teksti

4 Katodisuojauksen testausmenetelmät

Angela
toukokuu 17, 2023

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin, jos sinulla on korroosio-, sähkö- tai rikosteknisiä kysymyksiä.

Putkiston korroosio on sähkökemiallinen reaktio putkien metallin ja elektrolyyttisen materiaalin, yleensä maaperän, välillä. Katodinen suojaus on suunniteltu estämään tämän reaktion tapahtuminen putkiston eheyden säilyttämiseksi.

Katodisuojausjärjestelmät on kuitenkin tarkastettava säännöllisesti käyttäen erilaisia testausmenetelmiä, jotta voidaan varmistaa, että ne suojaavat putkistoja edelleen. Lue lisää yleisistä testausmenetelmistä, joita asiantuntijat käyttävät pitääkseen putkiston puhtaana ja toimivana.

Tasasuuntaajan lähdöt

ICCP-järjestelmissä käytetään tasasuuntaajia, jotka muuttavat vaihtovirran tasavirraksi korroosion estämiseksi. Kun katodisen suojauksen asiantuntija saapuu testaamaan järjestelmääsi, he käyttävät jännitemittaria mitatakseen näiden tasasuuntaajien ulostulon. Jos ulostuloa on säädettävä katodisuojauksen optimoimiseksi, asiantuntija voi tehdä säädöt hieno- tai karkeahaarukka-asetuksilla.

Läheisen väliajan potentiaalitutkimus (CIPS)

Jos putkistossasi on osia, joita ei ole suojattu riittävästi, CIPS-testausmenetelmällä voidaan paikantaa nämä alueet. Testaaja asettaa vertailuelektrodit viiden jalan välein putkiston varrelle, ja samalla kunkin tasasuuntaajan lähtö synkronoidaan vaihtelemaan päälle- ja pois päältä -asetusten välillä. Testausasiantuntija mittaa putken ja maaperän välisen korroosiopotentiaalin kullakin välein käyttämällä korkea-impedanssista jännitemittaria.

Galvaaninen anodivirta ulostulo

Saadakseen lukeman anodin tilasta katodisuojauksen testauksen asiantuntijat käyttävät seuraavia menetelmiä. jännitemittari anodin avoimen piirin potentiaalin mittaamiseksi. Kun anodi kuluu ajan mittaan, sen avoimen piirin potentiaali siirtyy positiiviseen suuntaan.

AC-häiriötutkimus

Sijaitseeko putkistosi lähellä korkeajännitteistä vaihtovirtajohtoa? Jos näin on, putkiston CP-järjestelmä on testattava säännöllisesti sen varmistamiseksi, ettei vaihtovirta aiheuta korroosiota tai turvallisuusongelmia. Testausasiantuntijat käyttävät korkea-impedanssista jännitemittaria yhdessä kuparisulfaattipuolikellon kanssa vertailukohtana; jos heidän lukemansa osoittavat vaihtovirtahäiriöitä, he voivat suositella asianmukaisia häiriönpoistolaitteita.

Jotta putkiston katodisuojausjärjestelmä pysyisi parhaassa toimintakunnossa, se on testattava vähintään kerran vuodessa. Jos putkistossasi on tasasuuntaajia, ne on testattava puolivuosittain katodisuojauksen asiantuntijoilla, jotka käyttävät asianmukaisia testausmenetelmiä. Näistä testeistä saatava tieto voi auttaa sinua optimoimaan CP-järjestelmäsi ja pitämään putkistosi turvassa korroosiolta.

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter