teksti

Valokaarisuojaus ja OSHA: Mitä sinun tarvitsee tietää

Ashely
lokakuu 14, 2021

Yrityksen johtajana on otettava huomioon monia terveys- ja turvallisuusnäkökohtia. Työntekijöiden terveyden ja turvallisuuden edistäminen ei pelkästään minimoi vaaratilanteiden, loukkaantumisten tai mahdollisten kuolemantapausten riskiä, vaan se tukee myös taloutesi ja maineesi asemaa, sillä sinun ei tarvitse huolehtia turvallisuusorganisaatioiden maksuista tai sakoista.

Yksi organisaatio, joka auttaa pitämään yritykset vastuullisina ennaltaehkäisevistä turvallisuustoimenpiteistä, on OSHA. Occupational Safety and Health Administration asettaa turvallisuutta koskevat vähimmäisvaatimukset, joita yritysten on noudatettava laadukkaiden työolojen edistämiseksi. Näistä vaatimuksista OSHA sisältää ohjeita yrityksille valokaarileimahduksilta suojautumiseen. Dreiym Engineering tarkastelee, mitä sinun on tiedettävä valokaarisuojauksesta ja OSHA:sta.

Kaarivalot: Mitä ne ovat ja miksi ne ovat vaarallisia?

Lyhyesti sanottuna valokaari on sähköenergian räjähdys ilmakehän läpi. Valokaarisalaman eri syitä ovat mm:

 • Vaurioituneet sähkölaitteet
 • Huono eristys tai liitäntä
 • Suurjännitekaapelit
 • Veden kanssa kosketuksiin joutuvat sähköiset lisävarusteet
 • Huono sähköjärjestelmän huolto

Valokaarisalamoiden vakavuus vaihtelee sen mukaan, kuinka paljon energiaa laite päästää ilmakehän läpi. Loukkaantumiset vaihtelevat pienistä naarmuista kolmannen asteen palovammoihin ja jopa kuolemaan, puhumattakaan mahdollisista vahingoista yrityksesi laitteille ja infrastruktuurille.

Eri tapoja, joilla yritykset voivat suojautua valokaarisäteilyltä

Onneksi yrityksesi voi vähentää valokaarisalamoiden riskiä työmaallasi. Dreiym Engineering esittelee muutamia toimenpiteitä, joilla tuotemerkkisi voi parantaa sähköturvallisuutta.

Hanki Arc Flash -analyysi

Rekrytointi arc flash konsultit on paras tapa vähentää työntekijöiden alttiutta valokaarisalamoille. Laadukkaan valokaarisalama-analyysin aikana ammattitaitoiset sähköinsinöörit arvioivat sähköjärjestelmäsi ja havaitsevat mahdolliset valokaarisalaman syyt. Kun valokaarisalamakonsultit ovat suorittaneet työpaikkasi perusteellisen tarkastuksen, he esittävät ratkaisuja ja turvatoimenpiteitä sen nykyisten olosuhteiden perusteella.

Käytä henkilökohtaisia suojaimia

Välitön suojautumiskeino valokaarivaurioita vastaan on henkilökohtainen suojavarustus (PPE). Kasvonsuojat, kuumuutta kestävä vaatetus, kestävät kengät - PPE näyttää erilaiselta eri työtehtävissä. Kaikkien työntekijöiden, jotka ovat tekemisissä sähkövarauksen sisältävien laitteiden kanssa, velvoittaminen käyttämään henkilökohtaisia suojavarusteita voi ratkaista, onko sähköräjähdys hengenvaarallinen vai ei.

Operatiivinen koulutus

Työntekijät eivät saa koskaan työskennellä sähköjärjestelmän parissa, elleivät he ole saaneet asianmukaista koulutusta. Yrityksesi tulisi luoda odotukset ja rajat sähkölaitteita hoitaville henkilöille.

Vaadi laadukasta ja rutiiniluonteista koulutusta työntekijöille, jotka työskentelevät sähkölaitteiden tai -lisävarusteiden parissa. Perusteelliseen sähköalan käyttökoulutukseen sisältyy turvallisia käytäntöjä valokaaripurkausten välttämiseksi.

Sähköjärjestelmien ylläpito

Työntekijät voivat tietysti yrittää pitää itsensä turvassa laadukkailla henkilökohtaisilla suojaimilla ja toiminnoilla, mutta sähköjärjestelmien ylläpito on johdon ja yritysten omistajien vastuulla. Laitteiden säännöllinen huolto, korjaukset ja vaihdot auttavat ylläpitämään sähköturvallisuutta työpaikalla.

OSHA ja sen sähköturvallisuusstandardit yrityksille

OSHA:lla on useita standardeja, joita yritysten on noudatettava. Eri standardit antavat arvokasta tietoa työntekijöiden asianmukaisesta henkilökohtaisesta suojasta sekä sähkölaitteiden ja -energian asianmukaisesta käytöstä. Olemme listanneet alla kourallisen standardeja, jotka liittyvät valokaarilamppuun.

 • 29 CFR 1910.132(d)(1)(1)
 • 29 CFR 1910.332(b)(1)(1).
 • 29 CFR 1910.333(b)(2)(iv)(B)(B).
 • 29 CFR 1910.335(a)(1)(i)(i).
 • 29 CFR 1910.335(a)(1)(v) (v))

OSHA tarjoaa myös koulutusta, koulutusta ja ennaltaehkäisevää apua yrityksille, jotka haluavat maksimoida työmaidensa turvallisuuden.

Muut järjestöt, jotka edistävät sähköturvallisuutta työpaikoilla

Valokaarisuojauksesta ja OSHA:sta on hyvä tietää, että OSHA ei ole ainoa yhdistys, jota sinun tulisi noudattaa. On olemassa useita järjestöjä, jotka kannustavat yrityksiä noudattamaan sähköturvallisuusstandardeja. NFPA:lla, IEEE:llä ja NESC:llä on kullakin omat standardinsa, joita yritysten tulisi noudattaa.

Noudattamalla kaikkia järjestöjen esittämiä standardeja ja artikkeleita voidaan maksimoida työpaikan turvallisuus valokaarilamppujen varalta. Alla on lyhyt kuvaus kustakin järjestöstä sekä niiden valokaarisuojausta koskevista määräyksistä.

Kansallinen palontorjuntajärjestö

National Fire Protection Association (NFPA) on ollut olemassa 1800-luvun lopusta lähtien, ja se on kansainvälinen voittoa tavoittelematon järjestö, joka pyrkii minimoimaan sähkö-, palo- ja muita haavoittuvuuksia kaikkialla. NFPA tarjoaa runsaasti koulutusta ja vuorovaikutteisia kursseja, joilla lisätään tietoa erilaisista palovaaroista kotona, työpaikalla ja muualla.

NFPA 70E

NFPA kehitti NFPA 70E:n OSHA:n pyynnöstä vuonna 1979. NFPA on sittemmin julkaissut useita painoksia standardista 70E sähköjärjestelmien kehittymisen huomioon ottamiseksi. Tämän standardin tarkoituksena on suojella työntekijöitä valokaarilamppujen, valokaariräjähdysten, sähköiskujen ja muiden sähkötapaturmien aiheuttamilta vammoilta ja kuolemantapauksilta. 70E:n eri artikloihin, jotka liittyvät erityisesti valokaarisalamoihin, kuuluvat:

 • 130.5 artikla
 • 130 artiklan 7 kohta

Sähkö- ja elektroniikkainsinöörien instituutti

American Institute of Electrical Engineers ja Institute of Radio Engineers perustivat IEEE:n vuonna 1963. Tämä ammattiyhdistys mahdollistaa sähkö- ja elektroniikkatekniikan henkilöiden välisen kirjeenvaihdon. Vaikka IEEE on omistautunut tekniikan edistämiselle, se on myös panostanut sähköturvallisuuteen.

Vuonna 2002 IEEE loi Guide for Performing Arc Flash Hazard Calculation -oppaan eli IEEE 1584:n. Tämä opas toimii perustana tarkoille ja perusteellisille valokaarilamppuanalyyseille. Oppaassa esitetään yksityiskohtia, joiden avulla konsultit voivat turvallisesti tunnistaa erilaisia sähköisiä mittauksia valokaariarvion aikana, kuten alla luetellut mittaukset.

 • Jännitealueet
 • Elektrodien kokoonpanot
 • Kotelokoot
 • Sähkölaitteiden potentiaalienergia

Kansallinen sähköturvallisuuskoodi

National Electric Safety Code (NESC) asettaa Yhdysvaltojen standardit sähkövoima- ja viestintäjärjestelmien asianmukaiselle ja turvalliselle asennukselle, käytölle ja kunnossapidolle. Kaksi NESC:n artiklaa, joita sovelletaan valokaarilampputurvallisuuteen, ovat:

 • 110 artiklan 16 kohdan A alakohta
 • 110 artiklan 16 kohdan B alakohta

Mistä yrityksesi voi saada laadukkaan Arc Flash -analyysin?

Kun investoit yrityksesi valokaarivaloanalyysiin, on tärkeää turvautua asiantunteviin valokaarivalokonsultteihin. Dreiym Engineeringissä sertifioitujen sähköinsinöörien tiimimme auttaa sinua ymmärtämään, mistä on kyse, kattavasti ja kuluttavalla tavalla. Valokaariarviointeihimme kuuluvat:

 • Perusteellinen työmaan läpikäynti
 • Sähköinen koordinointianalyysi
 • Arc flash -analyysiraportti
 • Valokaarilampputarrojen tuotanto
 • Ja lisää

Suunnittelemme valokaari-analyysin jokaisen vaiheen niin, että työpaikan sähköturvallisuus on mahdollisimman suuri. Ota meihin yhteyttä jo tänään saadaksesi tarjouksen yrityksesi valokaarisalamoista.

Valokaarisuojaus ja OSHA: Mitä sinun tarvitsee tietää

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter