyn laitoksen sähkökuormituskäytön tarpeita. Tähän suunnitteluun sisältyvät kaikki moottorinohjauskeskukset, paneelikeskukset, sähköverkon sisääntulopisteet ja kaikki muut ylimääräiset jakelujärjestelmät. Pätevät sähkösuunnittelun suunnittelukonsultit ottavat huomioon sähkötekniset eritelmät ja päättävät parhaista laitevaihtoehdoista, laativat sähkötaulujen aikataulut ja suorittavat kuormitusvirta-analyysin sähköjärjestelmän eri hankkeille.

Kuormitusluettelon valmistelu

Kuormitusluettelo on asiakirja, joka on ratkaisevan tärkeä laitoksen sähköjärjestelmien toiminnan kannalta. Se on kaiken sähköjärjestelmän suunnittelun perusta. Se on elävä asiakirja, jota on päivitettävä myös sen jälkeen, kun laitos on otettu käyttöön. Kuormitusluettelon laatimisen suorittaa sähkötekniikan konsultti. Konsultti laatii elävän asiakirjan ja varmistaa, että se on laadittu siten, että se pysyy ajan tasalla ja tarkkana, jos muutoksia tapahtuu tai kenttiä on päivitettävä. Tämän asiakirjan tulisi säilyä ehjänä niin kauan kuin laitos on.

Ylijännitesuojaus

Ylijännitteet voivat aiheuttaa sähköjärjestelmän sähkökatkoksia ja sähkökatkoksia tai jopa johtaa sähköpaloihin, jotka ovat yksi teollisuuspalojen yleisimmistä syistä. Sähköylijännitteiden välttäminen on välttämätöntä turvallisen ja sujuvan toiminnan pyörittämiseksi. Ylijännitesuojaus vähentää virtapiikin mahdollisuutta, mikä tekee laitoksestasi turvallisemman ja sähköjärjestelmistäsi luotettavampia.

Salamasuojaus

Ukkossuojaus on järjestelmä, joka on otettu käyttöön laitoksen suojaamiseksi valaistusiskujen aiheuttamilta vaurioilta. Se luo mahdollisille salamaniskuille reitin maahan, jotta ne eivät aiheuta suuria ongelmia rakennuksessa ja sen sähköjärjestelmissä. Valmistautuminen salamaniskun epätodennäköiseen tapahtumaan voi säästää paljon rahaa mahdollisilta vahingoilta ja sähköjärjestelmien ylikuormitukselta.

Maaperän kestävyystutkimukset

Maaperän vastusmittaukset auttavat sinua ymmärtämään maaperäsi sähkövastuksen. Kyseessä on rikkomukseton menettely, jolla ominaisuudet voidaan määrittää häiritsemättä laitostasi. Tämä on olennainen tekijä laitoksesi sähkösuunnittelussa, koska se auttaa suunnittelemaan valaistusjohtimien ja maadoituselektrodien maadoitusjärjestelmän. Tämä auttaa estämään sähköpaloja ja sähkökatkoksia, jotka voivat olla tuhoisia laitoksellesi. Itse maaperää käytetään vikavirran johtamiseen, kun järjestelmässä on vikoja. Sähkön on mentävä jonnekin, ja maadoitus on paras tapa päästä siitä eroon ilman, että se ylikuormittaa, vahingoittaa tai aiheuttaa peruuttamattomia vaurioita laitoksellesi.

Laitoksen varmuuskopiointituotanto

Laitoksen varavoimalaitos on se, johon laitoksesi voi tukeutua sähkökatkosten aikana, jotta keskeiset palvelut ja alueet pysyvät toiminnassa. Varavoimageneraattoria käytetään syöttämään virtaa laitoksesi keskeisille sähköosille, jos päävirta katkeaa. Varavoimalaitosta tarvitaan loukkaantumisten estämiseksi, vaarallisten osien pitämiseksi normaalisti toiminnassa ja virran tuottamiseksi, kun alkuperäinen virtalähde palautetaan.

Valaistussuunnitelmat ja kuormituksen arviointi

Kuormituksen arviointi on perusteellinen analyysi kuorman ominaisuuksista ja sähkön kysynnästä. Se on suhdeanalyysi todellisen kysynnän ja liitettyjen kuormien välillä. Tämä on tärkeää, jotta voidaan arvioida todellinen sähkönkäyttö ja se, mitä järjestelmät kestävät. Sillä estetään todellisen sähkökuorman alimitoitus ja suunnitellaan yliaaltojen ja muiden satunnaisten tai epätodennäköisten käytön lisäysten varalta.

Laitoksen laitteiden sijoittelu

Laitoksen laitteiden sijoittelu on tärkeää ottaa huomioon, kun päätetään, mihin sähkölaitteet sijoitetaan. Laitteet olisi hajautettava siten, että ne eivät kuormita tiettyä katkaisijaa ja että laitoksen työnkulku säilyy silti toimivana. Sähköinsinöörikonsulttien olisi suunniteltava tämä, ja laitoksen johtajan tai omistajan olisi tarkistettava se, jotta varmistetaan, että se on kiinteistön kannalta toimiva.

Sähköiset poistumisvaatimukset

Sähköiset poistumisvaatimukset on suunniteltu varmistamaan, että laitoksessasi on turvallista paeta vaaran sattuessa. Laitoksen poistumisreitin on oltava turvallinen ja selkeä, jotta työntekijät tai muut sisällä olevat henkilöt löytävät helposti ja nopeasti tiensä turvaan. Tehokas poistumistie voi olla elämän ja kuoleman välinen ero sähkötöiden aikana, ja siihen olisi suhtauduttava erittäin vakavasti ja se olisi annettava vain ammattilaisten tehtäväksi.

Sopivan muuntajakoon määrittäminen

Laitoksesi tarvitseman muuntajan oikean koon määrittäminen on osa ammattitaitoista sähkösuunnittelua. Oikean kokoisen kuormitusjännitteen, kuormitusvirran ja verkkojännitteen määrittämiseksi kaikki on otettava huomioon yhdessä tarvittavan sähkön määrän ja muiden ratkaisevien tekijöiden kanssa. Liian pieni muuntaja voi aiheuttaa ongelmia laitoksessa ja toiminnassa.

Nämä ovat kaikki esimerkkejä siitä, mitä sähkötekniikan suunnittelupalveluihin sisältyy. Kun etsit tekniset konsulttipalvelut johon voit luottaa, Dreiym Engineering toimittaa. Kokeneista insinööreistä koostuva tiimimme voi toteuttaa oikean sähkösuunnittelupalvelun laitoksellesi. Ota yhteyttä tiimiimme saadaksesi lisätietoja ja tarjouksen esimerkillisistä palveluistamme jo tänään.

Esimerkkejä sähkötekniikan suunnittelupalveluista

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter