teksti

Turvatyökalut: 4 Arc Flash Mitigation Techniques

Angela
maaliskuu 18, 2023

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin, jos sinulla on korroosio-, sähkö- tai rikosteknisiä kysymyksiä.

Sähköinsinöörien ja muiden sähkölaitteiden parissa työskentelevien ammattilaisten on ymmärrettävä valokaarileimahdusten vaarat ja se, miten niiden esiintymistä ja vaikutuksia voidaan vähentää. Organisaatiot, kuten OSHA (Occupational Safety and Health Administration) ja NFPA (National Fire Protection Association), määräävät, että sähköalan työntekijöiden on käytettävä tiettyjä turvavälineitä työssään. Lue lisää sähköalan ammattilaisten käyttämistä valokaarisalaman torjuntatekniikoista.

Laitteiden energian poisto

Jos työntekijät joutuvat huoltamaan sähkölaitteita, he voivat poistaa valokaarivaaran heti katkaisemalla jännitteen laitteesta, jossa he työskentelevät. Kun sähkövirta ei pääse virtaamaan, se ei voi aiheuttaa vaarallista räjähdystä.

Etätoiminnot

Sähköalan ammattilaiset voivat asentaa sähkölaitteisiin, joita ei voida kytkeä jännitteettömiksi, antureita, joiden avulla laitteita voidaan käyttää etänä. Vaikka tämä käytäntö ei poista valokaarileimahduksen mahdollisuutta, se auttaa minimoimaan henkilöstön loukkaantumisriskin pitämällä heidät turvallisen etäisyyden päässä.

Vinkki:

Kun sähkölaitteita asennetaan etäkäyttöön, asenna etähyllyjärjestelmä, jonka avulla katkaisijat voidaan poistaa ja asentaa uudelleen etäältä.

Arc Flash Reduction -huoltojärjestelmä (ARMS)

ARMS-järjestelmän käyttöönotto pienentää valokaarileimahdusriskiä lyhentämällä itse leimahduksen kestoa. ARMS ohittaa laukaisupiirin aikaviiveet, jolloin välähdys tapahtuu välittömästi.

Muista, että ARMS-piirit on otettava käyttöön ja poistettava käytöstä manuaalisesti. Ota se käyttöön, kun aloitat sähkölaitteeseen kohdistuvat työt, ja poista se käytöstä, kun työ on valmis.

Vaarojen analysointi

Ennen kuin aloitat työskentelyn laitteiden parissa, jotka voivat aiheuttaa valokaarileimahduksen, ota käyttöön valokaarilamppujen lieventämisratkaisu pyytämällä insinööriä analysoimaan laitteesi. Analyytikko mittaa, kuinka paljon energiaa valokaarileimahdus voi vapautua useissa sähköketjun kohdissa. Hän myös suosittelee, että merkitset selvästi valokaarivaara-alueet ja varmistat, että työntekijöillä on asianmukaiset suojavarusteet.

Kun on kyse valokaarilampputekniikoista, oikeat turvallisuustyökalut ja -menettelyt minimoivat valokaarilamppujen aiheuttaman loukkaantumisriskin. Jos välähdys on lähes väistämätön, ota käyttöön järjestelmiä, joilla lyhennät sen kestoa ja pidät työntekijät mahdollisimman kaukana riskistä.

Tarvitsetko insinööriä tekemään vaarojen analyysin voimaketjustasi? Dreiym Engineeringin omistautunut sähköalan asiantuntijaryhmä voi tunnistaa mahdolliset vaarat ja neuvoa sinua lieventämisratkaisuissa.

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter