teksti

5 hiljaista merkkiä kodin suurista sähköongelmista

Angela
kesäkuu 2, 2022

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin, jos sinulla on korroosio-, sähkö- tai rikosteknisiä kysymyksiä.

Sähköongelmat voivat olla ikävästi hoidettavia asunnonomistajille. Virtahäiriöt voivat häiritä tavallisia kotitaloustöitä, kuten ruoan valmistusta tai vaatteiden pesua.

Asuntojen sähköongelmat voivat kuitenkin olla muutakin kuin hankalia. Ne voivat olla vaarallisia, sillä ne voivat lisätä sähköiskun, tulipalon ja jopa valokaarileimahduksen riskiä. Siksi kodinomistajina on tärkeää tunnistaa nämä hiljaiset merkit kodin suurista sähköongelmista.

Välkkyvät valot

Selvimmät merkit kodin sähköongelmista ovat visuaalisia. Yleinen esimerkki on valojen välkkyminen ilman muuta syytä, kuten äärimmäinen sää tai vanhat lamput.

Pidä mielessä, että yksittäinen välkkyvä valo talossa osoittaa todennäköisesti vain kyseisen ominaisuuden ongelmia, ei yleisiä sähköongelmia. Jos huomaat, että valot välkkyvät koko kodissa, se viittaa ongelmiin kodin sähköjärjestelmässä.

Hot Outlet

Oikosulku tai muut sähköongelmat aiheuttavat usein järjestelmän kuumenemisen, minkä vuoksi sähköongelmat aiheuttavat niin usein tulipaloja. Yksi yleinen merkki järjestelmän ylikuumenemisesta on pistorasian tai virtapiirin kuumuus, vaikka siihen ei ole kytketty mitään.

Huomattavat hajut

Joissakin tapauksissa voit havaita järjestelmän ylikuumenemisen koskettamatta pistorasioita. Kun järjestelmä ylikuumenee riittävästi, se alkaa polttaa johdon eristystä ja muita asioita lähiympäristössä. Palava haju on merkki välittömistä toimenpiteistä. Muuten kasvatat tulipalon riskiä.

Toinen haju, joka sinun tulisi huomioida, on myskinen tai ammoniakin kaltainen tuoksu. Tämä voi olla merkki jyrsijöiden esiintymisestä kodissa. Jyrsijät eivät liity suoraan sähköongelmiin, mutta niiden tiedetään pureskelevan johdotuksia, mikä voi johtaa ongelmiin myöhemmin.

Löysät ulostulot

Pistorasian irtoaminen seinistä ei ehkä vaikuta huolestuttavalta. Se voi olla ongelma itse levyssä, mutta joissakin tapauksissa se voi osoittaa, että johdotukset ovat löysällä. Pistorasian jättäminen löysälle voi lisätä tulipalon vaaraa.

Sähköiset iskut

Erityisen kuivalla säällä koemme usein pieniä sähköiskuja, jotka johtuvat staattisesta sähköstä. Sinun ei kuitenkaan pitäisi kokea sähköiskua, kun kytket tai irrotat tavaroita pistorasiasta. Tämä on yleensä varoittava merkki siitä, että kodin sähkötöissä on jotain vikaa.

Jos olet havainnut kotonasi jotakin näistä merkeistä, on tärkeää ryhtyä toimiin kotisi suojaamiseksi vaaroilta. Yhteydenotto sähköasentaja Dreiym Engineering auttaa sinua tunnistamaan ja korjaamaan sähköongelmat ennen kuin niistä tulee vakavia.

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter